Αρχική » » Η απειλή απώλειας και του εφάπαξ (!) στέλνει πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποστρατεία

Η απειλή απώλειας και του εφάπαξ (!) στέλνει πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποστρατεία


Η συμφωνία Σαμαρά με την τρόικα για να μην υπάρξουν νέες περικοπές ίσως φρενάρει το κύμα φυγής. 

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ να κλείσει την πόρτα στις Εν. Δυνάμεις. Το κύμα μαζικής φυγής στελεχών διογκώνεται, αφού η απειλή απώλειας και του εφάπαξ οδηγεί στελέχη των Ε.Δ. στην έξοδο. Οι αριθμοί είναι αμεί­λικτοι. Στον Στρατό Ξηράς από τη 1η Ιου­νίου έως και τις 17 Ιουνίου είχαν υποβάλει παραίτηση 849 στελέχη! 606 αξιωματικοί και 243 υπαξιωματικοί. Όλο το 2012 οι παραιτήσεις ήταν 808! Στην Πολ. Αεροπορία έχουν φύγει σε ένα εξάμη­νο 450 στελέχη, από τα οποία 430 αξιωματικοί. Σε αυτούς υπάρχουν 12 ιπτάμενοι. Όλη τη χρο­νιά πέρυσι οι παραιτήσεις στην Π.Α. ήταν 449. Στο Πολ. Ναυτικό οι παραιτήσεις στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου είναι 200. 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση για τις αιτίες της... μεγάλης φυγής. Οι περικοπές έχουν κάνει τους στρατιωτικούς να ασφυκτιούν. Και όσα έρχονται με τη δραματική περικοπή του εφάπαξ το 2014 οδηγούν ακόμη πε­ρισσότερους στην έξοδο από το Στράτευμα. Εκφράζονται φόβοι ότι εάν συνεχιστεί με τον ρυθμό αυτόν η φυγή των αξιωματικών, τότε θα δημιουργηθεί ένα κενό που η «γεφύρωσή» του θα προκαλέσει πλήγμα στην ποιότητα του Στρατεύματος. Παρ' όλα αυτά η δέσμευση που εξασφάλισε από την τρό­ικα ο Αντ. Σαμαράς (όπως έγραψε και χθες η «δημοκρατία») ότι δεν θα υπάρξουν πε­ραιτέρω περικοπές ίσως φρενάρει το κύ­μα φυγής. Η κρίση βρήκε τους περισσότερους αξιωματικούς να έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια, αδυνατώντας να εξυπηρε­τήσουν τις υποχρεώσεις τους όταν έχουν υποστεί μειώσεις στις αποδοχές τους πάνω από 40%. Πα­ράλληλα λειτουργεί σε αυτούς και ο φόβος ότι δεν θα προλάβουν να πάρουν το εφά­παξ για το οποίο έχουν καταβάλει πολλές εισφορές, καθώς εκτιμούν ότι στο άμεσο μέλλον αυτό θα καταργηθεί. 

Το αποτέλεσμα είναι ο Στρατός να ξεμένει από αξιωματικούς. Φεύγουν έμπει­ροι ένστολοι στην πιο παραγωγική τους ηλικία, για τους οποίους η Πολιτεία, για να τους σπουδάσει και να τους μετεκπαιδεύ­σει, έχει ξοδέψει μεγάλα ποσά. Φτάσα­με στο σημείο καθημερινά να αποχωρούν από το Στράτευμα αξιωματικοί στους οποίους έχει επενδύσει το κράτος. Και ίσως το κακό δεν σταματάει εδώ. Υπάρχει, βάσει των Μνημονίων, σχέδιο να περικοπούν και άλλα 250.000.000 ευρώ από το μισθολόγιο των Ε.Δ. κάτι για το οποίο βέβαια ο ΥΕΘΑ Δημ. Αβραμόπουλος, κατά την τελετή πα­ραλαβής των νέων του καθηκόντων, δήλω­σε κατηγορηματικά ότι θα προσπαθήσει να το αποτρέψει. 

Γιατί, όμως, παραιτούνται τα στελέχη των Ε-Δ.; Ταξίαρχοι και συνταγματάρχες που έχουν συμπληρώσει 31 χρόνια υπη­ρεσίας και πάνω έχουν μία αγωνία: να διασφαλίσουν το όποιο εφάπαξ τους έχει απομείνει. Μέχρι στιγμής οι ταξίαρχοι έχουν χάσει ήδη 16.000 από το εφάπαξ και οι συνταγματάρχες 12.000! Από τις αρχές του έτους έως σήμερα λοιπόν έχουν υποβάλει αιτήσεις αποστρατείας 1.500 στελέχη και επειδή αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυ­ξηθεί δραματικά, πρέπει να διευκρινιστούν τα χρονικά περιθώρια στα οποία η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να προβεί στην αποστρατεία των στελεχών. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤIΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-07/07/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger