Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου της 10 Αυγ 2013

Στα άδυτα του Πενταγώνου της 10 Αυγ 2013


Συνεργασία των υπουργείων Εθνι­κής Άμυνας και Υγείας για να «καλυφθεί» από ιατρικής πλευράς το 15ήμερο (1-15 Σεπτεμβρίου) που, λόγω της «κινητικότητας», θα κλείσουν έξι νο­σοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία των πόλε­ων αυτών θα είναι σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν επικουρικά τις υπό­λοιπες νοσηλευτικές μονάδες, για να μην υπάρξουν... προβλήματα στην πε­ρίθαλψη των πολιτών. Εντύπωση προκάλεσε ο έγκαιρος προγραμματι­σμός, αλλά και το γεγονός ότι για άλλη μία φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο «μπαλαντέρ» που καλείται να «βου­λώσει» τρύπες και να λύσει προβλή­ματα του ευρύτερου Δημόσιου. 

Δημήτρης Αβραμόπουλος και Άδωνης Γεωργιάδης ανακοίνωσαν ότι θα υπογραφεί (το Σε­πτέμβριο από την αρμόδια Φώφη Γεννηματά) μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευ­ρών, για την πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη των ακριτών των νησιών του Ανατολικού Αι­γαίου. Διακλαδικές ομάδες γιατρών και νοση­λευτών των Ενόπλων Δυνάμεων, με φάρμακα που θα παρέχει το υπουργείο Υγείας και με τα σκάφη του ΠΝ που βρίσκονται επί τόπου, θα προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ακρίτες των νησιών. Άγιος Ευστράτιος και Ψαρά αρχικά, για να πάρουν σειρά Κάσος, Κάρπαθος, Λειψοί, Φούρνοι, Αστυπάλαια, Χάλκη, Καστελόριζο κ.λπ. Άντε να δούμε τι θα δούμε στο τέλος, γιατί τέτοιες ενέργειες ανακοι­νώνονται σχεδόν από κάθε υπουργό. 

Το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στο Πυθαγόρειο της Σάμου, με τη συμμετοχή του ΠΝ, οι εκ­δηλώσεις ε­ορτασμού για την 189η Επέτειο από τη Ναυμαχία της Μυκάλης, στη διάρ­κεια της Επανάστασης του 1821. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατατέθη­κε στεφάνι στον ανδριάντα του Λυ­κούργου Λογοθέτη από τον υπαρχη­γό ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχο Αλέξανδρο Θεοδοσίου ΠΝ, ως εκπρόσωπο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Επιθεώρηση στην Ελλάδα από τριμελή ομάδα αξιολογητών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 10ης Ταξιαρχίας Πεζικού, σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011, πραγματοποιήθηκε το διά­στημα 5-7 Αυγούστου. Η διαδικα­σία αυτή είναι πάγια προβλεπό­μενη από το διευρυμένο κατάλο­γο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπι­στοσύνης και Ασφάλειας (ΜΟ- ΕΑ). «Χαλαρά» πράγματα δηλα­δή και, αν μάλιστα αυτή συμπί­πτει και με το ελληνικό καλοκαί­ρι, μια χαρά έπεσε η περίπτωση για τους... επιθεωρητές! 

(ΚΑΡΦΙ-10/08/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger