Αρχική » » Άνθρωπος της Τουρκίας ο λομπίστας Ποντέστα με την Ελληνίδα μητέρα

Άνθρωπος της Τουρκίας ο λομπίστας Ποντέστα με την Ελληνίδα μητέρα



Τα αδέλφια Ποντέστα (αριστερά ο Τζον) και, δεξιά, ο κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος.
Οι στενές σχέσεις του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου (επί Κλίντον) με την κυβέρνηση Ερντογάν και οικονομικά συμφέροντα της Άγκυρας. Οι «δουλειές» με τον αδίστακτο Σόρος και τα υπόγεια κόλπα του αδελφού του. 

Γεννήθηκε στο Σι­κάγο τον Ιανουά­ριο του 1949. Ένα τέκνο του ελληνορωμαϊκού κόσμου, που βρέθηκε και κυριάρχησε στη Νέα Γη. Το πατρώνυ­μο της Μαρίας, της μητέρας του Ποντέστα, ήταν Κόκορη. Η Ελληνίδα μετα­νάστρια παντρεύτηκε τον Ιταλό Τζον Ντέιβιντ Ποντέστα. Ο Τζον Ντέιβιντ ο Νεότερος είναι ο μικρός γιος του ζευγαριού και ένας από τους μεγαλύτε­ρους «παίκτες» στα δαιδα­λώδη σοκάκια της διαπλοκής, που εξουσιάζει και την υπερδύναμη. 

Ο Τζον Ποντέστα είναι ο τελευταίος ... προσωπάρ­χης του Λευκού Οίκου της διακυβέρνησης» Κλίντον και ο βασικότερος σύμμα­χος της Τουρκίας και του Τζορτζ Σόρος στην Ουά­σινγκτον. 

Είναι απέναντι 

Αυτός ο δεινός λομπίστας είναι, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρό­σωπα και πράγματα στην αμερικανική πολιτική, «μία σύνθετη προσωπικό­τητα που συνδέει και επη­ρεάζει καθοριστικά τις ομάδες Κλίντον και Ομπάμα σε πολλά θέματα, ένα εκ των οποίων είναι η Τουρκία και τα συμφέροντα της χώρας αυτής (και του οργανισμού του Φετουλάχ Γκιουλέν) στίς ΗΠΑ». Αν και κατά το ήμισυ Ελληνας στην καταγωγή η πατρίδα μας τον βρίσκει απέναντι της σε πά­ρα πολλά ζητήματα που την αφορούν. 

Ούτως ή άλλως, το χρή­μα από την Τουρκία ρέ­ει άφθονο, η παρουσία της βασικής γεωπολιτικής αντιπάλου μας στην Αμερι­κή είναι ισχυρή και το «ελ­ληνικό λόμπι» μπορεί να υφίσταται ως φράση, αλλά στην πραγματικότητα απο­τελεί ουτοπία. 

Η «θεσμική» εκπρο­σώπηση της Ελλάδας στις εξελίξεις πέραν του Ατλαντικού είναι οι συμμετοχές κλιμακίων ανέμελων βου­λευτών σε παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σε δοξολογίες, σε κοσμικά γεγο­νότα και γενικότερα σε περιστάσεις που προσφέρουν ευκαιρίες πολιτικού... του­ρισμού. 

«Οι πελάτες θα πάρουν ένα σχεδιάγραμμα επι­τυχίας στην επίσημη Ουάσινγκτον - "New York Times"». Η φράση που δημοσιεύτηκε στη γνωστή αμερικανική εφημε­ρίδα βρίσκεται στην προ­μετωπίδα της ιστοσελίδας του «Ομίλου Ποντέστα – Podesta Group». Χρησι­μοποιούν τους «New York Times» σαν «κράχτη» της επιρροής τους. 

Ο Όμιλος Ποντέστα ασχολείται με το «λόμπινγκ», την προώθηση κρατικών και ιδιωτικών συμφερόντων στην κυβέρ­νηση των ΗΠΑ. Ανάλογα με το αντίτιμο, ασφαλώς, προσφέρεται και η αντί­στοιχη «ένταση» εξυπηρέτησης του εκάστοτε εντολέα. 

Σε αυτή την επικερδέ­στατη επιχείρηση επικεφαλής είναι ο Τόνι Ποντέστα, ο μεγαλύτερος αδελφός του Τζον. Στο σπου­δαίο πελατολόγιο της εταιρίας περιλαμβάνονται η οργάνωση του Τούρ­κου ισλαμιστή μυστικι­στή Φετουλάχ Γκιουλέν, το τουρκικό κράτος και η TUSKON (η Τουρκική Συ­νομοσπονδία Επιχειρημα­τιών και Βιομηχάνων). 

Στις 22 Μαΐου, στην ει­δησεογραφική ιστοσελίδα Washington Free Beacon (http://freebeacon.com), η οποία απηχεί ρεπουμπλικανικές απόψεις, δη­μοσιεύτηκε μια ανάλυση για τον ρόλο του Τζον Πο­ντέστα στην προετοιμασία της συνάντησης Ομπάμα-Ερντογάν στην αμερικανική πρωτεύουσα. Το υπο­γράφει ο γνωστός αναλυτής Ανταμ Κρέντο. 

Ο τίτλος του άρθρου εί­ναι «Κέντρο για την Τουρ­κική Πρόοδο». 

Αυτό, φυσικά, είναι μια σαρκαστική... παραλλαγή της δεξαμενής σκέψης του Ποντέστα που ονομάζεται «Κέντρο για την Αμερικα­νική Πρόοδο - ΚΑΠ». Στο εν λόγω άρθρο, μεταξύ άλ­λων, ο συντάκτης αναφέ­ρει ότι «ημέρες προτού ο Τούρκος πρωθυπουργός προσγειωθεί στην Ουάσινγκτον, για μια σειρά σημα­ντικών συναντήσεων, ένα φιλελεύθερο think tank με μεγάλη επιρροή και δεσμούς στον Λευκό Οί­κο δημοσιοποίησε μια έκ­θεση που υπογράμμιζε τις βολικές σχέσεις του με ξέ­νους, πλούσιους ευεργέτες από την Τουρκία. 

Το ΚΑΠ εξέδωσε στις 14 Μαΐου μια αναφορά με τίτλο "Ελευθερία του Τύ­που και της έκφρασης στην Τουρκία", για την οποία οι επικριτές της σχολιάζουν ότι υποβαθμίζει τις κλιμακούμενες παραβιάσεις των ελευθεριών των ΜΜΕ από την τουρκική κυβέρνηση». 

Τα χρήματα 

«Το ΚΑΠ σε αυτή την έκ­θεση δεν αποκαλύπτει ότι παίρνει χρήματα από την τουρκική επιχειρηματική ένωση TUSKON. [...] Αυτή η έκθεση χρηματοδοτήθη­κε εν μέρει από το τουρκι­κό παράρτημα της οργάνωσης του Τζορτζ Σόρος "Ίδρυμα για μια Ανοιχτή Κοινωνία". 

Η TUSKON έχει στενούς δεσμούς με την κυ­βέρνηση Ερντογάν και μαζί με το ΚΑΠ διοργα­νώνουν κάθε χρόνο ταξίδι στην Τουρκία. [...] 

Ειδικοί σε θέματα που αφορούν την Τουρκία ισχυρίζονται ότι το ΚΑΠ δεν είναι διαφανές ανα­φορικά με τις οικονομικές σχέσεις του με την TUSKON και ότι τα χρή­ματα μπορεί να επηρεά­σουν την ακαδημαϊκή δου­λειά αυτού του Κέντρου. 

Η έκθεση του ΚΑΠ αποπειράται να δικαιολο­γήσει και να εξηγήσει τις επιθέσεις του Ερντογάν στον Τύπο ως "απαραίτη­τες, αν και μερικές φορές επιβεβλημένες διορθώσεις", οι οποίες θα οδηγή­σουν σε δημοκρατικές με­ταρρυθμίσεις». 

Με φοβερή επιρροή στον πρόεδρο Ομπάμα 

Η προώθηση των επιδιώξεων της Τουρκίας και του οικονομικού και θρησκευτικού κα­τεστημένου της στις ΗΠΑ, μέσω της εταιρίας λόμπινγκ του Τόνι Ποντέστα, καθίστα­ται ακόμα ευκολότερη λόγω της επιρροής που έχει ο δαιμόνιος αδελφός του Τζον στην κυβέρνηση Ομπάμα. Ούτως ή άλ­λως, ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου λειτουργεί επικουρικά στην εταιρία του αδελφού του, μια και υπηρετεί κα προπαγανδίζει μια άκρως φιλοτουρκική ατζέ­ντα μέσω της «δεξαμενής σκέψης» που έχει ιδρύσει. 

Το «Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο – Center for American Progress» είναι ένα think tank που επηρεάζει έντονα την πολιτική της παράταξης των Δημοκρατικών. Σε πολλά σημείο την καθορίζει. 

Τα ισλαμικά σχολεία του πάμπλουτου Γκιουλέν και η επέκταση τους στη χώρα μας 

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν 

ΣΥΜΦΩΝΑ με τον αρθρογράφο, η τουρκι­κή επιχειρηματική ένωση TUSKON συνερ­γάζεται στενά με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος, έχοντας απίστευτα μεγάλους πόρους στη διάθεση του, διασπείρει την ισλαμιστική ιδεολογία σε ολόκληρο τον κόσμο και οικοδομεί μια ισλαμιστική αυτο­κρατορία πλανητικών διαστάσεων. 

Η TUSKON, που χρηματοδοτεί την οργά­νωση του Ποντέστα, θεωρείται ότι λειτουργεί ωδ ένας «μικρός επιχειρηματικός βραχίονας του κινήματος του Γκιουλέν, επηρεάζοντας κυβερνητικούς αξιωματούχους και σχηματίζοντας επιχειρηματικές σχέσεις με δυτικούς οργανισμούς όπως ο ΚΑΠ». 

Επίσης, ο Ανταμ Κρέντο στην ανάλυση του παραθέτει απόσπασμα από τη γαλλική έκδοση «Le Monde Diplomatique» που κά­νει λόγο για την TUSKON που αξιοποιεί το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος «εί­χε σημειώσει τεράστια επιτυχία στην ίδρυση τουρκικών ιδιωτικών σχολείων σε ολόκλη­ρο τον κόσμο και όχι μόνο στις μουσουλμα­νικές χώρες». 

Η εκπαιδευτική προέλαση του σκοτεινού ιδρύματος του Τούρκου θρησκευτικού ηγέτη (ο οποίος έχει ως έδρα την… Αμερική), σύμ­φωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, θα συνεχι­στεί και στην Ελλάδα! 

Η ίδρυση ιδιωτικού σχολείου από το ίδρυμα Γκιουλέν ετοιμάζεται και στη χώρα μας. Αρχικά αυτά τα ιδρύματα δεν έχουν εμ­φανή θρησκευτικό ή εθνικό (τουρκικό) χαρα­κτήρα. Το… ξεδίπλωμα της αληθινής φύσης αυτών των ιδιωτικών σχολείων γίνεται στα­διακά. Έτσι, ορισμένοι κύκλοι επιθυμούν να συμβεί και εδώ. 

Επίσης, όπως έχει ήδη φανεί από τις πρόσφατες εξελίξεις και αναφέρουν καλά ενη­μερωμένες πηγές, «ο Ομπάμα και η ομάδα του (πνευματικός αλλά και πολιτικός ηγέτης της οποίας είναι ο Τζον Ποντέστα) θα επιδιώξουν να ικανοποιήσουν τον Ερντογάν με το να αποσπάσουν από την Ελλάδα υποχωρή­σεις στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ και να δώσουμε την Κύπρο σε ένα καθεστώς Ανάν». 

Τόσο καλά πάνε τα πράγματα για τη χώ­ρα μας... 

Παναγιώτης Λιάκος 
(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/08/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger