Αρχική » » Συνεχής η υποβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνεχής η υποβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων


Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν το βασικό όπλο της Εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους. Υπό αυτή την έννοια ένα σοβαρό κράτος πρέπει να διατηρεί αξιόμαχο και αποτρεπτικό Στράτευμα ώστε να επιβάλλει την εξωτερική πολι­τική του. 

Στην Ελλάδα του μνημονίου και της πλήρους υποταγής στους... διεθνείς τοκογλύφους, αυτός ο κανόνας φαίνεται ότι δεν ισχύει, βλέποντας το κυβερνητικό αυτό μόρφωμα να αποδομεί συστηματικά τις Ένοπλες Δυνάμεις μειώνοντας την επιχειρησιακή τους ικανότητα σε επίπεδο εξοπλισμών, ενώ οπό την άλλη καταρρακώνει το ηθικό των στελεχών. Οι εγκληματικές τους πράξεις δεν τους εμπο­δίζουν φυσικά από την παραγωγή ψευ­δών ανακοινώσεων προσπαθώντας να παρουσιάσουν μια τελείως διαφορετική κατάσταση από την επικρατούσα. Λάτρης της τακτικής του ψεύδους και ο υπουργός άμυνας Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος από τις ΗΠΑ έκανε μια απίθανη δήλωση κατά την οποία περιέγραψε μια τελείως διαφορετική κατάσταση από την επικρατούσα, την οποία αξίζει να τη παραθέσουμε για εξαγωγή σχολίων και εντυπώσεων. 

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι και αυτές έχουν δοκιμαστεί από την οικονομική κρίση, κρατούν σε υψηλότατο επίπεδο το αξιόμαχό τους. Η χώρα μας μπορεί να είναι υπερήφανη ότι διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα αμυντι­κά συστήματα στον κόσμο και η ευθύνη της κυβέρνησης και όλων μας είναι να διατηρήσουμε το υψηλό αυτό επίπεδο, παράλληλα με το εύψυχο, δηλαδή το υψηλό φρόνημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων». 

Είναι δεδομένο ότι ον τα εννοεί όλα αυτά το οποία είπε, θα πρέπει να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν και να μην έχει καμιά επαφή με τη πραγματικότητα. 

Ασφαλώς και δεν πιστεύει ούτε μια λέξη οπό όσες είπε και οι δηλώσεις του εντάσ­σονται στη κυβερνητική προπαγάνδα η οποία βλέπει ανάπτυξη και γενικότερα βλέπει ότι θέλει και ότι τη συμφέρει γιο χάρη των παγκόσμιων αφεντικών της. Σίγουρα όμως κάποιος πρέπει να θυμίσει στο πιόνι του δανειστών ότι σε βάθος χρόνου περίπου μια δεκαετίας, η Πολεμική μας Αεροπορία πρέπει να προμηθευτεί τουλάχιστον 60 αεροσκά­φη για να καλύψει τα υπάρχοντα κενά της, καθώς επίσης και ανταλλακτικά και μάλιστα αυτό επείγει. Αντίστοιχα και το Πολεμικό Ναυτικό θα χρειαστεί κονδύλια ώστε να αναπληρώσει τις εννέα φρεγάτες οι οποίες πρόκειται να αποσυρθούν λόγω παλαιότητας. Το ίδιο και στο Στρατό Ξηράς πρέπει να γίνουν αντικαταστάσεις παλαιότερου υλικού και κάποια στιγμή να προμηθευτεί και πυρομαχικά για τα άρματα μάχης. 

Όσο γιο το «εύψυχο» εννοώντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ας μάθει μιας και δεν το γνωρίζει, ότι ο μισθός τους πλέον επαρκεί για ένα μικρό χρονι­κό διάστημα του μόνο και η απόγνωση πλησιάζει μαζί με τους τοκογλύφους των τραπεζών οι οποίοι ετοιμάζονται να τους αρπάξουν ότι περιουσιακό στοιχείο τους έχει απομείνει όπως και σε όλους τους Έλληνες. 

Γνωρίζουμε παρά το αγέρωχο ύφος του, στις ΗΠΑ έχει μεταβεί σαν επαίτης για παροχή δωρεάν στρατιωτικού υλικού μια και η κυβέρνηση του για να ικανο­ποιήσει τα αφεντικά της έχει μηδενίσει τα κονδύλια για εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς επίσης και να δηλώσει τη πλήρη υποταγή της κυβέρνησης του στους αμε­ρικανούς ενόψει της επίσκεψη Σαμαρά ο οποίος τελικά κατάφερε μετά από πολλές παρακλήσεις και φυσικά με υπογραφές συμφωνιών για ενεργειακά θέματα αντί­θετα των ελληνικών συμφερόντων να γίνει δεκτός οπό τον μιγάδα πλανητάρχη. Οι αμερικανοί πάντως για να δώσουν την στρατιωτική βοήθεια είναι σίγουρο ότι θα ζητήσουν ανταλλάγματα και με δεδομένη την αρνητική τους θέσεις ως προς τα Εθνικά θέματα τίποτα δεν προοιωνίζεται καλό από την επίσκεψη του Σαμαρά. Είναι δεδομένες και ανθελληνικές οι θέσεις των αμερικάνων όσο αφορά το θέμα των Σκοπίων και τη σφετερισμό εκ μέρους τους του ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας. 

Τα διάφορα περιστατικά το οποία στήνει η Τουρκία είτε επίσημα είτε σε επίπεδο πρακτόρων δείχνουν επιθετικές προθέσεις τις οποίες δεν αντιλαμβάνεται το ψευτορωμέϊκο των Αθηνών. Ζητείται επειγόντως Εθνική Ηγεσία και αυτό μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να το εγγυηθεί. 

(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ-07/08/2013) 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ-Γεωπολιτική και Ένοπλες Δυνάμεις

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger