Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 18 Σεπ 2013

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 18 Σεπ 2013


Καταρχάς, για να παραδέχομαι και τα λάθη μου, οι ΗΠΑ δείχνουν πως αναβάλλουν επ' αόριστον το χτύπημα εναντίον της Συρίας. Έκαναν πίσω, ίσως λόγω της πολύ κακά στημένης προβοκάτσιας τους, που δεν έπεισε, ούτε καν τους ίδιους τους Αμερικάνους για το ποιοι πραγματικά έκαναν χρήση χημικών, ίσως πάλι λόγω της πολύ έντονης αντίδρασης των Ρώσων. 

 Όπως και να έχει, η πραγματικότητα είναι πως η Αμερική έχασε πάρα πολλά σε διεθνές... επίπεδο εξαιτίας της οπισθοχώρησης τους σε αυτό το θέμα. Έσπασε, προς το παρόν τουλάχιστον, η βεβαιότητα που υπήρχε τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια πως οι Η Π Α είναι ικανές και πρόθυμες να χτυπήσουν οπουδήποτε στον πλανήτη. 

 Τώρα τι συνέπειες θα έχει αυτό στην παγκό­σμια ισορροπία δυνάμεων είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε. Δύο πάντως είναι οι πιο πιθανές εξελίξεις. Από τη μία πλευρά, κάποιοι υποστηρίζουν, πως η Αμερική θα προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο της κύρος, είτε εφευρίσκοντας μια νέα αφορμή για ένα χτύπημα στη Συρία, είτε σκληραί­νοντας πολύ την στάση τους σε άλλο θέματα, όπως στο Ιράν ή στη Βόρεια Κορέα. 

 Η άλλη άποψη λέει πως οδηγούμαστε σε μια νέα τάξη πραγμάτων, όπου καμία δύναμη δεν θα έχει ξεκάθαρο ηγετικό ρόλο, πράγμα βέβαια που θα απελευθερώσει τις εξελίξεις σε πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα. 

 Αυτό βέβαια μπορεί να επηρεάσει με πολύ άσχημο τρόπο τα εθνικά θέματα της Πατρίδος μας ειδικά στην κρίσιμη αυτή συγκυρία. Μην ξεχνάμε πως η χώρα μας βιώνει την μεγαλύτερη οικονομι­κή κρίση της ιστορίας της και οι Ένοπλες Δυνάμεις της είναι σοβαρά αποδυναμωμένες, ειδικά αν τις συγκρίνουμε με τις «απέναντι» που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα προς τα εμπρός. 

 Πέρα όμως από μια ισχυρή Τουρκία, η Πατρί­δα μας απειλείται και από τις υπόλοιπες γειτονικές της χώρες, Αλβανία, Σκόπια και σε μικρότερο βαθμό Βουλγαρία. Βασική αιτία για αυτό είναι η φοβική πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα που επιτρέπει σε μικρές χώρες να αμφισβητούν τα κυριαρχι­κά μας δικαιώματα. 

 Η πολιτική αυτή ηγεσία είναι που υποκύπτοντας στις πιέσεις της Τρόικας κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας μας, εξέλιξη που αν πραγματοποιηθεί θα έχει τρα­γικές συνέπειες στο μέλλον, μόνο που τότε θα είναι οργά για δάκρυα. Πρέπει πάσει θυσία να αποτρα­πεί κάτι τέτοιο και μια πρόταση που τουλάχιστον αποτρέπει τα χειρότερα είναι η εξαγορά τους από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

 Αυτό βέβαια σίγουρα δεν θα τις αναδείξει σε εταιρείες-ηγέτες στην περιοχή, τουλάχιστον όμως θα επιτρέψει στις Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν τις ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να διεξάγουν αγώνα με διάρκεια μεγαλύτερη της μιας εβδομάδας. Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει σημαντικές ελλείψεις. 

 Πάντως εντύπωση προκαλεί π επιλογή της ηγεσίας των Ε.Δ να αποσύρει τη συμμέτοχη της χώρας μας στην Νατοϊκή Άσκηση Steadfast Jazz 2013 που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και έχει σενάριο που στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

 Μάλλον η αντίδραση των Ρώσων ήταν πολύ έντονη και με τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται μετά και από τη Συρία κάποιοι έχουν αρχίσει και κάνουν δεύτερες σκέψεις. Δυστυχώς όμως η εξάρτηση των κυβερνώντων είναι πολύ ισχυρή και ακόμα αν αποφασίσουν να την σπάσουν θα είναι μόνο και μόνο για να την ανταλλάξουν με μια άλλη. 

SNIPER
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-18/09/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger