Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου της 28 Σεπ 2013

Στα άδυτα του Πενταγώνου της 28 Σεπ 2013


■ Με δύο επισκέψεις «σημα­διακές» που βεβαίως δεν σχετί­ζονται μεταξύ τους, ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος έδωσε το στίγμα του την εβδομάδα που μας πέρασε, αναφορικά με το θόρυβο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες μελών της Χρυσής Αυγής περί εκπαίδευσης μελών της οργάνωσης από «μέλη των Ειδικών Δυνάμεων και της ΜΥΚ». Ο υπουργός, αφού διέταξε τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για άμεση δι­ερεύνηση της υπόθεσης, την Τετάρτη πήγε στη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών του ...
Πολεμικού Ναυτικού, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, και απένειμε τα πτυχία στους αποφοίτους του 178ου Σχολείου βατραχανθρώπων. Την επόμενη μέ­ρα, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΈΕΘΑ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (I) Ευάγγελο Τουρνά, πήγε στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα και αναφέρθηκε στην αξία και στις ικανότητες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και πώς το είπε μιλώντας φιλικά με τους στρατιωτικούς συντάκτες που ήταν και αυτοί εκεί; «Δεν θα ασχολούμεθα ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το τι κάνουν και λένε πολίτες. Υπάρχουν οι αρμόδιοι που ασχολούνται μαζί τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αφοσιωμένες στο έργο τους». 

■ Και μια που κάναμε λόγο για την «άμεση διερεύ­νηση» των καταγγελλομένων για «παροχή εκπαί­δευσης» χρυσαυγιτών από προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων και της ΔΥΚ. Αν και το επίσημο αποτέλε­σμα της διερεύνησης αυτής ο Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να το παραδώσει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, δηλαδή ενώ έχει παραδοθεί η στήλη. Ωστόσο, σύμ­φωνα με πολύ υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου την Πέμπτη το μεσημέρι, «σύμφωνα με τα ανεπίση­μα πρώτα στοιχεία, δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται κάτι μεμπτό εναντίον στελέχους ή στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων». Μεταξύ μας τώρα. Όταν η Χρυσή Αυγή έχει βουλευτή της απόστρατο ανώτατο αξιω­ματικό (και μάλιστα διακεκριμένο) των Ειδικών Δυ­νάμεων, τι να τους κάνει τους εν ενεργεία; Εξάλλου, οι απόστρατοι οποιουδήποτε βαθμού των Ειδικών Δυνάμεων, ή οι έφεδροι στρατιώτες και βαθμοφόροι που έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους σε αυτές, ως πολίτες πλέον, αν θέλουν, μια χαρά μπορούν να «εκ­παιδεύσουν» τον κόσμο! 

■ Μέσα σε όλο αυτόν το θόρυ­βο, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχα­ήλ Κώσταράκος πραγματοποί­ησε δύο επίσημες επισκέψεις, στις φίλες και συμμάχους, ομό­θρησκες. Αρμενία και Σερβία. Σημαντικές επαφές, υπογραφές συμφωνιών, επικεντρωμένες κυ­ρίως στην εκπαίδευση προσω­πικού από τις προαναφερθείσες χώρες στις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνά­μεων κ.λπ. Και έχουμε σημειώσει στο παρελθόν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό για το μέλλον, καθώς θα υπάρχουν σε αυτές τις χώρες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί με γνώση του ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας και -κατά τεκμήριο- φιλικά διακείμε­νοι στην Ελλάδα. 

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-28/09/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger