Αρχική » » Αποψιλώνουν το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Αποψιλώνουν το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Έπειτα από 58 χρόνια λειτουργίας σχεδιάζεται η μεταφορά τμημάτων του στο 401 ΓΣΝΑ και στο ΓΝΑ 

Έντονη ανησυχία έχουν προ­καλέσει στα εν ενεργεία στελέχη αλλά και στους αποστράτους του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος οι πληροφορίες που βλέ­πουν τον τελευταίο χρόνο το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες αποδυναμώνεται το Ναυ­τικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) με σχεδιαζόμενη «μετακόμιση» υπηρεσιών του στο 401 ΓΣΝΑ και στο ΓΝΑ. 

Οι πληροφορίες λένε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά Τμημά­των... (Παιδιατρικό, Οδοντιατρικό, Γυναικολογικό και Γναθοχειρουργικό) στα δύο άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ συζητείται η τύχη του Αιμοδυναμικού και του Θωρακοχειρουργικού. Με αφορ­μή το κλίμα που έχει δημιουργη­θεί, οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), Δ. Σαϊτάκης, και του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), Α. Τσουκαράκης, έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβρα­μόπουλο, στην οποία εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την τύχη του νοσοκομείου και του ζητούν να δώσει άμεσα μια επίσημη απάντηση, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τις συγκεκριμένες πληροφορίες. 

Επιστολή στον υπουργό 

Στην επιστολή οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι το ΝΝΑ λειτουρ­γεί από το 1955, είναι στελεχω­μένο από κορυφαίους γιατρούς, εξοπλισμένο με μηχανήματα που απηχούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και παρέχει άρτια υγειονομική περίθαλψη, μεταξύ άλλων στα εν ενεργεία και εν απο­στρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Χαρακτηρίζουν «μη αποδε­κτό» το γεγονός ένα τέτοιο νοσοκομείο, που λειτουργεί πάνω από μισό αιώνα, να βρίσκεται σήμερα σε φερόμενη «θέση διακινδύνευ­σης» και «βορά» για επιτήδειους εξαιτίας της περιοχής «φιλέτο» που είναι εγκατεστημένο. 


"Δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Δεν έχει πάρει ποτέ καμία επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας", υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Δ. Σαϊτάκης. 

Κάνουν αναφορά στις πληροφορίες που μιλούν για «συνένωση-συστέγαση» των δυο νοσοκο­μείων και τονίζουν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτονόητα αποτελεί υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δικαιούχους τους, που με τις εισφορές τους συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμ­βάλλουν στη διατήρηση και ανα­βάθμιση της λειτουργίας τους. 

«Το ΝΝΑ δεν είναι δημόσιο νο­σοκομείο και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα από το υπουργείο Υγείας, θεμελιώθηκε και υποστηρίζεται οικονομικά από τα ίδια τα στελέχη του ΠΙ.Ν. και του Λ.Σ και από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού» λέει στην «Εφ. Συν.» ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Δ. Σαϊτάκης, και προσθέ­τει πως «τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο ανέρχονται σε πολ­λά εκατ. ευρώ, τα οποία ο ΕΟΠΥΥ αρνείται πεισματικά να καταβάλει, με αποτέλεσμα να έχει δημι­ουργηθεί μια ασφυκτική πίεση στη λειτουργία του νοσοκομείου». 

«Από το υστέρημα μας» 

«Σχεδίασαν όμως χωρίς εμάς. Το νοσοκομείο αυτό φτιάχτηκε και συντηρήθηκε από το υστέρημα κάποιων ανθρώπων, πώς λοιπόν τώρα συζητούν μια τέτοια προο­πτική χωρίς καν να μας ενημερώ­σουν, χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη μας;» αναρωτιέται ο κ. Σαϊτάκης και συμπληρώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση στην επιστολή τους ούτε από τον Δ. Αβραμόπουλο ούτε και ατό καμία ηγεσία, ενώ τονίζει πως τα εν ενερ­γεία στελέχη έχουν οικονομικά δι­καιώματα στο νοσοκομείο και γι΄ αυτό δικαιούνται να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε μεταβολή του. 

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθη­νών χτίστηκε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το 1948 για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτι­κού, του Λιμενικού Σώματος και των οικογενειών τους, λειτούργη­σε το 1955, ανακαινίστηκε το 1995 και σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 300.000 άτομα. 

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου 
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ-10/09/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger