Αρχική » » Αλλαγή δεδομένων σε Κυπριακό και Σκοπιανό μετά το ύποπτο τετ α τετ Βενιζέλου-Νταβούτογλου

Αλλαγή δεδομένων σε Κυπριακό και Σκοπιανό μετά το ύποπτο τετ α τετ Βενιζέλου-Νταβούτογλου


Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την χθεσινή του συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου. 

ΝΕΟ πλαίσιο φαίνεται ότι μπαίνει όσον αφορά το Κυπριακό. Όπως αποκάλυψε στις χθεσινές δηλώσεις του ο υπουρ­γός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον Τούρ­κο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αμερική, στο πλαίσιο της συνέλευσης του ΟΗΕ, η Ελλάδα είναι έτοι­μη να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, εφόσον φυσι­κά και η τουρκική κυβέρνηση δεχτεί να συνομιλήσει με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. «Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι ένα νέο διαδικα­στικό στοιχείο που συμβάλλει στο να δημιουργηθεί μομέντουμ στο "Κυπριακό" συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δίχως όμως να ψελλίσει κουβέντα για την ΑΟΖ. 

Εξάλλου, χθες αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάρτιν Νεζίρκι ανέφερε ότι... ο προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη, εντός των ερ­χόμενων εβδομάδων, τους εκπροσώ­πους Ελλάδας και ΠΓΔΜ για νέο γύρο διαπραγματεύσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο αντι­πρόεδρος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μετά τη συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα Μπαν Κι Μουν, υπο­γράμμισε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, η οποία όμως θα ισχύει για κάθε χρήση. «Ένα όνομα για κάθε χρήση. Οριστική, καθα­ρή, λειτουργική λύση» είπε. 

Απροετοίμαστος 

Σε κάθε περίπτωση, για ακόμη μία φο­ρά ο ενδοτικός Ευάγγελος Βενιζέλος λειτουργεί … ερασιτεχνικά, θέτοντας την ελληνική εξωτερική πολιτική (δυνητικά) σε κίνδυνο. Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι η χθεσινή συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Νταβούτογλου ανακοι­νώθηκε και, συνεπώς, «έκλεισε» -όπως και η πρόσφατη στην Τουρκία- την τε­λευταία στιγμή. Γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, συντέλεσε στην ελλιπή προετοιμασία του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως σε θέμα­τα τα οποία θεωρούνται από τα πλέον «καυτά». Χθες στο τραπέζι συζητήθη­καν διμερή θέματα αλλά και ζητήμα­τα της περιοχής και ουσιαστικά ήταν η συνέχεια του προηγούμενου ραντε­βού στην Άγκυρα όπου είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο. 

Νω­ρίτερα, πάντως, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετείχε στην τριμερή συ­νάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, με την ατζέντα να περιλαμ­βάνει και το ζήτημα της Α0Ζ. 0 κ. Βενι­ζέλος εμφανίστηκε φειδωλός στις δη­λώσεις του αναφορικά με το εν λόγω θέμα, υποστιηρίζοντας πως «η σημερινή συνάντηση στέλνει το μήνυμα ότι είμα­στε αποφασισμένοι να προωθήσουμε αυτήν την τριμερή πολιτική συνεργα­σία». Τέλος, χθες ο ΥΠΕΞ παρακάθισε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Ομπάμα. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/09/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger