Αρχική » » Πολλοί ανησυχούν για την έρευνα στο ΜΤΣ...

Πολλοί ανησυχούν για την έρευνα στο ΜΤΣ...


Σοβαρότατο θέμα έχει δημιουργηθεί από «λάθη» στην απονομή των εφάπαξ, που φέρεται ότι κόστισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο Μετοχικό Τα­μείο Στράτου (ΜΤΣ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ), κατήγγειλε στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη τα Διοικητικά Συμβούλια του ΜΤΣ των τελευταίων χρόνων, διότι φέρονται ότι έδιδαν εφάπαξ βοηθή­ματα σε ορισμένες κατηγορίες στελεχών, μεγαλύ­τερα των δικαιουμένων, ή ακόμη και διότι άτομα που δεν εδικαιούντο φέρονται ότι έλαβαν εφάπαξ.... 

Η ΕΑΑΣ λοιπόν ζήτησε εξηγήσεις και ενδελεχή έ­λεγχο των περιπτώσεων αυτών από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, πλην όμως λόγω του μεγάλου ύψους του ποσού που έφυγε από τα Ταμεία του ΜΤΣ, την υπόθεση όπως μαθαίνουμε, ανέλαβε η γνωστή Ει­σαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Ράϊκου. 

Και εδώ είναι που τα πράγματα σοβαρεύουν, διότι στα μέλη των ΔΣ του ΜΤΣ που ελέγχονται, περιλαμβάνονται πολλά «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» ανώτατοι από­στρατοι αξιωματικοί «γαλαζοπράσινων αποχρώσε­ων», αλλά και υψηλόβαθμα εν ενεργεία στελέχη που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά. 

Μάλιστα κάποιος εξ αυτών ήταν επί πέντε χρόνια διευθυντής του φορέα που επόπτευε το ΜΤΣ, ενώ κάποιος άλ­λος είναι νυν υψηλόβαθμο στέλεχος της Στρατιωτι­κής Δικαιοσύνης, κ.λ.π. 

Πηγές πάντως από το Πε­ντάγωνο, έλεγαν ότι καταβάλλεται προσπάθεια να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να περιοριστεί το θέμα εκεί. Μόνο που κατά τον χρόνο τέλε­σης της πράξης, ο ισχύον νόμος δεν προέβλεπε τέτοια εφάπαξ βοηθήματα! Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα πει η κ. Εισαγγελέας … 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ 29/09/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger