Αρχική » » E-mail από την τρόικα

E-mail από την τρόικα


Αυτά είναι τα ωραία της τεχνολογίας. Τα προτεκτοράτα πλέον διοικούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τι τες θες τις μεραρχίες 

Έγραφε η «δημοκρατία» ότι «η τρόικα με e-mail "φωτιά" ζητεί να μπει άμεσα λουκέτο χωρίς αποζημιώσεις στους εργαζομένους. Πάγωσε το Μαξίμου από το τελεσί­γραφο των δανειστών». Ναι, φίλτατοι, κάπως έτσι έγινε η κωμικοτραγι­κή επικοινωνία της «ισχυρής» Ελλά­δας με τους τροϊκανούς χαρτογιακάδες. Τα είπε χαρτί και καλαμάρι η Φώφη Γεννηματά, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που έγινε στο μνημόσυνο της πασοκάρας… 

Εμείς κάτι ζη­τήσαμε. Κάτι ψελλίσαμε. Κάτι ...ξεφουρνίσαμε του στιλ: «Μήπως να μη βάλουμε λουκέτο στην αμυντική βιο­μηχανία μας, επειδή αυτά δεν γίνο­νταν ούτε στην κονγκολέζικη επαρχία Κατάγκα υπό την... πεφωτισμένη δι­οίκηση του Μωυσέως Τσόμπε; Μπας και συμφωνείτε να μη βάλουμε θηλιά στον λαιμό μας; Μήπως θα μπορούσατε να μη φέρετε ισχυρές αντιδρά­σεις στον εξανδραποδισμό μας;» 

Επειδή το τηλεφώνημα κοστίζει και το e-mail είναι τσάμπα, οι τροϊκανοί προτίμησαν τη διαδικτυακή επικοινωνία. Μέσες άκρες, το νόημα που έβγαινε από τις αλαζονικές δηλώσεις τους ήταν: «Λουκέτο τώρα στο σύνολο της αμυντικής βιομηχανίας σας, επειδή έτσι μας αρέσει. Ακόμα και αν δεν μας άρεσε εμάς, πάλι λουκέτο θα σας λέγαμε να βάλετε, επειδή το έχετε συνηθίσει να τρώτε φατούρο και να λέτε ευχαριστώ». 

Σαλούφα 

Συνεπώς, ούτως εχόντων των πραγ­μάτων, το μόνο που μπορεί να περιμένει η πικρή μας πατρίδα είναι διαδικτυακή επικοινωνία με τους εκπρο­σώπους των δανειστών μας, η οποία δεν θα έχει τον χαρακτήρα του προ­αναφερθέντος e-mail. Θα είναι μα­κράν χειρότερη. Το προαναφερθέν ήταν στο πλαίσιο των… προκαταρκτι­κών. Τώρα που το καταπίαμε αμάση­το θα κλιμακώσουν. 

Ας υποθέσουμε ότι σε έναν χρόνο από σήμερα απαι­τούν να χαρίσουμε την Ακρόπολη στο κρατίδιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης. Κάποιος δικός μας κρατικός αξιωματούχος θα πάει κατάχλομος στα γραφεία των δάνειων δυνάμεων. Θα τους πει καταϊδρωμένος να το ξανασκεφτούν. 

Τότε είναι εξαιρετικά πιθα­νό να λάβει την ακόλουθη απάντηση: «Μωρή πελότα, τρίλυρη παραγαδιανή σαλούφα, μην τυχόν και ξαναπετάξεις τέτοια προσβόλα στο κρατί­διο της Βάδης-Βΐρτεμβέργης, γιατί θα σου περάσουμε τα άντερα κολάρο θα σε υποχρεώσουμε εσένα και τους ανεκδιήγητους ιθαγενείς να ξεκολλή­σετε τον Παρθενώνα από τη Βρομοαθήνα σας, να τον ζαλωθείτε στην πλά­τη και να τον φέρετε εδώ να τον κάνουμε χαλίκια για την κατασκευή άουτομπαν. Ουστ από δω, παλιορόμπα, που τολμάς και έχεις άποψη ενώ χρωστάς». 

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-05/09/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger