Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 23 Οκτ 2013

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 23 Οκτ 2013


 Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε κάποια πράγματα. Πρέπει να σκεφτούμε την κατάσταση της χώρας μας τότε, την κατάσταση της χώρας μας τώρα και σίγουρα να κάνουμε τις συγκρίσεις και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας που θα είναι και οδηγός για την πορεία μας από εδώ και εμπρός. 

 Αρχικά, ας δούμε τα κοινά των δύο εποχών. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα η χώρα μας είναι μπροστά από... μια τεράστια κρίση που αν τα πράγ­ματα οδηγηθούν στο χειρότερο δυνατό σενάριο τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ίδια η ύπαρξη του Έθνους μας (του Έθνους, όχι του κράτους). Όπως και τότε, όπως και σχεδόν σε όλη την διάρκεια της ιστορίας του Έθνους μας, έτσι και τώρα οι Έλληνες δεν είναι ενωμένοι μπροστά στον κίνδυνο. 

 Δυστυχώς κάπου εδώ σταματούν οι ομοιό­τητες. Τότε μια εθνικά σκεπτόμενη κυβέρνηση υπό την λαμπρή ηγεσία του Ιωάννου Μεταξά είχε προετοιμάσει την χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο το δυνατόν καλύτερα για την καταιγίδα που ερχόταν. Τώρα, μια μνημονιακή κυβέρνηση έχει ήδη εγκατασταθεί και έχει ανοίξει τις Κερκόπορτες πριν ακόμα καταλάβουν οι πολλοί τι γινόταν. 

 Τότε υπήρχε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Λαό ένα όραμα, μια διάθεση για Αγώνα, που είχε δημιουργηθεί από την Ηγεσία και είχε απλωθεί και στο τελευταίο σημείο της ελληνικής επικρά­τειας. Τώρα, σχεδόν οι πάντες είναι πρόθυμοι να ξεχάσουν το πάντα, αρκεί κάποιος να τους βάλει ένα καλό μισθό στην τσέπη. 

 Εμείς από την πλευρά μας έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε ζωντανή την φλόγα και να ενισχύ­σουμε την διάθεση για αντίσταση του ελληνικού Λαού, τόσο απέναντι στους τοκογλύφους, όσο και απέναντι στους εγχωρίους εντολοδόχους τους που καταστρατηγούν κάθε έννοια νόμου προκειμένου να εφαρμόσουν τις επιταγές των αφεντικών τους. 

 Πλησιάζει λοιπόν η 28η Οκτωβρίου και φυσικά πολύς λόγος έχει γίνει -και φέτος- για την παρέλαση και συγκεκριμένα για τη συμμετοχή μηχανοκίνητων σε αυτή. Όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα προφανώς και συμφω­νούμε. Βέβαια μετά και τις αντιδράσεις του εύσωμου αντιπροέδρου η συμμετοχή αυτή θα είναι μάλλον περιορισμένη, αλλά κάτι είναι και αυτό. 

 Βέβαια όσο εμείς θα συζητάμε για τις παρελά­σεις οι «αγαπημένοι μας γείτονες» από τα ανατο­λικά θα κλιμακώνουν κάθε μέρα τις διεκδικήσεις τους, όπως κάνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τελευταία -μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- εξέλιξη η έκδοση ΝΑVΤΈΧ εκ μέρους τους για έρευνες με ωκεανογραφικό σκάφος στα νησιά Αγαθονήσι, Φορμακονήσι και Κάλυμνο!!! 

 Καμία αντίδραση φυσικά. Όπως εδώ και πάρα πολλά χρόνια έτσι και αυτά τη φορά οι κυβερνώ­ντες την χώρα μας επιβεβαίωσαν πως έχουν φοβικά σύνδρομα απέναντι στους Τούρκους και επίσης πως η ανικανότητα τους μπορεί να συγκριθεί μόνο με, την δειλία τους. 

 Μοναδική πραγματική αντίδραση και αυτή εκ μέρους των Ε.Δ και όχι εκ μέρους της πολι­τικής ηγεσίας, μπορεί να θεωρηθεί η ΤΑΜΣ που διεξάγεται στην περιοχή ευθύνης της Τακτικής Διοίκησης 41ου Συντάγματος Πεζικού «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» για την άμυνα της Σαμοθράκης. 

 Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανα­γκαιότητα και την χρησιμότητα των ασκήσεων, όμως το σημαντικότερο είναι να υπάρχει και η πολιτική βούληση πίσω από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο καλά προετοιμασμένο και αν είναι το στρά­τευμα δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτα όσο κυβερ­νούν την χώρα μας υπάλληλοι ξένων δυνάμεων. 

SNIPER
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-23/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger