Αρχική » » Λοβοτομή στο Κολοσσαίο

Λοβοτομή στο Κολοσσαίο


Σήμερα είναι οι ναζιστές πίσω από τα κάγκελα, αύριο μπορεί να είναι οι κομμουνιστές (όπως ήταν άλλοτε, που τους έπιαναν ως «αντεθνικώς δρώντες», μεθαύριο μπορεί να είναι τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, ή οι αντιευρωπαϊστές, ή οι φίλοι της δραχμής, οι χαρακτηριζόμενοι ως «άκρα», ή οι … φιλοτελιστές, ή όσοι δεν κάνουν κέφι τους Γερμανούς, ή την Goldman Sachs κ.λ.π. 
Η φυλετική καθαρότητα προσδιορίζεται από το αν είσαι μνημονιακός ή αντιμνημονιακός. Τώρα, γιατί θα πηγαίνεις πίσω από τα σίδερα, αυτό θα είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση στις σελίδες μιας δικογραφίας. 
Ενδέχεται να χαρακτηρίζεσαι «αντιεξουσιαστής», μέλος πυρήνων της φωτιάς ή του νερού ή της γης, ή να έχεις αποκλίνουσες αριστερές ή ναζιστικές απόψεις. Είτε έχεις φωτογραφία του Τσάβες ή του Κάστρο ή του Χίτλερ, το «είσαι έξω» ή «πας μέσα» θα ορίζεται από το πόσα πληρώνεις στις δυνάμεις κατοχής, από το πόσο φωνάζεις και, κυρίως, από το αν η ταυτότητά σου γράφει «μνημονιακός» ή «αντιμνημονιακός». 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ 

Ο ναζισμός του Μιχαλολιάκου πατήθηκε στο κεφάλι. Το φίδι ξεψύχησε; θα δού­με... Το πεδίο βολής όπου ασκούνται ξέ­νοι φαντάροι όπως λέει και το γνωστό άσμα, είναι γεμάτο φιδοφωλιές. 0 άλλος ναζισμός, ο «ναζισμός του Μνημονίου», οι «δολοφόνοι» και οι «μπράβοι της τρόικας» πήραν ανάσα για μερικές ημέρες. Στο τηλε­οπτικό Κολοσσαίο, η μαυρίλα της Χρυσής Αυγής σκέπασε την κτηνωδία των τροϊκανών και των συνεργατών τους στην Αθήνα, που απαιτούν και προετοιμάζουν νέους μαζικούς θανάτους και προμελετημένες ανθρωποκτονίες σε όλη την κατεχόμενη επικράτεια. 

Στο Κολοσσαίο μοίρασαν λιγότερα καρβέλια στο πεινασμένο πλήθος, αλλά το θέαμα αυτή τη φορά ...ήταν μοναδικό. Ξε­πέρασε τη «μάχη της Καρχηδόνας» στον μονομάχο με τον Ράσελ Κρόου. 

Σιδηροδέσμιοι, όπως άλλοτε οι βόρειοι βάρβαροι, εισέρχονταν μέσα σε κλουβιά στην πολιτισμένη Ρώμη, ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος, ο Λαγός . 

Τηλεοπτικό θέαμα με ένταση. Ζουμάρισμα στα πρόσωπα και στα ξυρισμένα κεφάλια. Μπροστά, ο άντρας χωρίς κουκούλα, με το μαντήλι, και ο άλλος με την μοβ μπλούζα(μάλλον από την Διεύθυνση Αντικατασκοπίας). 

Πίσω, μαυροντυμένοι ΕΚΑΜίτες να σπρώχνουν τον Κασιδιάρη και τους άλλους μέσα στο τζιπ. Εικόνα με μηνύματα. Όχι μόνο για τους απλούς τηλεθεατές, αλλά και για το εσωτερικό των διαφόρων υπηρεσιών, γι' αυτούς που «πάρκα­ραν» την ψήφο τους στη Χρυσή Αυγή. Το Κολοσσαίο, άναυδο! Στα TV windows, δημοσιογράφοι που, πριν από οποιοδήποτε δικαστική απόφαση, προδίκα­ζαν την ενοχή των συλληφθέντων - πασίγνωστων κατά τα άλλα για τα φρονήματά τους από την εποχή της Μεταπολί­τευσης! 

Οι ίδιοι των παραθύρων είχαν λιντσάρει φραστικά και πολι­τικά ως ορντέρβ τον Πάνο Κομμένο, που είχε προτρέψει τους κατοίκους στις Σκουριές να… λιντσάρουν τον Πάχτα. Να υπενθυμίσω σε πρώτη φάση ότι οι κάτοικοι στις Σκουριές διώκονται για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης» Δηλαδή, η λειτουργία των νόμων και της δικαιοσύνης στην αποθέωση τους. 

Το θηρία στην αρένα και οι περί τον Καίσαρα να ωρύονται ζητώντας τον θάνατό τους, ενώ τα πλήθη στις κερκίδες παρακολουθούν το θέαμα με με ανάμεικτα συναισθήματα και πλήθος αποριών. 

Όλοι στον πολιτισμένο κόσμο ξέρουν ότι τα κόμματα (αριστερά, κεντρώα ή δεξιά) ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν ή καταργούνται με κάλπες από τον κυρίαρχο λαό. Άλ­λος τρόπος δεν υπάρχει. Ματαίωση ή κατάργηση κόμματος στην πολιτική σκηνή συμβαίνει μόνο οπό στρατιωτικά ή θεοκρατικά καθεστώτα (Βλ Αδελφοί Μου­σουλμάνοι, Αίγυπτος ή Ιράν). 

Φαίνεται όμως ότι το ίδιο συμβαίνει πλέον σε περιοχές όπου εφαρμόζεται το δόγμα του σοκ και η κεντρική πολιτική σκηνή πρέπει να είναι αρεστή και να καθοδηγεί­ται πλήρως και να είναι απόλυτα υπάκουη στις δυνάμεις κατοχής. 

Όταν, μάλιστα, οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο μνημονιακός σχηματισμός δεν μπορεί να πάει σε εκλογές γιατί θα σαρωθεί, τότε οι «έσω» και οι «έξω» οδη­γούνται σε αποφάσεις που χαρακτηρίζονται από τον διεθνή Τύπο «υψηλού ρίσκου», «φασιστικού αυταρχισμού» και «πηγές έντονης πολιτικής ανωμαλίας». 

Η πλήρης παθητικοποίηση του λαού απέναντι στη μαζική σφαγή χιλιάδων οικογενειών έπρεπε να περάσει μέσα οπό τη λοβοτομή «σταθερότητας» και «δημοκρατίας» που εκ­πέμπει ο «αποκεφαλισμός» των ναζιστών και (σύμφωνα με το μη συγκεκριμένο μέχρι στιγμής κατηγορητήριο) «εγκλη­ματιών» και «Αλ Καπόνε» της Χρυσής Αυγής. 

Άλλωστε, ο γενικός τίτλος που παίζει εδώ και μέρες με τη σφοδρότητα «Κατρίνας» σε όλα τα μνημονιακά κανάλια εί­ναι «εγκληματική οργάνωση» και «σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης». 

Κατά περίεργο τρόπο για «σύσταση εγκληματικής οργάνω­σης» κατηγορήθηκαν και οι κάτοικοι σης Σκουριές επειδή αντέδρασαν στη δηλητηρίαση οπό το αρσενικό και το κυά­νιο όλης της περιοχής τους. Είναι ευτύχημα, κάποιοι λένε, ότι δεν βρέθηκαν συνομιλίες στα κινητά τους με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί άνετα και αυτοί θα μπορούσαν να είναι κρατούμενοι για συμμετοχή στην εισβολή των κατοίκων στα ορυχεία χρυσού. Έτσι θα είχαμε και άλλη ενεργοποί­ηση στην πράξη της θεωρίας των δύο άκρων. 

Οι συνταγματολόγοι ανησυχούν πολύ για τον τρόπο λει­τουργίας της Δικαιοσύνης. Οι πλέον διακεκριμένοι καθη­γητές των πανεπιστημίων υπογραμμίζουν ότι τόσο στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής όσο και σε άλλες περιπτώ­σεις είναι «οριακά συνταγματική η εφαρμογή των νό­μων» ή υπάρχει πλήρης «καταστρατήγηση του συντάγ­ματος», το οποίο επί Μνημονίου έχει γίνει… κουρέλι μαζί με τη Δημοκρατία μας. Αρκετοί καθηγητές φοβούνται πο­λύ τη «θεωρία των δύο άκρων» όπως αυτή διατυπώνεται και εκφράζεται εδώ και καιρό από το Μαξίμου υπό τη σκιά της γερμανικής Ύπατης Αρμοστείας. Υπενθυμίζουν στις διάφορες αναλύσεις τους ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο «επικίνδυνος» - πόσο «δημόσιος κίνδυνος» ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες διπλές εκλογές. Ως ακραία και εξτρεμιστική οργάνωση που υπέθαλπε τους κουκουλοφόρους κα τους τρομοκράτες προβλήθηκε από τα γερμανικά και τα ελληνικά ΜΜΕ. Αν θυμάμαι καλά, ο Τσίπρας και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ήταν ο αντίπαλος των μνημονιακών δυνάμεων και των Γερμανών. 

Όταν λέμε μνημονιακές δυνάμεις εννοούμε το δύο κόμματα που οδήγησαν στην υποθήκευση και στην κατοχή. Η κατάρρευση των ποσοστών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η άνοδος της φασιστικής Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση με τεράστια ποσοστά οφείλεται στην ανεργία στην πείνα, στην εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και στην προδοσία που νιώθει ο μέσος πολίτης. 

Να μην τρελαθούμε, δεν είναι δυνατόν να είναι μισό ή ένα εκατομμύριο οι οπαδοί του ναζισμού ή εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα. 

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έφταναν στο Μαξίμου έφεραν την πρώτη και ουσιαστική ενεργοποίηση της «θεωρίας των δύο άκρων», αλλά και την ανάγκη να κα­λυφθούν με ένα προπέτασμα-μεγάλο γεγονός και θέαμα όσα έρχονται: Νέο Μνη­μόνιο, υποχώρηση στο εθνικά θέματα (Κύπρος Σκόπια και άλλα), περισσότερη δυ­στυχία στην Ελλάδα που χάνει το παιδιά της, αποσυντίθεται και οδηγείται στον δια­μελισμό. 

Ο μέσος πολίτης αναρωτιέται ποιος έχει προβεί σε μεγαλύτερες αξιόποινες πράξεις; Ο Μιχαλολιάκος και τα στελέχη του ή όσοι ευθύνονται για τις χιλιά­δες αυτοκτονίες σε όλη την Ελλάδα και τις μαζικές ανθρωποκτονίες που καταγράφονται από ημεδαπές η αλλοδαπές ιατρικές οργανώσεις, οι οποίες διαπιστώνουν π.χ. αύξηση των κρουσμάτων του AIDS εξαιτίας των περικοπών στο κονδύλια περίθαλψης των τοξικομανών. 

Πέραν των ενστάσεων που διατυπώνουν οι συνταγματολόγοι και οι διακεκριμένοι ποινι­κολόγοι, υπάρχει και ένα ερώτημα που πι­στεύω ότι είναι βασικό: Πώς εκπροσωπούν­ται στο Κοινοβούλιο μισό εκατομμύριο ή ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι, σύμφωνα με τις τελευταίες -προ συλλήψεων- δημοσκοπή­σεις; Ούτε το κόμμα καταργείται ούτε οι συλληφθέντες χάνουν τη βουλευτική τους ιδιότητα. Πώς όμως θα λειτουργήσουν; Πί­σω από τα κάγκελο; Δεν ευνουχίζεται έτσι εν καιρώ μνημονίου ακόμη περισσότερο η κοινοβουλευτική λειτουργία; 

Σήμερα είναι οι ναζιστές πίσω από το κάγκελα ούριο μπορεί να είναι οι κομμουνιστές, όπως ήταν άλλοτε που τους έπιαναν ως «αντεθνικώς δρώντες», μεθαύριο μπορεί να εί­ναι τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ή οι αντιευρωπαϊστές, ή οι φίλοι της δραχμής ή οι χαρα­κτηριζόμενοι ως άκρα, ή οι φιλοτελιστές, ή όσοι δεν κάνουν κέφι τους Γερμανούς, την Goldman Sachs κ.λ.π 

Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί στη Γαλλία αν έπιαναν τη Μαρί Λεπέν για αιματηρές πράξεις ή «μπραβιλίκια» μελών του κόμματος της που καταγράφονται συχνά πυκνά στα βόρεια προάστια του Παρισιού ή στον γαλλικό νότο σε διάφορες συμπλο­κές. Σκεφθείτε ότι η νορβηγική κυβέρνηση έχει καλές σχέσεις (ουσιαστική συμμετοχή) με το ρατσιστικό-νοζιστικό κόμμα της Νορβηγίας στο οποίο ανήκει ο παρανοϊκός ναζί δολοφόνος που σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους στο νησάκι. Στη Βουδαπέστη, π δεξιά σχημάτισε κυβέρνηση με τους εξτρεμιστές ακροδεξιούς προκείμενου να διώξουν το Μνημόνιο και το ΔΝΤ πράγμα που έγινε. Αναλογιστείτε τι θα συνέβαινε αν η ισπανική κυβέρνηση προχω­ρούσε σε συλλήψεις του αποσχιστικού κινήματος της Καταλονίας ή συνελάμβανε την πολιτική πτέρυγα της βασκικής ΕΤΑ. Ούτε οι Άγγλοι στην κατεχόμενη Ιρλανδία δεν τόλμησαν να αγγίξουν τα πολιτικά πρόσωπα του IRA την εποχή που έσκαγαν οι βόμβες σε όλες της περιοχές του Μπέλφαστ. Πάντα η στοιχειώδης διαφύλαξη των δημοκρατικών κανόνων ήταν υπέρτερη των πολιτικών αποφάσεων που αφο­ρούσαν ακύρωση της δράσης πολιτικών προσώπων και στελεχών κομμάτων και οργανώσεων. Είπαμε... Μόνο σε στρατιωτικές και θεοκρατικές δικτατορίες μπο­ρεί να συμβαίνουν ανάλογα γεγονότα όπως και σε καθεστώτα τύπου Απαρτχάιντ, όπως εκείνο που κρατούσε επί δεκαετίες φυλακισμένο τον Μαντέλα. 

Αλλά ας μην πάμε μακριά. Ο πρωθυπουργός έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «οι ιδέες δεν διώκονται ούτε μπορεί να καταργήσει κανείς ένα κόμμα. Οι εγκληματικές πράξεις διώκονται». Το ερώτημα όμως παραμένει καίριο: Πώς θα εκπρο­σωπηθεί μισό εκατομμύριο Ελλήνων πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού: Πιστεύει κανείς ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πήγαν στον Μιχαλολιάκο επειδή χαιρετάει ναζιστικά ή πιστεύει στον δωδεκαθεϊσμό ή τα μέλη του φοράνε μαύρα μπλουζάκια και κρατάνε πυρσούς; Εκεί πήγαν όσοι δεν ήθελαν να ψηφίσουν την αριστερά και μι­σούν το μνημόνιο και όσους μας έφεραν σε αυτό και εξακολουθούν να το υπηρετούν… Όσοι πιστεύουν ότι δεν είναι «εθνι­κό συμφέρον» να εφαρμόζεις φυλετι­κούς νόμους κατά των Ελλήνων. 

Πραγματικά, οι κρατούντες πιστεύουν ότι όσοι από οργή πήγαν προς τους εξτρεμι­στές, επικίνδυνους πολιτικά και γραφι­κούς Κασιδιάρη-Λαγό-Παππά και Μπαρμπαρούση θα επιστρέψουν στη δι­κομματική μνημονιακή κυβέρνηση επει­δή κατηγορούνται το μέλη της Χρυσής Αυ­γής για εγκληματικές πράξεις απέναντι σε αλλοδαπούς και για «μπραβιλίκια» και αυτό θα συμβεί σε μια καταληστευμένη χώρα που έχει μία αυτοκτονία ανά 18 ώρες, δύο εκατομμύρια ανέργους και αι­μορραγεί κατά πρωτοφανή τρόπο από τη μετανάστευση; 

0 κόσμος πιστεύει ότι τα μεγαλύτερα εγ­κλήματα κατά του έθνους της πατρίδας και της ελληνικής κοινωνίας το έχουν διαπρά­ξει όσοι επέτρεψαν να υποθηκευτεί η χώρα, κατόπιν να εκχωρηθεί στους Γερμανούς και τους τοκογλύφους με το μνημόνια. Ο λαός πιστεύει ότι όσα συμβαίνουν σε βάρος του στοιχειοθετούν μαζική γενοκτονία και έγ­κλημα κατά της ανθρωπότητας. Όσα βλέ­πουμε να γίνονται τον τελευταίο καιρό, όσα προβάλλονται χύδην μέσα από τα μεγάλα και τα μικρά κανάλια έχουν να κάνουν με την απώθηση του χρόνου των εκλογών. 

Τρέμουν να στήσουν κάλπες. Φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα φύγουν μπροστά έξι έως οκτώ μονάδες κα ότι θα καταρρεύσει οριστικά ο δικομματισμός στην Ελλάδα που σήμερα παρουσιάζεται σε ενιαίο κυβερνητικό σχήμα. 

Πιστεύουν ότι με τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής θα αδειάσει ο κουβάς των ψηφοφόρων της, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον ναζισμό; Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση παλινόστησης στη ΝΔ, όπως δεν υπάρχει περί­πτωση επιστροφής ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αυτών των εκτιμήσεων, τώρα πλέον υπάρχει αυξημένη πιθανότητα γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής λόγω της δίωξης και της οριακής αντισυνταγματικότητας που προσδιορί­ζουν οι συνταγματολόγοι και το αντιλαμβάνεται όλη η κοινωνία. 

Δεν αποκλείεται αυτή η γιγάντωση να είναι επιδίωξη κέντρων που έδωσαν εντολή ή «προέτρεψαν» τον Σαμαρά να επιχειρήσει τον αποκεφαλισμό της Χρυσής Αυγής, εισάγοντας τη χώρα σε άβυσσο αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας. 

Όταν η Αθήνα έχει γερμανική Ύπατη Αρμοστεία και λειτουργεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οδηγίες ξένων. Όταν ένα τμήμα πλέον του κατοχικού Κοι­νοβουλίου θα λειτουργεί πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού και ένα τμήμα του λαού δεν θα εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά, αρχίζει (μετά την παθητικοποίηση από την ένταση του δόγματος του σοκ) η λοβοτομή για την πλήρη και άνευ αντιστά­σεως διάλυση του κράτους-έθνους. Πίσω από τη μαυρίλα της Χρυσής Αυγής στους τηλεοπτικούς δέκτες έρχεται πλήθος υποχωρήσεων σε όλα τα εθνικά θέματα (Σκόπια, Κυπρια­κό, πετρέλαια). Πίσω από τη νίκη επί των ναζιστών της παρέας Mιχαλολιάκου και το σούπερ θέαμα των σιδηροδέσμιων φιλοχιτλερικών, έρχεται νέο κούρεμα (ενδεχομέ­νως των καταθέσεων στις τράπεζες) Έρχεται η ρευστοποίηση των περιουσιών όλων των Ελλήνων με τους νέους φόρους για τα ακίνητα και τις νέες δέσμες μέτρων για τους Έλληνες που πρέπει να πλη­ρώνουν αενάως. 

Όσοι διαμαρτύ­ρονται θα οδηγούνται στις φυλα­κές, διότι θα εντάσσονται στη «θεωρία των δύο άκρων» και στη «σύ­σταση εγκληματικής οργάνωσης». Δεν έχει σημασία αν είσαι δεξιός ή αριστερός ή κεντρώος. Η φυλετική κα­θαρότητα προσδιορίζεται από το αν εί­σαι μνημονιακός ή ανττιμνημονιακός. Τώρα, για να πηγαίνεις πίσω από τα σίδε­ρα θα είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση στις σελίδες μιας δικογραφίας. 

Ενδέχεται να χαρακτηρίζεσαι «αντιεξουσιαστής», μέλος πυρήνων της φωτιάς ή του νερού ή της γης, ή να έχεις αποκλί­νουσες αριστερές ή ναζιστικές απόψεις. Είτε έχεις φωτογραφία του Τσάβες ή του Κάστρο ή του Χίτλερ, το «είσαι έξω» ή «πας μέσα» θα ορίζεται από το πόσα πληρώνεις στις δυνάμεις κατοχής, από το πόσο φωνάζεις και, κυρίως, από το αν η ταυτότητά σου γράφει «μνημονιακός» ή «αντιμνημονιακός». Στη δεύτερη περίπτωση, κι εφόσον δεν θεραπεύε­σαι με νουθεσίες, με ηλεκτροσόκ, με μεγαλύτερη δόση ινσουλίνης και ξύλο στο στόμα για το τρέμουλο, θα ακολουθεί λοβοτομή. 

Τα κανάλια και ο υπέροχος δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας θα σε πασπαλίζει με την άχνη διαφόρων κατηγοριών που θα έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής σου, τα λεφτά σου, την απο­κλίνουσα συμπεριφορά σου στο σεξ, το εξτρεμιστικά πολιτικά σου φρονήματα και εν τέλει το γεγονός ότι δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι αυτό που συμβαίνει γύρω σου είναι για το καλό σου. Αυτό που βλέπεις, είναι η δημοκρατία που πρέπει να έχεις. Αυτό που αισθάνεσαι, που αναπνέεις είναι η ελευθερία που πρέπει να έχεις. Γιατί αυτό που δεν πρέπει να καταλαβαίνεις είναι ότι εσύ δεν είσαι σαν τους άλλους Ευρωπαίους. Είσαι 'Έλληνας-υποκατάστατο ανθρώπου… 

Στο τεύχος που κρατάτε στο χέρια σας προσπαθήσαμε στο ξεκίνημα της νέος σεζόν για το CRASH να συγκεντρώσουμε εκλεκτή ύλη για την καλύτερη και πολύπλευρη ενημέρωσή σας. Ομολογώ ήταν μια δύσκολη προσπάθεια, γιατί προσωπικά πέρασα διάφορα γεγονότα, άλλαξα βίαια τηλεοπτικά πλατό, κάποιοι φίλοι μού είπαν να προσέχω σε ό,τι γράφω και σε ότι λέω, για να μην χαρακτηριστώ με τον α' ή β΄ τρόπο «άνθρωπος των άκρων» ή ένας άνθρωπος του οποίου η σκέψη βαδίζει σε μονοπάτια παραβατικής συμπεριφοράς. Κι όταν λέω «παραβατικής συμπεριφοράς», εννοώ την άγνοια καί τη μη συμμόρφωση με το «εθνικό συμφέρον», όπως αυτό ορίζεται από τους ηγεμόνες και κηδεμόνες της περιοχής και τους εδώ συνεργάτες τους. Ορισμένοι φίλοι και συνάδελφοι μού συνέστησαν, μετά από μισό αιώνα στη δίνη και την περιπέτεια αυτού του επαγγέλματος, να αποσυρθώ ορι­στικά και να μην παριστάνω ένα από τα φαντάσματα των Πειρατών της Καραϊβικής που επιστρέφει κάθε τόσο για να κλέψει ρούμι από το κελάρι του Ύπατου Αρμοστή στην Τζαμάικα... 

Σκέφτομαι σοβαρά όλες τις ειση­γήσεις των φίλων. 

Όπως και να ΄χει, μαζέψαμε και σε αυτό το τεύχος πολύ δυνατή ύλη. 0 Σωτήρης Μπότσαρης πέτυχε τζόκερ, αφού περίπου 12 ώρες πριν από τη σύλληψή του, ο Μιχαλολιάκος του έδωσε την τελευταία συνέντευξη. Σε αυτή φαίνεται ότι ήξερε τι επίκειται, αλλά δεν πίστευε ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα προ­χωρήσει σε χτύπημα εναντίον κόμματος που διαθέτει 18 έδρες στο Κοινοβούλιο. Επίσης, σε αυτό το τεύχος για πρώτη φορά μιλάει ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Δημήτρης Βορτζόπουλος και αναλύει πώς μαζί με τον Ράιχενμπαχ συντονίζουν και περνούν από κόσκινο όλο το κυβερνητικό έργο, στα πρότυπα μιας ελληνικής καγκελαρίας. 0 Βαρτζόπουλος μιλάει για τις σχέσεις του με όλους τους «Μαξιμιώτες». 0 Πάνος Κομμένος ανοίγει τα χαρτιά του στον Σπύρο Νάννο, αμέσως μετά την επίθεση εναντίον του. «Δεν θα γίνω πολιτική πόρνη ούτε του Σαμαρά ούτε του Τσίπρα» φωνάζει. 0 διακε­κριμένος καθηγητής συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος υπογραμμίζει ότι είναι στα όρια του Συντάγματος η δίωξη των μελών της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο λέει και η συντριπτική πλειονότητα των συνταγματολόγων στην Ελλάδα. Έχω την αίσθηση ότι ο Ιρλανδός δημοσιογρά­φος Ντέιβιντ Κρόνιν είναι συγκλονιστικά αποκαλυπτικός στη συνέντευξη του στο CRASH για τον ρόλο των πολυεθνικών στην Ευρώπη. Όπως και ο υπέροχος καλλιτέχνης Διονύσης Tσαxvής στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Δημητρούκα, που τονίζει ότι η ένδεια και η εξαθλίωση γιγαντώνουν τα μορφώματα του φασισμού. Ακόμη, σε αυτό το τεύχος θα διαβάσετε όλο το παρασκήνιο της συνάν­τησης του πρωθυπουργού με την απεσταλμένη του Πούτιν και τις πιέσεις του Κρεμλίνου για τη ΔΕΠΑ και τους αγωγούς… Πιέσεις και συνομιλίες υπό τη σκιά του Μπάρμπα-Σαμ. 

Ελπίζω να κυκλοφορήσουμε σωστά σε όλη τη χώρα. Δεν έχω ενδείξεις για το αντίθετο, αλλά ποτέ δεν ξέρας τι μπορεί να σου συμβεί σε μια χώρα που λειτουργεί με οδηγίες ξένων, που υπακούει στα κελεύσματα πρεσβειών, που έχει εκχωρήσει πλήρως το δικαίωμα να βούλεται και να αποφασίζει για την τύχη της, που έχει εκχωρήσει πλήρως την ανεξαρτησία της σε ξένα έθνη και ξένα κεντρα. 

Υ.Γ: Είναι γνωστό στις παλαιότερες ηλικίες των συναδέλφων μου και των επιζώντων της «Βραδυνής» ότι υπήρξα ο μεγαλύτερος κυνηγός των σταγο­νιδίων της χούντας και επικηρυγμένος από τις ακροδεξιές οργανώσεις στην αυγή της Μεταπολίτευσης ως βαμμένος αντι-χουντικός. Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων σε ομιχλώδεις και δηλητηριώδεις καιρούς, όπου σκόπιμα και ταχύτατα σε ταυτίζουν με πρόσωπα και καταστάσεις. 

(Π.CRASH-01/10/2013) 





 









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger