Αρχική » » Ο τράγος και τα άλλα ζώα

Ο τράγος και τα άλλα ζώα


Του Κώστα Βαξεβάνη 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αυτός μόνος από ένα σύστημα διαπλοκής, διαφθο­ράς και ρεμούλας, είναι ένοχος με δικαστική βούλα πλέον. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος του πολιτικού συστήματος; Επέλεξαν μήπως να τον θυσιά­σουν αφού τον περιέφεραν με πομπή για να γλιτώσουν α ίδιοι; Όχι, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν επέλεξαν να θυσιάσουν τον Τσοχατζόπουλο. Απλώς δεν έκαναν καμιά παρέμβαση όταν πια το θέμα πήρε τέτοια έκταση ώστε δεν μπορούσε να αποτε­λέσει το δικό τους γήπεδο. 

Ακούσατε καθόλου την Ν.Δ να μιλάει για το «ΠΑΣΟΚ του Τσοχατζόπουλου», ή για το κόμμα... που «αποδεδειγμένα τα στελέχη του χρηματίζονταν»; Κάθε άλλο, συγκυβερνούν χωρίς να νιώθουν την ανάγκη απόδοσης ευθύνης, χωρίς καν τα γνωστά αντανακλαστικά της αλληλοκατηγορίας. 

Ο Τσοχατζόπουλος δεν επιλέ­χθηκε ως αποδιοπομπαίος. Δύο δικογραφίες στο Μόναχο και τη Μόσχα, οι οποίες διαβιβάστηκαν σε έντιμους εισαγγελείς, οδήγησαν σε μια μεγάλη έρευνα με τα αποτελέσματα της καταδίκης. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως τα αδικήματα του Τσοχατζόπουλου, όπως η παράβαση καθήκο­ντος, ο χρηματισμός, η απιστία, έχουν παραγραφεί με τη βοήθεια του νόμου Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, όπως και πολλών άλλων υπουργών. Ο Τσοχατζόπουλος παραπέμφθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε με το αδίκημα του ξεπλύμα­τος μαύρου χρήματος, το οποίο δεν παραγράφεται. 

Πρόκειται δηλαδή για μια αστοχία του συστήματος αυτο­προστασίας του πολιτικού συστήματος. Μετά την πτώση του Τσοχατζόπουλου, ήταν αυτονόητο πως τα άλλα ζώα του συστήματος, οι ύαινες, οι αλεπούδες, τα κουνάβια και φυσικά τα κοράκια και οι γύπες, θα προ­σπαθήσουν να επωφεληθούν. 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είναι το ράκος που οδηγείται στη φυλακή, όσο και αν αυτό ισχύει. Από πολιτικής άποψης, είναι ο κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο πάρα λίγο πρόεδρός του και ο από ατυχία μη πρωθυπουργός. Αν ο Γεράσιμος Αρσένης δεν διεκδικούσε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Άκης θα ήταν πρωθυπουργός. 

Ως την τελευταία στιγμή το σύστημα και κυρίως ο Βενιζέλος προσπάθησαν να αποτρέψουν την κατρακύλα του Άκη ως το εδώλιο. Όταν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, την οποία είχε συστήσει η Ν.Δ, πήγαν οι αριθμοί λογαριασμών των offshore του Άκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε σαρκαστικά πως «είναι αριθμοί τηλεφώνων». Αργότερα στη Βουλή, που ψήφιζε για το θέμα, ο Βενιζέλος επανέλαβε τον σαρκασμό του, προσθέτοντας πως «πήρα τηλέφωνο και απάντησε ο Σπηλιωτόπουλος». Ήταν ένα μήνυμα προς τη ΝΔ πως, αν επιμείνει στο θέμα Άκη, τότε το ΠΑΣΟΚ θα θέσει θέμα για τις προμήθειες επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου στο Άμυνας. Από κοινού με τον Ανδρέα Λοβέρδο στη συνέχεια, ο Βενιζέλος κατακεραύνωσε όσους προσπαθούσαν να «διώξουν πολιτικά» τον Τσοχατζόπουλο. 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδη­γείται στη φυλακή μόνος από όλους αυτούς που μας έκλε­ψαν. Η αγέλη των ζώων γύρω από τον τράγο επί σφαγή σιωπά με νόημα. Δεν τολμά καν να χρησιμοποιήσει τη θυσία για να απενοχοποιηθεί η ίδια. Άλλωστε το πτώμα Άκη δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέ­ρον. Έχουν μπροστά τους, για να κατασπαράξουν, το πτώμα μιας ολόκληρης χώρας. 

(HOT DOC-10/10/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger