Αρχική » » ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ

ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ


Το «χτύπημα» του Πάγκαλου και η… αλήθεια της Αριστεράς 

Από τον Δημήτρη Γ. Παπαδοκωστόπουλο 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα πρέπει κάποτε να χριστεί επίσημος διασκεδαστής του έθνους από την ελληνική Πολιτεία. Δεν είναι δύσκολο να γίνει, το αντίθετο μάλιστα, αρκεί η Πολιτεία να γίνει κάπο­τε ελληνική και βέβαια να αποκτήσει αίσθηση του χιούμορ. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχει και σε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή ως βασικός σχολιαστής, έγινε γνωστός για «το όλοι μαζί τα φάγαμε», τη μικρή απλή φράση η οποία νομιμοποιούσε την κλεπτοκρατία και τη διαπλοκή που θεμελιώθηκε στην Ελλάδα την εποχή της Μεταπολίτευσης. 

Ο ίδιος χθες αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό με τον οποίο συνεργάζεται και προσφέ­ρει γέλιο ότι... επί υπουργίας του στο Εξωτερικών παρακολουθούνταν από τις ημέτερες μυστικές υπηρεσίες ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα. Μία ημέρα νωρίτερα ο ίδιος (στη γραμμή του βουλευτή ποιητή Τάσου Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε να καταργηθούν οι παρελάσεις και ειδι­κά οι μαθητικές, που στρατιωτικοποιούν, όπως είπε, τα παιδιά. Πρότεινε (για να μη φανεί ότι δεν έχει και πρόταση...) αντί των παρελάσεων στα σχολεία να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικά έργα, συζητήσεις, διαλέξεις. 

Προφανώς, τις ομιλίες θα κάνουν επικεφαλής ΜΚΟ ή «επαγγελματίες» αντιφασίστες, που ακόμα ψάχνουν να εξηγήσουν πως ο Μεταξάς το 1940,που κατά τους ίδιους ήταν φασίστας, αντιστάθηκε στους Ιταλούς αποδεικνύοντας ότι ήταν και πατριώτης. Σε αντίθεση μάλιστα με «τους δημοκράτες της Αριστεράς», που, αν και πατριώτες, όπως αυτοχαρακτηρίζονταν, θεωρούσαν εκείνη την αντίσταση (όταν πια πέρασε τα σύνορα της Αλβανίας, στο κατόπι των Ιταλών) κα­τακτητικό πόλεμο κ.λ.π. 

Βέβαια, το τι λέει ο Πάγκαλος δεν έχει αξία, θα σκεφτεί κάποιος. Έτσι και η παρακολούθηση του Αμερικανού πρεσβευ­τή (που ειπώθηκε για να φάνει η μαγκιά του Πά­γκαλου) είναι μισή αλήθεια, καθώς εκφέρεται από κάποιον πλήρως αναξιόπιστο. Ούτε προσφέ­ρει τίποτα στη χώρα, καθώς αυτό, ακόμα και αν γινόταν (πράγμα δύσκολο για πολλούς λόγους), ανήκει σε όσα γίνονται αλλά δεν λέγονται. 

Αν τόσο εύκολα ειπώθηκε, είναι είτε γιατί δεν έγινε ποτέ είτε γιατί αυτός που το είπε δεν καταλαβαίνει τι λέει. Ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος το βρά­δυ των Ιμίων έδινε συνεντεύξεις, έχει προσπαθήσει πολλές φορές να ξαναγράψει την Ιστορία για να αποδείξει τη χρησιμότητα του… Θυμίζει σ΄ αυτό πολλούς αριστερούς δημοσιογραφούντες οι οποίοι γέμισαν τις προηγούμενες ημέρες είτε χαρτιά εφημερίδων είτε ηλεκτρονικά μπλόγκ με ιστο­ρικά γεγονότα που ποτέ δεν συνέβησαν. 

Και αυτά, για να αποδείξουν ότι το ΟΧΙ το είπε στους Ιταλούς ο λαός και όχι ο Ιωάννης Μεταξάς. Αυτό όλο το «ανφάν γκατέ» παλεύει μαζί με τη διαπλοκή για μια Ελλάδα στην οποία θα συνεχίσουν τα κουμάντα αυτοί που την οδήγησαν στη χρεοκοπία. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/10/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger