Αρχική » » «Τορπίλη» Τσίπρα κατά Βενιζέλου για Ναυπηγεία και υποβρύχια

«Τορπίλη» Τσίπρα κατά Βενιζέλου για Ναυπηγεία και υποβρύχια


ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 2010, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

«ΤΟΡΠΙΛΗ» κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου εξα­πέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τη σύμβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων. Έκανε λόγο για «έγκλημα που συντελείται σε βά­ρος των φορολογουμένων Ελλήνων και της άμυνας της χώρας» και κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων «κρατά ενέχυρο την επιχείρηση και όμηρους τους εργαζόμενους». 

Για περισσότερους από 17 μήνες τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν λειτουρ­γούν, οι εργαζόμενοι είναι ...απλήρωτοι και τα υποβρύχια που βρίσκονται στην τελική φάση των εργασιών πριν από τις τεχνικές δοκιμές «σαπίζουν». Οι Έλληνες φορολο­γούμενοι έχουν πληρώσει πάνω από 2 δισ. γι' αυτά τα υποβρύχια και με τη σύμβαση την οποία υπέγραψε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Ευάγγελος Βενιζέλος η ιδιοκτή­τρια εταιρία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που ανήκει στον Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα, αξιώνει ακόμη ένα και πλέον δισ. ευρώ. 

Έχει προσφύγει μάλιστα στη διαιτησία κατά του Ελληνικού Δημοσί­ου, αφού η σύμβαση Βενιζέλου προέβλεπε χρονοδιάγραμμα πληρωμών χωρίς αυτό να συνοδεύεται από παραδοτέο έργο. «Η σύμβαση του 2010, με τη σφραγίδα των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, εί­ναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει τη σφραγίδα του εσχάτως καταδικασθέντα κ. Τσοχατζόπουλου», επισημαίνει στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

Μήνυμα 

Προσθέτει πως «σε μη περίοδο φτώχειας, ύφεσης και από-επένδυσης, αντί η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία να γίνει μοχλός ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δίνουμε δισ. ευρώ σε ψευτο-επενδυτές και αφήνουμε να ρημάζουν τα ελληνικά Ναυπηγεία. Αυτή τη στιγμή 4 υπερσύγχρο­να, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν». 

Ο κ Τσίπρας ζητά από τον υπουργό Εθνι­κής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να τον ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί προκειμένου να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, να αποπερα­τωθούν οι εργασίες στα υποβρύχια και να παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό και να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας. 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-09/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger