Αρχική » » Ετοιμάζεται και πάλι για πόλεμο με το PKK η Τουρκία

Ετοιμάζεται και πάλι για πόλεμο με το PKK η Τουρκία


Αφού κέρδισε χρόνο ο Ταγίπ Ερντογάν και δεν εκπλήρωσε τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί στους Κούρδους , τώρα η Τουρκία ετοιμάζεται να ξεκινήσει και πάλι τις εχθροπραξίες με το ΡΚΚ. Μάλιστα η Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών της Άγκυρας και η Aselsan επιτάχυναν την κατασκευή κάποιων ειδικών βάσεων στις περιοχές που εκτιμούν ότι θα δοθούν μάχες. Μέχρι σήμερα κατασκευάστηκαν 8 βάσεις και θα στηθούν ακόμη άλλες 9 (!).

Κατασκευάζονται στα πρότυπα των αμερικανικών βάσεων στο Αφγανιστάν. Θα συναρμολογούνται και... θα αποσυναρμολογούνται σχετικά εύκολα ώστε να μπορούν να μεταφέρονται γρήγορα, θα είναι εφοδιασμένες από κάμερες νυκτός και θα σταθμεύουν σε αυτές μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

θα υπάρχουν συστήματα βολής για στόχους σε μεγάλη απόσταση , θερμικές κάμερες και άλλες προηγμένες τεχνολογίες. Οι πρώτες βάσεις κατασκευάστηκαν στην περιοχή Γιουξέκοβας-Χακκάρι. Στους πύργους των σκοπιών αντί για στρατιώτες βρίσκονται πολυβόλα 12,7 και 7,62 και βομβιδοβόλο των 40 mm.

Tα όπλα αυτά ελέγχονται από δωμάτιο ελέγχου που βρίσκεται καλά προφυλαγμένο . Οι τοίχοι κατασκευάζονται ώστε να αντέχουν ακόμα και σε επίθεση από ρουκέτες. Κατά την κατασκευή των βάσεων ο φορητός εξοπλισμός μεταφέρεται με οχήματα ή αν πρόκειται για βραχώδεις περιοχές με ελικόπτερα.

Καθώς οι βάσεις δύνανται να μετακινηθούν, ανάλογα με την τακτική και την στρατηγική του πολέμου κατά των Κούρδων. Στις βάσεις αυτές επίσης θα υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων. Ο περίβολος της βάσης θα εξοπλιστεί με αισθητήρες.

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι όσα άφησε η Άγκυρα να διαρρεύσουν καθώς υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που αποτελούν επτασφράγιστα μυστικά.

Γ.Κοκ.

newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger