Αρχική » » Διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων

Διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων


Γράφει ο Φώτιος Μπαμπάνης 
Δικηγόρος 

Το «μανιφέστο» το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας του πρώην αρχη­γού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμε­ων, Φράγκου Φραγκούλη, πραγματικά όχι μόνο τάραξε τα «λιμνάζοντα ύδα­τα», αλλά και κατέδειξε ότι κατά τρόπο εθνικά ε­πικίνδυνο και τραγικό οδεύουμε στην πλήρη διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων! Και τούτο διότι το «μανιφέστο» του στρατηγού Φράγκου Φρα­γκούλη είναι συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό, α­ντιλαμβανόμαστε δε όλοι την τραγικότητα στην οποία βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις! 

Δυστυχώς είναι ειλημμένη απόφαση η κατάργηση του Β Σώματος Στρατού... Και εύστο­χα αναλύει ο ικανότατος...
και έμπειρος στρατηγός στην επιστολή «μανιφέστο» του προς τον υπουρ­γό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ακρι­βώς ότι το Β΄ Σώμα Στρατού στο οποίο υπάγονται και ομά­δες των ειδικών δυνάμεων είναι άκρως απαραίτητο. Η δε έλλειψη του είναι αυτή που κατέδειξε αμυντικές αδυναμί­ες για την χώρα μας τόσο στην τουρκική εισβολή στην Κύ­προ το 1974 και κυρίως στην κρίση των Ιμίων το 1996. 

Η κατάργηση λοιπόν του Β΄ Σώματος Στρατού α­πογυμνώνει πλήρως την χώρα μας, καταδεικνύει τις αμυ­ντικές της αδυναμίες και, επιπλέον, γινόμαστε πια εύκολη λεία στις τουρκικές διεκδικήσεις και απειλές καθ' ότι το Σώμα αυτό γι αυτόν τον λόγο ιδρύθηκε: για να διασφαλί­ζει την δυνατότητα επεμβάσεως των δυνάμεων που υπά­γονται σε αυτό, σε περιόδους κρίσεως στα σύνορα μας με την γείτονα Τουρκία… 

Καταδεικνύει λοιπόν ο στρατηγός με την επιστο­λή του ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφαση αυτή, δηλ στην κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού δήθεν για λόγους εξοικονόμησης πόρων, αυτό ουσιαστικά θα απο­γυμνώσει την χώρα μας. Έτσι ακόμα και με ελαφρά πρό­κληση ή διεκδίκηση από τουρκικής πλευράς η χώρα μας θα αποτελέσει εύκολη λεία... Άρα πρόκειται για πράξη ε­θνικής μειοδοσίας ! 

Όλα αυτά σε συνάρτηση με τις εμμονές των Μνημονιακών, προκειμένου να κλείσουνε οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας μας, οδηγούν με μαθηματική α­κρίβεια στην απογύ­μνωση των Ενόπλων Δυνάμεων μας! Δεν θα υπάρχει καθόλου Ελ­ληνική αμυντική βιο­μηχανία... Πλήρης εξάρτηση της χώρας μας από ξένες αγορές πολεμικού υλικού! Εί­ναι σαφές λοιπόν ότι γι­νόμαστε έρμαια των χωρών που μας προμηθεύουν πολεμικό υλικό… Χωρίς αμφιβολία, πράξη κι αυτή εθνικής μειοδοσίας! 

Επίσης, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν εισέρχονται πλέον ΕΠ.ΟΠ (Επαγγελ­ματίες Οπλίτες) στις Ο.Υ.Κ (Ομάδες Υποβρυχί­ων Καταστροφών). Αυτό έχει ως συνέπεια, οι μόνιμοι οι οποίοι υπηρετούν εκεί να έχουν πια αυξημένο μέσο όρο ηλικίας, με μέσο όρο τα 37 έτη, έτσι ώστε να μιλούμε ευθέως για... γερα­σμένα «βατράχια»! Άλλο ένα δείγμα της εξαθλί­ωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της προδο­τικής πολιτικής της δικομματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βουβουζέλου! Και όλα αυτά έρχο­νται για να ολοκληρωθεί πλέον η απόλυτη απο­σάθρωση και διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων, με την άρνηση επισκευής των υποβρυχίων που χρήζουν επισκευών στον ναύσταθμο της Ελευσί­νας! 

Να σημειωθεί ότι αυτά πουλήθηκαν σε γνωστό Λιβανέζο επιχειρηματία, γεγονός που παρουσιάστηκε από τον Βουβουζέλο (που ήταν και τότε υπουργός …) ως «τεράστιο οικονομικό επίτευγμα» της τότε κυβέρνησης! ... Κάτι που οδηγεί τελικά σε απολύ­σεις των εργαζομένων και σε άρνηση του ναυστάθμου να κάνει κάτι το αυτονόητο: να επισκευάσει υποβρύχια το ο­ποία είναι άκρως απαραίτητα για την άμυνα του υποβρύ­χιου χώρου του Αιγαίου πελάγους … 

Αυτή είναι δυστυχώς η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας... Όλες αυτές οι συγκλονιστικές εξελίξεις, αναδείχθηκαν από την συ­γκλονιστική επιστολή «μανιφέστο» του στρατηγού Φρά­γκου Φραγκούλη. Καταδεικνύεται έτσι ότι η προδοτική πολιτική που ασκείται από τους Σαμαρά-Βουβουζέλο δεν έχει όριο και δεν έχει τέλος! … 

Πραγματικά θα πρέπει να πληθύνουν οι φωνές, πέ­ραν του άξιου στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, και θα πρέπει κάτι επιτέλους να γίνει, γιατί διαφορετικά με πρό­σχημα την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρί­σκεται η χώρα μας, οι Τροϊκανοί και οι Μερκελιστές αποσκοπούν σε ένα πράγμα: στο να απογυμνώσουν την χώρα μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της, να τις διαλύσουν ε­ντελώς και να αποτελέσει η Ελλάδα εύκολο «θήραμα» της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής χωρίς να προβάλλουμε την παραμικρή αντίσταση … 

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-02/11/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger