Αρχική » » Στο «ναρκοπέδιο» της τρόικας

Στο «ναρκοπέδιο» της τρόικας


 Από άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού (φωτό αρχείου) 
Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών «τορπιλίζουν» το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων! 

Ημέρα της Παναγί­ας σήμερα. Ημέρα που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ημέρα που γιορτάζει η Ελλάδα. Η αποστολή και η διαρκής επιδίωξη των ελληνι­κών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η δημιουργία ενός περιβάλλο­ντος ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. 

Μόνο σε ένα περιβάλλον ασφάλειας είναι δυνατή η νη­φάλια και ανεμπόδιστη ενασχόληση του ελληνικού... λαού με παραγωγικές και δημιουρ­γικές δραστηριότητες. 

Με βάση αυτή την επιδίω­ξη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναπόσπαστο κομμά­τι της ελληνικής κοινωνίας, ζουν, αγωνιούν και αγωνίζο­νται προς όφελός της και προς όφελος του Ελληνισμού γενικότερα. 

Εθνικά συμφέροντα 

Επιπλέον, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκφράζοντας τη διαρκή επιθυμία για ειρή­νη, δρουν και σπεύδουν προς συμπαράσταση και προς όφε­λος των Ελλήνων, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Με αυτόν τον τρόπο οι Ένοπλες Δυνά­μεις, μαζί με τους άλλους συ­ντελεστές ισχύος της χώρας, ανταποκρίνονται στις προκλή­σεις και αναδεικνύουν την Ελ­λάδα σε μία δύναμη ασφάλει­ας και σταθερότητας. Συνει­σφέρουν πρωταγωνιστικά σε τομείς όπως: 

1. Η ασφάλεια και η σταθερό­τητα, με τη διατήρηση υψη­λής επιχειρησιακής ικανότητας και αποτρεπτικής ισχύος. 

2. Η κοινωνική συνοχή, με την κοινωνική προσφορά των ελληνικών Ενόπλων Δυ­νάμεων. 

3. Η προστασία του περιβάλ­λοντος. 

Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνά­μεις, πέρα από την προστασία των εθνικών συμφερόντων, μέσω της αποτροπής, συμμε­τέχουν ενεργά στην προαγωγή της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή μας, αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. 

Στις σύγχρονες προκλή­σεις ασφαλείας που αναδύονται στο γεωπολιτικό περιβάλ­λον οι ελληνικές Ένοπλες Δυ­νάμεις, διαθέτοντας υψηλό βαθμό ταχυκινησίας, ευκινη­σίας και προσαρμοστικότητας, αναλαμβάνουν με επιτυχία την εκτέλεση αποστολών μέσα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης, κερδίζο­ντας τον σεβασμό των συμμά­χων και προβάλλοντας τη χώρα διεθνώς. Σε μία περίοδο όπου η χώρα δίνει έναν πολυεπίπε­δο αγώνα στα εθνικά ζητήματα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τα όραμα και τη διορα­τικότητα των στελεχών τους, με την αγόγγυστη προσπάθεια των στρατευμένων νέων μας και τη συμπαράσταση όλου του Ελ­ληνισμού, βρίσκονται ανάμεσα στους κυριότερους συντελεστές για την πραγμάτωση των τεθέ­ντων στόχων και επιδιώξεων της Ελλάδας. 

Έως και 52% η (πραγματική) μείωση στις αποδοχές 

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα πάντως που διατηρείται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, σε κατάσταση εκτάκτου ανά­γκης βρίσκονται πλέον χιλιάδες οικο­γένειες εν ενεργεία και απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό γιατί οι οικονομικές απολα­βές τους μειώθηκαν αισθητά. 

Στο πλαίσιο αυτών των περικο­πών οι απόστρατοι έχασαν ως και 15% από τις συντάξεις τους λόγω των περικοπών που έγιναν στα ει­δικά μισθολόγια και επιπλέον είχαν μειώσεις από 5%εως 20% στο άθροι­σμα της κύριας σύνταξης και των με­ρισμάτων που παίρνουν τα μετοχικά ταμεία τους. 

Με τον συνδυασμό των δύο αυ­τών περικοπών οι βασικές συντά­ξεις των αποστράτων «κουρεύτηκαν» (ανάλογα με τον βαθμό) από 9% ως 21%, ενώ, αν συγκρίνει κανείς τα πο­σά που παίρνουν πλέον στο χέρι με τα ποσά που έπαιρναν ως το 2009, θα διαπιστώσει ότι οι πραγματικές μειώσεις που έχουν υποστεί με την κατάργηση των δώρων φτάνουν έως 52%, όπως κατ΄ επανάληψη έχει γράψει η «δημοκρατία». 

Έτσι, και σύμφωνα με τους επίση­μους πίνακες του Γενικού Λογιστηρί­ου του Κράτους: 

1. Απόστρατος με τον βαθμό του Α/ΓΕΕΘΑ: Πριν από τις περικοπές έπαιρνε ως τον Δεκέμβριο του 2009 βασική σύνταξη (ακαθάριστα) 4.129 ευρώ και του έμεναν καθαρά μετά τον φόρο και την κράτηση ασθενείας 3.042 ευρώ. Σήμερα η βασική του σύ­νταξη έχει πέσει στα 3.165 ευρώ μει­κτά και στο χέρι χθες που πληρώθη­κε πήρε 1.726 ευρώ. 

2. Απόστρατος με τον βαθμό του αρχηγού των Ενόπλων Δυνά­μεων και των Σωμάτων Ασφαλεί­ας: Πριν από τις περικοπές έπαιρνε 3.174 ευρώ μεικτά και 2.434 ευρώ καθαρά. Σήμερα μετά τις περικοπές και τις απανωτές μειώσεις, η σύνταξη (μεικτά) έπεσε στα 2.505 ευρώ και στο χέρι εισπράττει 1.548 ευρώ. 

3. Απόστρατος με βαθμό αντιστρατήγου: Έπαιρνε 1.982 ευρώ στο χέρι ως το 2009 και πλέον παίρνει 1.374 ευρώ με την πληρωμή της σύ­νταξης Φεβρουαρίου του 2013. 

4. Απόστρατος με τον βαθμό του συνταγματάρχη: Έπαιρνε 1.712 ευρώ καθαρά τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ πλέον με τη σύνταξη Φε­βρουαρίου 2013 πήρε 1.242 ευρώ. 

Αντίστοιχες μιτώσεις έχουν υπο­στεί και τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία όμως συνεχίζουν με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης να υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. 

Μακάριος Β. Λαζαρίδης 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/11/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger