Αρχική » » Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι...

Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι...


Στην Ελλάδα μεγαλώσαμε, μεγαλώνουμε και θα μεγαλώνουμε (ζωή να 'χουμε) ακούγοντας, διαβάζοντας και μιλώντας για ιστορίες του στιλ «Ηλικιωμένος αγρότης ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου νεαρό παγκόσμιο πρωταθλητή του μποξ για κτηματικές διαφορές». Υπάρχουν συχνά πυκνά στην επικαιρότητα ειδησάρια όπως: «Γιαγιά με Αλτσχάιμερ βομβάρδισε με F-16 αχυρώνα εξαδέλφου της επειδή θυμήθηκε πως ο προπάππος του είχε κλέψει από τον δικό της 6 τετραγωνικά χιλιοστά από βοσκοτόπι». 

Οντως, κυρίες και κύριοι, οι Ελληνες και η γη έχουν μια σφοδρή ερωτική σχέση που ξεκινάει από την... ηδονή, περνάει στην αγάπη και καταλήγει στον θάνατο. Οτιδήποτε μεγάλο στο σύμπαν περιλαμβάνει αυτούς τους ενδιάμεσους σταθμούς (ηδονή, αγάπη, θάνατος). Μόνο οι ψυχές την γλιτώνουν (από την τελευταία πλευρά του τριγώνου, τον θάνατο) και μερικοί χαϊλάντερ πολιτικοί. Ωστόσο, αν και είναι γνωστό ότι έχουμε κόλλημα με τις γαίες (οικόπεδα με δόσεις, μεζονέτες, αυθαίρετο στο Λιόπεσι, βίλα στην Εκάλη), δεν μας έχουν αποκαλύψει τον λόγο. Λοιπόν, σήμερα ήρθε η ώρα να γίνει η αποκάλυψη. Οι Ελληνες προέρχονται από τη γη. Ξεμυτίσαμε, μάλιστα, από τις ίδιες τις πέτρες του τόπου μας.

Ντουβάρια

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία (μακράν πιο αξιόπιστη πηγή από την κατεστημένη «ενημέρωση»), ο Δευκαλίων και η Πύρρα όταν τη σκαπούλαραν από τον μεγάλο κατακλυσμό σκέφτηκαν ότι δεν ήταν ωραίο να μένουν σ' έναν κόσμο μοναχοί τους. Ο Δευκαλίων δεν ήθελε μοναξιές, επειδή θα είχε μόνο κρεβατομουρμούρα μέχρι να πεθάνει και η Πύρρα επειδή δεν θα είχε ποιον και ποια να κουτσομπολέψει για να νιώσει καλύτερα. Οπότε άρχισαν να πετούν πέτρες πίσω από την πλάτη τους. Οι πέτρες που πετούσε ο Δευκαλίων έγιναν Ελληνες και εκείνες της Πύρρας μεταμορφώθηκαν σε Ελληνίδες. Αρα είμαστε όλοι παιδιά της γης και δεν θέλουμε να την αποχωριστούμε επ' ουδενί.

Ο κ. Καραβίτης, που όπως ακούγεται «σχεδίασε» τον νόμο για τη φορολόγηση των ακινήτων, δεν πρέπει να προέρχεται από ελληνική πέτρα αλλά από ντουβάρι ή τσιμεντόλιθο που έριξε σκάφος εξωγήινων, νεφελίμ, ξωτικών, διαβόλων και τριβόλων. Εξ ου και η ασχετοσύνη περί της υγιούς εμμονής μας με τη διατήρηση της ακίνητης περιουσίας μας. Δεν πειράζει, να φέρουν άλλον να γράψει άλλο νόμο για μην τους πάρουν με τις πέτρες...

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-02/11/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger