Αρχική » » ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Αναβολή για (διαπρεπείς) επιστήμονες

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Αναβολή για (διαπρεπείς) επιστήμονες


Τι ισχύει για διδάκτορες ερευνητές στο εξωτερικό 

ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ περίπτωση, στην οποία μπορεί η αναβολή στρατεύσεως να επεκταθεί μέχρι το 33ο έτος της ηλικίας, ισχύει για τους Έλληνες που είναι κάτοχοι διδακτορικών δι­πλωμάτων και διαπρέπουν σε επι­στημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό. 

Προκειμένου να τύχει κανείς των ευεργετημάτων αυτής της περιπτώσεως και να μπορέσει να παρατεί­νει... την αναβολή του, πρέπει να μπο­ρεί να βεβαιώσει ότι πράγματι μετέ­χει σε σημαντικές επιστημονικές ερ­γασίες ή έρευνες και να καταθέσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, ενώ βρίσκεται νομίμως εκτός Στρατεύμα­τος, δηλαδή προτού λήξει η αναβολή σπουδών την οποία έχει πάρει. Λυ­τό σημαίνει ότι κάποιος που ήδη έχει κηρυχθεί ανυπότακτος δεν μπορεί να ζητήσει τέτοια αναβολή. 

Η σχετική αίτησή του πρέπει να συνοδεύεται από επικυρωμένο αντίγραφο του διδακτορικού του διπλώματος και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, από τις οποίες να προκύπτουν η ιδιότητα με την οποία ο ενδιαφερό­μενος απασχολείται, η διάρκεια την απασχολήσεων του, η επίδοση του στις επιστημονικές εργασίες και η απήχηση που έχουν αυτές στους διεθνείς ερευνητικούς κύκλους. Οι πιστοποιήσεις πρέπει να προέρχονται από το οικείο εκπαιδευτικό ίδρυμα και όχι από μεμονωμένο καθηγητή και να είναι επικυρωμένες από την αρμόδια ελληνική προξενική Αρχή. Πρέπει να συνυποβληθούν κατάσταση, από την οποία να προκύπτουν αναφορές άλλων ερευνητών επιστη­μόνων στο δημοσιευμένο έργο του, και οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο σχετικό με την επίδοσή του. 

Εάν το διδακτορικό δίπλωμα δεν έχει ακόμη εκδοθεί, κατ΄ εξαίρεση εί­ναι δυνατό να γίνει δεκτή βεβαίωση από τη γραμματεία ή αντίστοιχο τμή­μα του εκπαιδευτικού ιδρύματος από την οποία να προκύπτει σαφών ότι ο αναφερόμενος είναι κάτοχος του δι­δακτορικού διπλώματος και εκκρε­μεί μόνο το τυπικό στοιχείο της απονομής του. 

Για τη χορήγηση ή μη μιας τέτοιας αναβολής, καθώς και για τη διάρκεια την, αποφασίζει ο υπουργός Εθνικής Αμύνης. Σε περίπτωση απορρίψεων της αιτήσεως, ο ενδιαφερόμενος υπο­χρεούται για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις με την πρώτη εκπαιδευτι­κή σειρά μετά την παρέλευση μηνός από την έκδοση της σχετικής υπουργικής αποφάσεως. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/11/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger