Αρχική » » Τουρκική επέλαση στην Υγεία

Τουρκική επέλαση στην Υγεία


ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ… ΜΕΧΜΕΤ 
• ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.
Αφού η ιατρική μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη, την αναλαμβάνει ο Μουεζίνογλου. 

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δίνει «μάχη» με τους γιατρούς για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, βάζει «λου­κέτο» σε κλινικές, ενώ μειώνει και το προσωπικό, η Τουρκία, ετοιμάζεται ώστε εντός του επόμενου διμήνου, να ρίξει το πρώτο της πλωτό νοσο­κομείο στο Αιγαίο.

Στόχος; Οι τουρίστες για τα έσοδα καθώς και μάλλον κυρίως, η υγειονομική κάλυψη της άγονης γραμμής... Με αυτό τον τρόπο, οι γείτονες επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικού είδους status quo στα ακριτικά (και όχι μόνο) νησιά που θα κάνει τις διεκδικήσεις τους πιο «γλυκές». 

Ο λύκος λένε, στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το κάλεσμα, του Τούρκου υπουργού Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, προς 7.000 Έλληνες γιατρούς να πάνε στη Τουρκία να εργαστούν, ούτε οι διαφημίσεις κατά καιρούς και οι προσφορές που κάνουν σε Έλληνες ασθενείς της παραμεθορίου, να νοσηλευτούν στη γείτονα χώρα με μικρό κόστος. Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, Τούρκοι επιχειρηματίες, έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την εξα­γορά ελληνικών ιδιωτικών κλινικών. 

Το πλωτό νοσοκομείο 

Χρόνια σχεδίαζε η τουρκική κυβέρνηση, την δημιουργία πλωτού νοσοκομείου. Βλέποντας, η τουρκική κυβέρνηση το ΕΣΎ να καταρρέει και θέλοντας να το εκμεταλλευτεί πολιτικά, επίσπευσε το σχέδιο της με αποτέλεσμα σε δυο μήνες περίπου από σήμερα, το πλωτό νοσοκομείο, να τίθεται σε λειτουργία, πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα ιατρο-τεχνολογικά μέσα για την νοσηλεία των ασθε­νών. 

Σύμφωνα με τους Τούρκους το περασμένο έτος 180.000 τουρίστες νοσηλεύτηκαν σε τουρκικές υγειονομικές μονάδες. Με την νέα πολιτική, που βάζει μπροστά και το πλωτό νοσοκομείο, προ­βλέπουν ότι το νούμερο αυτό θα αυξηθεί και θα φτάσει μάλιστα τα προσεχή χρόνια τους 400.000 ασθενείς τουρίστες. 

Δεν είναι λίγοι μάλιστα, όπως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι παραδέχονται, ότι το πλωτό αυτό νοσο­κομείο, έχει στόχο όχι να παρέχει υπηρεσίες υγεί­ας μόνο στα τουρκικά νησιά (Τένεδος και Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. 

«Η ιατρική μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης», δηλώνει ο κ. Πατούλης, με αποτέλεσμα το πλεονέ­κτημα, να πηγαίνει στους Τούρκους ειδικά και μετά τη δημιουργία του πλωτού νοσοκομείου. «Δεν καλούν οι Τούρκοι τους Έλληνες ασθενείς η Ελλά­δα τους στέλνει», λέει χαρακτηριστικά, ο ίδιος επιτιθέμενος στην Ελληνική κυβέρνηση, με για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

«Για άλλη μία φορά δίνουμε στους γείτονες μας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση», τονίζει ο ίδιος. Και να ήταν μόνο το πλωτό νοσοκομείο; Καλά θα ήταν. 

Η επέλαση 

Στο τελευταίο «επεισόδιο» της τουρκικής ει­σβολής στην Υγεία, ο Τούρκος υπουργός Υγείας της Τουρκίας, απηύθηνε κάλεσμα, σε 7.000 άνεργους γιατρούς που αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι οι πόρτες της Τουρκίας είναι «ανοιχτές» και μπορούν να πάνε εκεί να εργαστούν, προσφέρονταν μεγάλες αμοιβές για να πραγματοποιήσουν ιατρικές πράξεις η χειρουργεία. Μια προσπάθεια επίδειξης οικονομικής ανωτερότητας από τη γείτονα χώρα, θέλοντας να αποκομίσει πολιτικά και μη κέρδη, καθώς και εισβάλλει για τα καλά στην Ελληνική Υγεία και επιχειρηματικότητα. 

Οι Τούρκοι όμως δεν έμειναν σε αυτή τη κίνηση. Τα τελευταία δυο χρόνια με κάθε τρόπο, θέλουν να προβάλλουν την ανωτερότητα τους τουλάχιστον στο τομέα της Υγείας. Τούρκοι επιχειρηματίες, ουκ ολίγες φορές έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον, να αγοράσουν ελληνικά ιδιωτικά νοσοκομεία. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό του «Ερρίκος Ντυνάν», όταν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που γινόταν να πωληθεί, Τούρκοι επιχειρηματίες έκαναν τα πάντα προκειμένου να το αγοράσουν. Ωστόσο δεν ήταν η μόνη περίπτωση. Το ενδιαφέρον τους το επέδειξαν και σε άλλες περιπτώσεις, ενώ ακόμη και σήμερα συναντώνται με Έλληνες επιχειρηματίες παζαρεύοντας μαζί τους προκειμένου να πάρουν μετοχές και σημαντικά μερίδια αν όχι εξ ολοκλήρου, ελληνικές ιδιωτικές κλινικές. 

«Αρρωστήσατε; Ελάτε στην Τουρκία» 

Τους Έλληνες ασθενείς της Μυτιλήνης και όχι μόνο καλούν ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Τουρκίας, με «ελκυστικά» πακέτα προ­σφορών να νοσηλευτούν εκεί. Μέσω διαφημιστικού, έντυπου υλικού καθώς και μέσω διαδικτυακών διαφημίσεων, η ιδιωτική κλι­νική «Αδραμύττιο», της Τουρκίας προσκαλεί τους Έλληνες της Μυτιλήνης να νοσηλευτούν «σε πολύ καλές τιμές», όπως χαρακτηριστικά ανα­φέρει. «Υπερπολυτελή και άρτια εξοπλισμέ­να νοσηλευτήρια στα παράλια της Τουρκίας προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους κάτοι­κους της Λέσβου σε πολύ χαμηλές τιμές», καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. 

Η αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης φά­νηκε και σε αυτή την περίπτωση η οποία δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τους Έλληνες ασθενείς να μεταβούν στη γείτονα χώρα, με τον τούρκο υπουργό Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, να το εκμεταλλεύεται στο έπακρον. Μάλιστα για να τους προσελκύσουν, οι Τούρ­κοι, σε πολλά από τα «πακέτα προσφοράς», έβαζαν δωρεάν τις μετακινήσεις, εκείνοι, με λεωφορείο, προκειμένου να γλυτώσουν τα έξοδα οι Έλληνες ασθενείς. 

(PRESS TIME-09/11/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger