Αρχική » » ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Οι απαιτήσεις της τρόικας φοβίζουν την κυβέρνηση. 

Στο κενό βρίσκεται για άλλη μια φορά η δικομματική κυβέρνηση, παρά τη συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, για την χωρίς παρεκκλίσεις προώθηση όλων των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή, μεταξύ άλλων, και του ζητήματος των ομαδικών απολύσεων αλλά και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. 

Η απειλή ανταρσίας από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και, κυρίως, από αυτούς του ΠΑΣΟΚ...προκαλούν ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου που αφενός επιθυμεί να κλείσει τη διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατό, αφετέρου διαπιστώνει ότι ενδεχόμενη αποδοχή των απαιτήσεων της τρόικας θα ναρκοθετούσε την ίδια τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Το κλίμα είναι βαρύ και λόγω της ρευστότητας που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και του προφανούς κινδύνου αποσταθεροποίησης του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, την ίδια στιγμή που τα … «μαξιλάρια» για τα οποία έκανε λόγο ο κ. Αντώνης Σαμαράς περιορίζονται, για την ώρα, στον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος μετά τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα ΜΕΡΑ του Χρ. Ζώη, ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία. 

Κατά την τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε εξαιρετικά διστακτικός ζητώντας, ουσιαστικά, να μην αλλάξει το παραμικρό τόσο στις ομαδικές απολύσεις όσο και στο ζήτημα των πλειστηριασμών αλλά η Αθήνα, με το χαρτί του πρωτογενούς πλεονάσματος, να απορρίψει οποιοδήποτε νέο μέτρο. 

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 

Ο κ. Σαμαράς, πάλι, γνωρίζει ότι πρέπει να προβεί σε παραχωρήσεις προς την τρόικα εάν θέλει να επιτύχει συμφωνία, ωστόσο επί του παρόντος δεν μοιάζει να έχει πείσει τον εταίρο του για την αναγκαιότητα αυτή. 

Σαμαράς και Βενιζέλος δεν αποκλείεται να συναντηθούν εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, ωστόσο, όσο η ελληνική πλευρά αδυνατεί να καταλήξει σε λύση για τους πλειστηριασμούς , τις απολύσεις και το θέμα των ΕΑΣ, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναβληθεί για λίγες ημέρες η άφιξη των ελεγκτών στην Αθήνα. Το ενδεχόμενο αυτό, μάλιστα, φέρεται να συζητήθηκε κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε χθες το βράδυ ο κ. Γ. Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας. 

(NEWSBOMB-29/11/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger