Αρχική » » Μια ζωή... έχυνε την καρδάρα

Μια ζωή... έχυνε την καρδάρα


Μιχάλης Ιγνατίου 

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ η ιστορία θα γράψει τα έργα και τις ήμερες του Θεόδωρου Πάγκαλου. Έχει να επιδείξει μία «λάμπρη» καριέρα πλήρη με λάθη που κόστισαν στη χώρα, με αστεία και ανέκδοτα με τα οποία γελά μόνο ο ίδιος, με φραστικές «ρουκέτες» που έχουν στόχο «συντρόφους» του και αντιπάλους.  

Οι συνάδελφοι που τον καλούν στα τηλεοπτικά «παράθυρα» και στις ραδιοφωνικές ...εκπομπές τους επιδιώκουν μέσα από τις συνεντεύξεις την πρόκληση φασαρίας. Νιώθω να τον μετατρέπουν σε... αρκούδα και να τον σέρνουν στα πανηγύρια για να χορέψει. Είναι κρίμα. Πρόκειται όντως για πανέξυπνο άνθρωπο, που δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη ρημάδα την εξυπνάδα του προς όφελος της Ελλάδας. Μελετώντας παλαιότερα τα αρχεία για το γκριζάρισμα των Ιμίων και πρόσφατα τα έγγραφα για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν, συνέλαβα τον εαυτό μου να οργίζεται. Αντιμετώπιζε σημαντικά εθνικά θέματα ως να ήταν το παλιόσπιτό του, που το χάριζε στον γείτονα. Έτσι χειρίστηκε την υπόθεση των Ιμίων, έτσι παρέδωσε τον ηγέτη του ΡΚΚ. Ως να έκανε πλάκα, ως να ήταν ένα αστείο η ελληνική γη που εποφθαλμιούσαν οι Τούρκοι, ως να ήταν ένα μηδενικό η ζωή ενός ανθρώπου, για τον οποίο δεν έχει τύψεις που το\ έστειλε πακέτο σε μια χώρα όπου ισχύει η θανατική ποινή. 

Σκέφτομαι τα βασανιστήρια που υπέστη αυτός ο άνθρωπος, επειδή ο κ. Πάγκαλος δεν έδινε τότε, ούτε δίνει και τώρα, την παραμικρή σημασία στις ζωές των συνανθρώπων του. Ως να είναι ζώα. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ο οπορτουνισμός, είναι ένας δειλός άνθρωπος. Θυμάμαι πως την έκανε γυριστή όταν ορθώς μίλησε για τον «γίγαντα» Γερμανία, όταν έβρισε την Ολμπράιτ και μετά της ζήτησε γονατιστός συγνώμη, όταν «τα είπε σωστά» για την Τουρκία και τον Ισμαήλ Τζεμ, για να αναγκαστεί να γυρίζει σαν το αγρίμι στους διάδρομους του ΟΗΕ για να απολογηθεί. 

Θυμάμαι όταν στο παλιό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον του ανακοίνωσα πως θα δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα για τα Ίμια. Ήταν ένας πανικοβλημένος άνθρωπος, διότι φύλαγε ως κόρη οφθαλμού το μυστικό της εγκατάλειψης ελληνικού εδάφους. Αρκετά προκάλεσε ο κ. Πάγκαλος. Πρέπει να φροντίσουν οι άνθρωποι που τον αγαπούν, να τον «αποσύ­ρουν». Πρέπει να σταματήσει να περιφέρεται στα ΜΜΕ ως η «αρκούδα» του τσιγγάνου. 

(ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-03/11/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger