Αρχική » » ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΕ ΚΩΜΑ ΑΠΟ ΦΤΗΝΟ ΓΕΝΟΣΗΜΟ

ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΕ ΚΩΜΑ ΑΠΟ ΦΤΗΝΟ ΓΕΝΟΣΗΜΟ


ΤΡΕΜΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ... 
Το πρόβλημα εντείνεται μια και ο δικός μας ΕΟΦ λόγω αποψίλωσης του, αδυνατεί να ελέγξει ότι εισάγεται, με αποτέλεσμα τις τραγικές επιπτώσεις στην θεραπεία των ασθενών. 

Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του φαρμάκου μετά την «βίαιη εισβολή» των γενοσήμων στη ζωή μας, με στόχο την «περικοπή» των δαπανών για την ικανοποίηση της τρόικα και αποτέλεσμα την απαξίωση του ύψιστου αγαθού, της υγείας των πολιτών. 

Ένας νέος, φέρεται να έπεσε σε κώμα, επειδή το ενδεδειγμένο φάρμακο για την θεραπεία του άλλαξε... (λόγω κόστους) με κάποιο φθηνό «ανώνυμο» γενόσημο! 

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του Παντελή Μπουκάλα από τον ιστότοπο της «Καθημερι­νής», η ιστορία για τον νέο ξεκινάει, όταν ακόμα υπηρετούσε την θητεία του. Ο φαντά­ρος νόσησε σοβαρά και εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο... 

Χάρη στη φρο­ντίδα των στρα­τιωτικών γιατρών και στη συστηματική πλέον παρα­κολούθηση και αγωγή, το παιδί συνήλθε. Και τέλειωσε τη θητεία του. Έπρεπε όμως να συνεχίσει τη θεραπεία. Εκτός λοιπόν από κάποιον γιατρό που να τον παρακολουθεί στοιχειωδώς, χρειαζόταν και συνταγή για να προμηθευτεί το φάρμακο του. Ο γιατρός, πιθανόν από ενδιαφέρον για τα οικονομικά του παιδιού, του συνέστησε ν' αλλάξει φάρμακο. Να μην παίρνει πια το ακριβό που του χορηγούσαν όσο υπηρετούσε, αλλά ένα γενόσημο. «Είναι φτηνότερο, του εξήγησε, αλλά το ίδιο καλό με το πρωτότυπο. Δεν θα 'χεις πρόβλημα». 

Είχε όμως πρόβλημα γιατί το αποτέλεσμα της αλλαγής θεραπείας ήταν να πέσει σε κώμα. 

Μια «παρενέργεια» που, όπως έμαθαν έπειτα οι γιατροί, όταν ζήτησαν τα φώτα των ειδικευμένων συνα­δέλφων τους, εμφανίζεται συχνότατα μόλις ο ασθε­νής διακόψει την ενδεδειγμένη αγωγή και «επιλέξει» ένα αντίγρα­φο. 

Ο νέος μετά από καιρό και με ιδιαίτερα επιθετική θεραπεία συνήλθε από την κωματώδη κατάσταση και αυτό που έμεινε είναι, ο φόβος και η αγωνία για την περίπτωση που θα χρειαζόταν ξανά, κάποια θεραπεία, με τι φάρμακα θα μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα... 

Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό... Πολλές είναι οι γνωστές και οι άγνωστες περιπτώσεις όπου ασθενείς έχουν υποστεί βλάβη (κάποιες φορές ανεπανόρθω­τη) από την βίαιη αλλαγή των ενδεδειγμένων με άλλα, -αν όχι αμφιβόλου ποιότητας- τα οποία δεν έχουν αποδειχθεί ικανά να υποστηρίξουν την απαιτούμενη θεραπεία. 

Για την ιστορία να πούμε ότι πριν από έξι μήνες περίπου, ήταν δύο άλλοι ασθενείς, στη Θεσσαλονίκη, που κινδύνεψαν με σοβαρές βλάβες στα νεφρά τους, όταν η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν, άλλαξε στο φαρ­μακείο, με βάση τη δραστική ουσία. 

ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ 0Ι ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 

Τα γενόσημα κα­τασκευάζονται κυρίως σε τριτοκοσμικές χώ­ρες όπου δεν ισχύουν οι ευρωπαϊκοί όροι, οι δε πολυεθνικές δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις συνθήκες παρα­σκευής τους. 

(NEWSBOMB-30/11/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger