Αρχική » » ΣTΡΑΤOΛOΓΙΑ-Ποιοι εκδίδουν πιστοποιητικά Τύπου Α'...

ΣTΡΑΤOΛOΓΙΑ-Ποιοι εκδίδουν πιστοποιητικά Τύπου Α'...


Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι το χρειάζονται. 

ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ στρατολογικής καταστάσεως δεν είναι πλέον τόσο απαραίτητα όσο κα­τά το παρελθόν. Αφότου οι πλη­ροφορίες σχετικά με τη στρατι­ωτική θητεία του καθενός χαρακτηρίστηκαν «προσωπικά δεδομένα» και κατέστησαν ως εκ τούτου μη δημοσιοποιήσιμα, περιορίστηκε πάρα πολύ η ανάγκη για χρησιμοποίηση τους. 

Άλλωστε, πολύ πριν χαρα­κτηριστούν προσωπικά δεδομένα, είχαν καταργηθεί και πάρα πολλές περιπτώσεις... στις οποί­ες ήταν απαραίτητη η προσκόμι­ση τους, για πρόσληψη σε εργα­σία κ.λ.π. 

Τέτοιο πιστοποιητικό δεν μπορούν να πάρουν αυτοί που υπηρετούν τη θητεία τους, οι οποίοι όμως μπορούν για αντί­στοιχους λόγους να ζητήσουν πιστοποιητικό υπηρεσίας, το οποίο εκδίδεται από τη μονάδα τους. 

Πάντως το πιστοποιητι­κό στρατολογικής καταστάσε­ως, το λεγόμενο Τύπου Α', εξα­κολουθεί να εκδίδεται και μπο­ρεί οποιοσδήποτε το χρειάζεται να ζητήσει την έκδοσή του, είτε από τη Στρατολογική Υπηρεσία του είτε από οποιοδήποτε ΚΕΠ. 

Μπορεί ακόμη να το ζητήσει κανείς ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Σώματος Στρα­τολογικού (www.stratologia.gr) ή και τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 1502. 

Επιβάρυνση 

Στην τελευταία περίπτωση απαι­τείται ο αιτών να γνωρίζει τον δή­μο, στου οποίου τα μητρώα αρρέ­νων είναι γραμμένος, ή, ακόμη καλύτερα, τον στρατιωτικό αριθ­μό του (ΣΑ), οπότε η διαδικασία θα επισπευσθεί σημαντικά. 

Πάντως, για να πάρει το πι­στοποιητικό ταχυδρομικώς, θα έχει μια μικρή οικονομική επι­βάρυνση, ενώ, αν απευθυνθεί στη Στρατολογική Υπηρεσία, θα το έχει δωρεάν και μάλιστα θα μπορεί να το πάρει αυθημερόν. 

Φυσικά στρατολογικό πιστο­ποιητικό δεν μπορούν να λά­βουν οι ανυπότακτοι και οι λιποτάκτες. 

Να σημειωθεί ότι οι ελάχι­στοι έφεδροι αξιωματικοί του Ναυτικού αντιμετωπίζονταν έως πριν από λίγα χρόνια με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπί­ζονταν και οι μόνιμοι, που ανα­καλούνταν από την εφεδρεία (έφεδροι εκ μονίμων), οπότε τα σχετικά πιστοποιητικά γι΄ αυτούς εξέδιδε το αρμόδιο γραφείο προσωπικού του ΓΕΝ (Β3), για δε τους υπαξιωματικούς η Διοί­κηση Ναυτικής Εκπαιδεύσεως. Αντίστοιχα ίσχυαν και για την Αεροπορία, όπου όμως τα πιστο­ποιητικά για όλους εξέδιδε το ΓΕΑ (Διεύθυνση Β1). 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/11/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger