Αρχική » » Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ''ΒΟΜΒΑ'' ΤΟΥ Μ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ zougla.gr (X.A 22,6%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ''ΒΟΜΒΑ'' ΤΟΥ Μ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ zougla.gr (X.A 22,6%)


Ολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των δύο διαδικτυακών ψηφοφοριών της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας που διεξήχθησαν σε διάστημα δύο εβδομάδων. Βάσει της τάσης του εκλογικού σώματος επέρχεται ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να αυξάνονται ραγδαία, τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται πρώτος όσον αφορά την παράσταση νίκης και τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει την προτίμηση των πολιτών (εν συγκρίσει με τον Τσίπρα) όσον αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Οι δύο διαδικτυακές ψηφοφορίες διεξήχθησαν στις 25-29 Οκτωβρίου (1.423 άτομα) και...
11-14 Νοεμβρίου (1.437 άτομα), δηλαδή πριν και μετά τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και από την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης. Στην παρούσα ψηφοφορία συμμετείχαν 1.437 χρήστες του διαδικτύου, άνω των 18 ετών, επί του συνόλου των 10.000 ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στη βάση δεδομένων του zougla.gr. Πρόκειται για ένα εξόχως ικανό ποσοστό συμμετοχής, το μεγαλύτερο άλλωστε των τελευταίων χρόνων από τότε που διεξάγονται τέτοιες ψηφοφορίες με δείγμα από τη συγκεκριμένη database.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα για να περιφρουρήσει το αξιόπιστο των ψηφοφοριών που διεξήχθησαν, αλλά και την παράδοση των ερευνών μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει τα αποτελέσματα, μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης κατά σειρά ψηφοφορίας, ώστε να φανεί εάν παγιώνεται η αρχική τάση των ψηφοφόρων που διακρίναμε.

Οι πολίτες κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους, σε μία περίοδο εξελίξεων και έντονων πολιτικών ζυμώσεων, στα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα όπως για παράδειγμα την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, την πρόταση μομφής κτλ.

Τι απαντούν οι πολίτες στα ερωτήματα της επικαιρότητας:

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι χρήστες αφορούσε στην απόφαση της κυβέρνησης να καταλάβει με τα ΜΑΤ το κτήριο της ΕΡΤ. Το 49% απάντησε ότι ήταν λανθασμένη κίνηση, το 44% σωστή, ενώ το 7% «δεν είχε γνώμη».


Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στην ίδια ερώτηση κρίνουν σωστή την απόφαση της κυβέρνησης σε ποσοστό 76,5% , το 18% λανθασμένη και το 5,5% δεν απάντησε, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν λανθασμένη την κίνηση σε ποσοστό 78,6%, σωστή 16,5% και δεν απάντησαν 4,9%


Η επόμενη ερώτησε αφορούσε στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Το 47% των συμμετεχόντων την έκρινε σωστή, 43% λανθασμένη ενώ 10% δεν απάντησε.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν λανθασμένη την κίνηση σε ποσοστό 82,3%, σωστή το 10,6%, ενώ δεν απάντησαν 7%. Στο ΣΥΡΙΖΑ σωστή κρίνει την απόφαση του κόμματος το 48,6% ενώ το 39,8% λανθασμένη. Δεν απάντησε ένα ποσοστό 11,6%. Το ποσοστό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον εάν αναλογιστεί κάποιος πως η αντιπολίτευση πρωτοστάτησε στις απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από την ΕΡΤ, με έντονη την παρουσία των βουλευτών του στο Ραδιομέγαρο.


Στο ερώτημα «ποιος πολιτικός αρχηγός βγήκε κερδισμένος από την κοκορομαχία στη Βουλή» μεγάλος νικητής ήταν ο…κανένας σε ποσοστό 51,7%. Ακολούθησε ο Αντώνης Σαμαράς με 30,1% και ο Αλέξης Τσίπρας με 16%. Δεν ξέρω, απάντησε το 2,3% των συμμετεχόντων.




Οι πολίτες στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα σημαντικό ερώτημα. Εάν δηλαδή θεωρούν ότι οι 153 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση – μετά την αποχώρηση της Τζάκρη- αποτελούν πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Το 51% το θεωρεί μειονέκτημα, το 29% πλεονέκτημα ενώ 20% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.




Σύμφωνα με τις απαντήσεις του επόμενου ερωτήματος αυτό που ενοχλεί περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών είναι η ανεργία σε ποσοστό 46,4% και η υψηλή φορολογία 39,5%.



Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο... «κανένας»

Οι απόψεις των ψηφοφόρων ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφονται στο επόμενο γράφημα. Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με ποσοστό 21,9%, με τον Αλέξη Τσίπρα ακολουθεί με 15,1%. Ο προφυλακισμένος Νίκος Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει 7,6%. Ο «Κανένας» ωστόσο και σε αυτήν την ψηφοφορία καταλαμβάνει την πρωτιά με 42,3%. Να σημειωθεί ότι συγκριτικά με τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας του zougla.gr παρατηρείται άνοδος των ποσοστών των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα.




Ψηφοφορία (30 Οκτωβρίου)

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης, δηλαδή εάν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο. Όπως στην προηγούμενη διαδικτυακή ψηφοφορία της εφημερίδας μας, έτσι και σε αυτήν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα με 43,2% με τη ΝΔ να ακoλουθεί με 37,7%.
Ψηφοφορία Β' (11 Νοεμβρίου)
Ψηφοφορία Α' (30 Οκτωβρίου)

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου έρχεται η μεγάλη ανατροπή. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 22,6%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2% και η ΝΔ τρίτη με μόλις 16,7%. Ακολουθούν, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5% ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται εκτός Βουλής με ποσοστό της τάξης του 1,1%.
















Αποτελέσματα με αναγωγή ψήφου:

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων και με την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 14,9% τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Χρυσή Αυγή 26,6%, ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, Νέα Δημοκρατία 19,6% , Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ 5,8%.





Συσπειρώσεις και... διαρροές ψηφοφόρων


Στις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή ποσοστό της τάξης του 51% με βασική «αιμορραγία» την διαρροή ψηφοφόρων της προς την Χρυσή Αυγή με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 27,1%.



Μικρή εμφανίζεται η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ποσοστό υπολογίστηκε στο 49,5%, Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χρυσή Αυγή της τάξης του 16%.






H TAYTOTHTA THΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η διαδικτυακή ψηφοφορία ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 14 Νοεμβρίου. Ψήφισαν 1.437 χρήστες, ηλικίας άνω των 18 ετών και στη συντριπτική τους πλειοψηφία (87%) ήταν άνδρες.

Οι ηλικίες των συμμετεχόντων σε ποσοστό 92% κυμαίνεται από 25 έως 64 ετών ενώ από αυτούς που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, το 53% προέρχονται από την επαρχία, το 37% από την Αττική και το 10% από τη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 71% των ερωτηθέντων έχουν ανώτατη και ανώτερη μόρφωση, 28% μέση και μόλις το 1% κατώτατη.














1 σχόλια:

  1. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΡΓΗ...............
    ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ...

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger