Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 04 Δεκ 2013

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 04 Δεκ 2013


✓ Σαν αύριο, 5 Δεκεμβρίου του 1944, ξεκίνησε η μάχη του Συντάγματος Μακρυγιάννη. Οι χωροφύλακες τότε με την σπουδαία, όσο και δύσκολη, εκείνη νίκη τους έβαλαν και αυτοί το χέρι τους στον μεγάλο αγώνα που έγινε τότε και που ευτυχώς ήταν νικηφόρος γιατί αλλιώς πολύ δύσκολα χρόνια θα είχαν έρθει για την Ελλάδα. 

✓ Πολύ δύσκολα χρόνια είναι και αυτά που ζούμε τώρα, ίσως επειδή στην εποχή μας ο εχθρός δεν κράταγε... όπλα, ίσως επειδή στην εποχή μας δεν βρέθηκαν άνθρωποι αντάξιοι των ανδρών του Συντάγματος για να του αντισταθούν. Όπως και να έχει, ακόμα και αυτοί που μέχρι τώρα καθόντουσαν απαθείς πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία. 

✓ Στα σύγχρονα τώρα θέματα, πολύ σημαντική ήταν η άσκηση «Νυκτερινή Αστραπή» που έλαβε χώρα κοντά στην Αλεξανδρούπολη, στις 28 Νοεμβρίου. Μια άσκηση που λόγω του είδους των μονάδων που συμμετείχαν, αλλά και του γεγονότος πως διεξήχθη ολόκληρη κατά την διάρκεια της νύχτας χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα δύσκολη. 

✓ Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος στην άσκηση τμήματα από τις ακόλουθες μονάδες: 156 Α/Κ ΜΜΠ, τόσο με αυτοκινούμενα Ρzh-2000GR, όσο και με ρυμουλκούμενα πυροβόλα Μ-101Α1, 110 Α/Κ ΜΜΠ, 131 Α/Κ ΜΜΠ, 138 Α/Κ ΜΜΠ με πυροβόλα Μ109Α3, ομάδα του ΕΤΑ, 4 μαχητικά αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας, επιθετικά ελικόπτερα Apache από το 1ο και 2ο ΤΕΕΠ καθώς και ελικόπτερο Chinook του 4ου ΤΕΑΣ. 

✓ Φυσικά την κύρια δύναμη αποτέλεσαν ένα συγκρότημα μηχανοκίνητου λόχου πεζικού από την 31ηΜ/Κ ΤΑΞ και ένα συγκρότημα Ίλης Μέσων Αρμάτων από την XXIII ΤΘΤ. Όλες οι μονάδες ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις της άσκησης και έδειξαν -για ακόμα μια φορά- πως ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα κάποιοι που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. 

✓ Βέβαια από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι στις Ε.Δ που κακώς βρίσκονται εκεί και καλύτερα για όλους μας θα ήταν να πάνε σπίτια τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση Σκαρμούτσου, που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αποφύγει την στράτευση και όπως δείχνει το κατάφερε, με μόλις τρεις ημέρες θητεία. 

✓ Το πρόβλημα δεν είναι ο κάθε Σκαρμούτσος. Αυτός δεν ενδιαφέρεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ψάχνει να βρει τρόπο να τις αποφύγει. Το πρόβλημα είναι πως οι στρατολογικές αρχές του δίνουν την δυνατότητα να φτάνει στην ηλικία των 45 ετών και να μην έχει ακόμα εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αν και είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος εδώ και χρόνια. 

✓ Όμως δεν βρέθηκε κανείς να κάνει όσα προβλέπει ο νόμος, τόσο προς τον Σκαρμούτσο όσο και κυρίως ως προς τους υπεύθυνους αξιωματικούς της Στρατολογίας και τους στρατιωτικούς Ιατρούς. 

✓ Το ίδιο, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα, ισχύει για τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχουν πλέον γίνει όργανα του Δένδια και του Σαμαρά. Και αν αυτό είναι λογικό σε εποχές ομαλότητας, στην σημερινή πολύ περίεργη εποχή, που οι πράξεις και οι αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας κινούνται όχι απλά στα όρια του νόμιμου αλλά και κάποιες φορές ξεκάθαρα πέρα από αυτά, η Αστυνομία θα έπρεπε να λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας και της έννομης τάξης. 

✓ Φυσικά στο έργο αυτό θα έπρεπε να έχει μαζί της και την δικαστική εξουσία. Αλλά δυστυχώς, μέρος των σημερινών αξιωματικών και λειτουργών της Δικαιοσύνης βρίσκονται εκεί που βρίσκονται καθαρά μόνο χάρη στις κομματικές τους ταυτότητες. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-04/12/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger