Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ


Κουίζ: Για ποιο λόγο ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το ζήτημα των υποβρυχίων, είπε: «Θα ήθελα να σας πω ότι αυτή τη στιγμή είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 9 υποβρύ­χια, που, αν χρειαστεί, διασφαλίζουν πλήρως την υπεροχή της χώρας μας στο θαλάσσιο χώρο όχι μονάχα του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου»; Ανεξαρτήτως απαντήσεως, κάποιοι -όχι στην Ελλάδα πάντως- «ψάχνονται».... 

Για τη μοναδική επέτειο της συμπλήρωσης 60 ετών από τη συγκρότησή τους γιόρτασαν την περασμένη εβδομάδα δύο Μοίρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η 340 Μοίρα «Αλεπού», που επιχειρεί με τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block.52 Plus, και η 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, που από το 1975 επιχειρεί με τα μεταφορικά αεροσκάφη C-130H Hercules. Για τις επετείους αυτές σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως στο προηγούμενο φύλλο μας. Τώρα σας παρουσιάζουμε δύο φωτογρα­φίες ισάριθμων αεροσκαφών, ένα από κάθε Μοίρα, που είχαν βαφεί επετειακά με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, ειδικά για την τελετή. Ας τα απολαύσουμε. 

Αισθητά λιγότερες ήταν φέτος οι επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας σε μονάδες των τριών κλάδων των Ε.Δ για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό τους. Ο λόγος απλός. Η αλ­λαγή του τρόπου αδειοδότησης του προσωπικού, σε δύο περιό­δους, ήταν ο βασικός λόγος, όπως και η επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας να μην επιβαρυνθεί το προσωπικό. Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά δεν επισκέφθηκαν μονάδες, αφήνοντας μόνο τον ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβά­κη να επισκεφθεί «δειγματοληπτικά» κάποιες μονάδες, στο Αι­γαίο και στα βόρεια σύνορα, εκπροσωπώντας το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Εννοείται ότι οι αρχηγοί επισκέφτηκαν κάποιες απομακρυσμένες μονάδες, αλλά και αυτές σε πολύ περιορισμένο αριθμό. Δεν πειράζει. Καλύτερα να ξεκουραστεί ο κόσμος. Αυτή άλλωστε ήταν και η βασική φιλοσοφία του μέτρου αυτού, και του ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. 

(ΚΑΡΦΙ-28-12-2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger