Αρχική » » Καλά Χρωστούγεννα

Καλά Χρωστούγεννα


Ελάτε, πείτε την αλήθεια. Δεν σας έλειψε η ψυχή του πάρτι; 
Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τρίγωνα κάλαντα παίζουνε παντού. Ρούντολφ το ελαφάκι, ψητό με πιλαφάκι. 

Από τον 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ 

Πάρτε μπακαλοτέφτερο, ξύστε, σαλιώστε μολύβια και στιλό, κάντε πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρε­ση, κουνήστε πέρα δώθε την κεφαλή σας να πάρει μπρος (αν δεν έχετε πιει καφέ) και ευφρανθείτε με τα χαρμό­συνα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την απλή αριθμητική. Πρώτα απ΄όλα τούτο: Πόσα λεφτά λέτε να έχει η μπάνκα η γκραικάνικη, η χιλιοτρυπημένη. 

Καλά υποθέσατε. Μηδέν εις το πηλήκιον, που έλεγε κι ο ΓΑΠ. Πόσα λεφτά είχε το παλαιόν καθε­στώς για... να εξαγοράζει χρόνο; Πά­μπολλα. Οι μαΐστορες της περιόδου Παπανδρεϊστάν - Σημιτιστάν και μάλε βράσε γνώριζαν το πανάρχαιο ρη­τό για το στόμα του ανθρώπου που κλείνει ή με χρήμα ή με χώμα. Το χώμα το δουλέψανε αρκετά, εδώ που τα λέμε, αλλά κατά κύριο λόγο προτίμησαν να πασάρουν χρήμα. Όταν τρώ­νε δεν μιλάνε, που λέει (πάλι) ο πάνσοφος -πλην πιασμένος κορόιδο- λαός. Βάλτε στο ισοζύγιο της μνήμης σας δημόσια έργα, εξοπλιστικά, ευρωπακέτα, Ολυμπιάδες, χρηματιστήρια, ψηφιοποιήσεις, ράγες, βαγόνια, Siemens, υποβρύχια, αεροπλάνα και παπόρια, και θα διαπιστώσετε ότι η φάμπρικα της εξαγοράς συνειδήσεων ήταν πολύ πιο εύκολη απ΄ όσο έδειχνε στους αμύητους. 

Κουραμπιέδες 

Οπότε, παρόλο που ήταν ολωσδιόλου απεχθές το καθεστώς, λίγοι ήταν οι «τρελοί» που τα έβαζαν μαζί του. Είμεθα τραντέλληνες γαρ και διά τούτο παρτάκηδες. Ο εγωισμός (που μας τρώγει ζωντανούς) μας υπέβαλε την ιδέα ότι το εθνικό σκάφος μπορεί να προσκρούσει σε παγόβουνο χρέους, αλλά η καμπίνα μας θα τη βγάλει καθαρή και τα χρυσοποίκιλτα πόμολα στην πόρτα μας θα παραμείνουν γυα­λισμένα. Με τούτα και με κείνα ηκούσθη το «μπαμ» του Μνημονίου στον αέρα και το καθεστώς ξέμεινε από φράγκα. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέ­ου έλεγε «λεφτά υπάρχουν» εννοού­σε τα δικά μας -αλλά σχεδόν ουδείς το πήρε χαμπάρι. 

Τώρα το καθεστώς δεν διαχειρίζεται καρότο, αλλά μόνο μαστίγιο. Τα αλόγατα έχουν τσινήσει και κο­ντεύουν να αφηνιάσουν. Δεν μπορείς να κυβερνάς μόνο με τον οικονομικό βούρδουλα, διότι κάποια στιγμή οι πολλοί θα στον αρπάξουν από το χέ­ρι και θα στον απιθώσουν εκεί που ξέ­ρεις. Στην κάλπη! 

Όπερ μεθερμηνευόμενον: Τώρα που τέλειωσαν τα τάλαρα τελειώνει και ο χρόνος εκείνων που οργάνωσαν το πάρτι. Κοντός ψαλμός αλληλούια και πάμε στοίχημα όσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες θέλετε. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger