Αρχική » » Διαδοχική ασφάλιση: Εξαγοράσιμα (ως πλασματικά) μόνο τα έτη του στρατού

Διαδοχική ασφάλιση: Εξαγοράσιμα (ως πλασματικά) μόνο τα έτη του στρατού


ΧΑΝΟΥΝ τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν πλασματικά έτη, πλην της στρατιωτικής θη­τείας, όσοι θέλουν να βγουν στη σύνταξη αλ­λά έχουν διαδοχική ασφάλιση στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Αποτέλεσμα είναι να θίγονται χιλιάδες περιπτώσεις ασφα­λισμένων εμπόρων αλλά και μητέρων, καθώς με την αλλαγή κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος χάνουν τη δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη με καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης. 

Ειδικά για μητέρες με ανήλικο το όριο ηλικίας μπορεί να αυξηθεί από το 50ό στο 62ο έτος ηλικίας. Σύμφωνα... με σχετική εγκύ­κλιο του ΙΚΑ, δεν μπορεί να χρησιμοποιη­θούν για αναγνώριση, πάντα στις περιπτώ­σεις διαδοχικής ασφάλισης (π.χ. ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΙΚΑ), ο χρόνος σπουδών, ο χρόνος μα­θητείας, το διάστημα απεργίας και ειδικά για γυναίκες ο χρόνος κύησης και λοχείας. 

Αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότη­τα θα κριθούν σύμφωνα με την παραπάνω παραδοχή. Εάν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που χορηγήθηκαν συντάξεις για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν κάποιες από τις παραπά­νω περιπτώσεις, η διοίκηση του ιδρύματος σημειώνει ότι πρέπει να ανακληθούν και να επανεξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Για να εφαρμοστούν οι διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης θα πρέπει ο ασφα­λισμένος να έχει συμπληρώσει 100 ημέρες ασφάλισης την τελευταία πενταετία του ερ­γασιακού του βίου. 

Η νέο πραγματικότητα αποτυπώνεται στο ακόλουθο παράδειγμα: Άνδρας ασφαλι­σμένος αρχικά στο ΙΚΑ έχει φορέα ασφάλι­σης τον ΟΑΕΕ το 2011 και συνολικά 9.500 ημέρες ασφάλισης. Το 2012 εισέρχεται ξανά στην ασφάλιση του ΙΚΑ. 0 ασφαλισμέ­νος κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τους όρους του 2012 και αναγνώριση με εξαγορά πλασματικών ετών για να συμπληρώσει 11.000 ημέρες ασφάλισης και να συνταξιοδοτηθεί στο 59ο έτος της ηλικίας του. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-06/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger