Αρχική » » «Μπάρμπαρος» αντιπερισπασμός!

«Μπάρμπαρος» αντιπερισπασμός!


Το σεισμολογικό σκάφος «Μπάρμπαρος». Δεξιά: Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η κυβέρνηση κλονίζεται, ο Ερντογάν βγάζει το σεισμογραφικό σκάφος στα ανοιχτά της Κύπρου! 
Απειλεί και τους αντιπάλους του: «Θα βάλουμε τον καθένα στη θέση του». 

Από τον 
Γιώργο Τραπεζιώτη 

Τι κι αν το πολιτι­κό σκηνικό συ­γκλονίζεται από τις συνεχιζόμενες αποκαλύ­ψεις για την εμπλοκή γιων υπουργών της κυβέρνη­σης Ερντογάν αλλά και πολλών επιχειρηματιών σε σκάνδαλα διαφθο­ράς και χρηματισμού; Και τι κι αν το ενδιαφέρον όλων στην Τουρκία -αλ­λά και στο εξωτερικό- έχει επικεντρωθεί στην ολομέ­τωπη σύγκρουση ανάμεσα στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον φιλοδυτικό ισλαμιστή με τις τεράστιες προσβάσεις και τις γνωριμίες στον κρατι­κό μηχανισμό της πατρίδας του Φετουλάχ Γκιουλέν; 

Η Άγκυρα, παρά τις εντάσεις και το πολιτικό «αί­μα» που χύνεται καθημερινά, εξακολουθεί να ...εφαρμόζει την παραδοσιακή της-επιθετική-συνταγή στην εξωτερική πολιτική που ασκεί. Τη στιγμή, λοιπόν, που η κυβέρνηση Ερντογάν κλονίζεται από τα σκάνδαλα, δόθηκαν από τους αρμόδι­ους οι απαραίτητες εντολές, προκειμένου το τουρ­κικό σεισμολογικό σκάφος «Μπάρμπαρος» να συνεχί­σει τις έρευνές του (ξεκίνησαν πριν από 17 ημέρες) για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και στα δυτικά της Κύπρου. 

Το «Μπάρμπαρος» συνο­δεύεται από δύο άλλα σκάφη στην αποστολή του στη συγκεκρι­μένη θαλάσσια περιοχή, το «Μπράβο» και το «Deep», και ήδη στη Λευκωσία ανα­φέρουν ότι οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σχε­τίζονται άμεσα στην παρού­σα φάση τόσο με το Κυπρι­ακό όσο και με τις έρευνες που διεξάγει η Κύπρος για φυσικό αέριο και πετρέλαιο. 

Το γεγονός ότι στην Τουρκία έχει ξεσπάσει πο­λιτική κρίση μοιάζει να μην επηρεάζει συγκεκριμένους σχεδιασμούς της Άγκυρας, οι οποίοι συνδέονται με πά­γιες στρατιωτικές επιδιώξεις της εις βάρος της Κύπρου, σημείωνε χθες ο «Φιλελεύ­θερος», την ώρα πάντως που αναλυτές επιχειρούσαν μια διαφορετική ανάγνωση της κατάστασης. Μια ανάγνωση που θέλει την Άγκυρα για λόγους εσωτερικής πολιτι­κής κατανάλωσης να επιχει­ρεί «μεγάλους αντιπερισπα­σμούς σε κάθε μεγάλο μέ­τωπο που παραμένει ανοι­χτό στο εξωτερικό». 

Κατά τα άλλα, ο Ερντο­γάν συνεχίζει -μάλλον σπα­σμωδικά όμως- να «ξεσπα­θώνει» εναντίον των πολιτι­κών αντιπάλων του. «θα ξα­ναβάλουμε τον καθένα στη θέση του» δήλωσε χαρακτη­ριστικά το βράδυ της Κυρια­κής ενώπιον πλήθους οπα­δών του στην επαρχία της Κερασούντος, στη Μαύρη θάλασσα. Παράλληλα, προειδοποίησε: «Οποιοσδήποτε τολμήσει να μας κάνει κακό, να προκαλέσει προβλήματα ή να στήσει παγίδες στη χώ­ρα αυτή, θα του σπάσουμε τα χέρια». 

Πάντως, ο Τούρκος πρω­θυπουργός πήγε ένα βήμα πιο πέρα την ομιλία του. «Για πρώτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια χρησιμοποίησε δύο φορές τη λέξη "πράκτορας", αναφερόμενος σε κινδύνους από το εξωτερικό, που απει­λούν την ειρήνη στη χώ­ρα» σημείωναν χθες τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι το σκάνδα­λο για διαφθορά, στο οποίο εμπλέκονται τέσσερις υπουρ­γοί, το μεγαλύτερο που έχει ξεσπάσει ποτέ στην Τουρ­κία, είναι μόνο ένα «προπέ­τασμα» προκειμένου να υπο­νομευθεί η κυβέρνηση από τους «πράκτορες» μιας διε­θνούς συμμορίας. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/12/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger