Αρχική » » Έρχονται Κρίσεις και... προσλήψεις στις Ε.Δ.

Έρχονται Κρίσεις και... προσλήψεις στις Ε.Δ.


Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου το ΚΥΣΕΑ. 
Τα μέχρι στιγμής προγνωστικά πάντως θέλουν όλα τα σενάρια αλλαγής αρχηγών να παραμένουν ανοιχτά, με πιθανότερο όλων εκείνο που θέλει την απομάκρυνση τουλάχιστον δύο αρχηγών. 

Την έναρξη της... προεκλο­γικής περιόδου για τις κρίσεις των τεσσάρων αρχηγών αλλά και του συνόλου των ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυ­νάμεων κήρυξε επί της ουσίας προχθές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπου­λος, αναφέροντας πως δεν πρόκειται να ανεχτεί καμία «πα­ρέμβαση από το παρασκήνιο». 

Σύμφωνα με τις πληροφο­ρίες, το ΚΥΣΕΑ που θα αποφασίσει για τις αλλαγές στην κορυ­φή της ιεραρχίας ...
του στρατεύ­ματος θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Φε­βρουαρίου, προκειμένου εν συνεχεία να ολοκληρωθούν κανονικά οι τακτικές κρίσεις των αξιωματικών που βάσει νό­μου πρέπει να διενεργηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου. 

Τα μέχρι στιγμής προγνω­στικά πάντως θέλουν όλα τα σε­νάρια αλλαγής αρχηγών να παραμένουν ανοιχτά, με πιθανό­τερο όλων εκείνο που θέλει την απομάκρυνση τουλάχιστον δύο αρχηγών. 

Την ίδια στιγμή, πάντως, που ο κ. Αβραμόπουλος δηλώ­νει πως οι κρίσεις των αρχηγών θα γίνουν χωρίς να υπάρξουν έξωθεν παρεμβάσεις, πληθαί­νουν οι πιέσεις που ασκούν διά­φοροι κύκλοι αποστράτων που δραστηριοποιούνται στις παρυ­φές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προ­κειμένου να περάσουν τις δικές τους γραμμές ως προς την το­ποθέτηση των «εκλεκτών» τους σε καίρια πόστα του στρατεύ­ματος. 

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι στο πλαίσιο αυτό οι πιέσεις που ασκούνται προς το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου με το αιτιολογικό ότι επειδή το 2014 είναι χρονιά εκλογών θα πρέπει οι όποιες κινήσεις για αλλαγές γίνουν στον χώρο των Ε.Δ. να συμπεριλάβουν και τη συγκε­κριμένη παράμετρο. 

Οι κινήσεις 

Παράλληλα, πάντως, με όλες τις παραπάνω διεργασίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρατηρείται έντονη δραστη­ριότητα και προς διάφορες άλ­λες κατευθύνσεις, ενώ για πρώτη φορά κατά τα τελευταία χρόνια ανακοινώθηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκει­ται να γίνουν προσλήψεις στις Ε.Δ. Συγκεκριμένα, όπως ανέ­φερε μιλώντας στους δημοσιο­γράφους ο κ. Αβραμόπουλος, ήδη έχει υπογράψει απόφαση πρόσληψης 50 Επαγγελματιών Οπλιτών Βραχείας Ανακατάτα­ξης για συνολική υπηρεσία 13 ετών σε επίλεκτες μονάδες τό­σο του Στρατού Ξηράς όσο και του Πολεμικού Ναυτικού, προ­κειμένου να καλυφθούν τα κε­νά προσωπικού που υπάρχουν σε μονάδες κομάντο, όπως είναι η Ζ΄ ΜΑΚ, η ETA, η ΜΥΚ κ.ά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ανήκουν ή να έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις των Ε.Δ. και να έχουν ολοκληρώσει σχε­τικά σχολεία εξειδίκευσης. 

Όσοι προσληφθούν στον νέας μορφής αυτό θεσμό θα έχουν συμβόλαιο αρχικά για 3 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για 5 χρόνια και μετά για άλλα 5 χρόνια, σύνολο 13 χρόνια. Μέ­σα στις επόμενες ημέρες ανα­μένεται να δοθούν στη δημο­σιότητα οι σχετικές προκηρύ­ξεις, μαζί με μία ακόμη η οποία θα αφορά την πρόσληψη μερι­κών δεκάδων Επαγγελματιών Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης τεχνικών ειδικοτήτων στην Πολεμική Αεροπορία. Πέρα πάντως από τις προσλήψεις, το ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, πρόκειται σύν­τομα να προχωρήσει και σε μια σειρά από αλλαγές που αφο­ρούν εσωτερικά θέματα διοίκη­σης του υπουργείου, μέσω της δημιουργίας μιας Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά και της ενοποίησης της Αερονομίας, Στρατονομίας και Ναυτονομίας σε ένα διακλαδικό σώμα με την ονομασία Αστυνο­μία Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο θα φέρει νέα στολή και διακριτικά. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-18/1/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger