Αρχική » » ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Ηλεκτρονικά τα Δελτία Απογραφής!

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Ηλεκτρονικά τα Δελτία Απογραφής!


Αφορά μόνο όσους γεννήθηκαν το 1996 

ΑΠΟ τους στρατευσίμους κλάσεως 2017 (γεννηθέντα το 1996) η κατά­θεση των δελτίων απογραφής στρα­τευσίμων γίνεται ηλεκτρονικά. Η απογραφή αρχίζει από φέτος. Έτσι, οι γεννηθέντες το 1996 υποχρεού­νται να προσέλθουν, έως τις 31 Δε­κεμβρίου, σε οποιαδήποτε Στρατο­λογική Υπηρεσία (Σ.Υ.) ή Κέντρο Εξυπηρέτησαν Πολιτών ( ΚΕΠ) για τη συμπλήρωση και την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής. 

Το Δελτίο Απογραφής πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία: ...

α. Στρατολογικά στοιχεία: αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία (Σ.Υ.) και Στρατιωτικό Αριθμό (ΣΑ). 

β. Ληξιαρχικά στοιχεία: Ονοματε­πώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, ημερομηνία και έτος γέννησης. 

γ. Στοιχεία ταυτότητας: Αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), Αριθ­μοί Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), Μητρώο Αρρένων Δήμου στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο στρατεύσιμος. 

δ. Πλήρη διεύθυνση διαμονής, δι­εύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομεί­ου (e-mail), τηλέφωνα επικοινωνίας. 

ε. Γραμματικές γνώσεις, ειδικές γνώσεις και ικανότητες (ναυταθλητισμός, κολύμβηση, πολεμικές τέ­χνες, άδεια οδήγησης κ.λ.π.), ξένες γλώσσες και βαθμό γνώσης τους, θρήσκευμα, επάγγελμα του γονέα τους, επάγγελμα που ασκούν οι ίδιοι και χρονικό διάστημα άσκησης του. Η δήλωση του θρησκεύματος είναι προαιρετική. 

στ. Σωματομετρικά στοιχεία, ομάδα αίματος και τυχόν παθήσεις. 

ζ. Διάρκεια πιθανής μειωμένης στρα­τεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης. 

η. Προτίμηση Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων και επιθυμία εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέ­ωσης στις Ειδικές Δυνάμεις. 

Οι διαμένοντες στο εξωτερικό μπορούν να απογραφούν στις αρμόδιες προξενικές αρχές συμπληρώνοντας το έντυπο του δελτίου απογρα­φής, το οποίο μπορεί να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα της Στρατολογίας (www.stratologia.gr), και να το απο­στείλουν συμπληρωμένο στην αρμό­δια Σ.Υ. μέσω της αρμόδιας προξενι­κής αρχής. 

Οι μη εγγεγραμμένοι σε μητρώο αρρένων, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν (αδήλωτοι), προκειμέ­νου να θεωρηθούν ως εμπροθέσμως καταθέσαντες, οφείλουν να υποβά­λουν στην αρμόδια Σ.Υ. βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι υπέ­βαλαν δικαιολογητικά για την εγγρα­φή τους σε Μητρώα Αρρένων. Οι πα­ραπάνω έχουν υποχρέωση να απογραφούν εντός μηνός από την έκδο­ση της απόφασης εγγραφής τους στο Μητρώο Αρρένων. 

Τέλος, όσοι έχουν προβλήματα υγείας, για τα οποία πιθανολογείται η ακαταλληλότητα για στράτευση, υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-19/01/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger