Αρχική » » Ναυπηγούν και νέα αποβατικά οι Τούρκοι

Ναυπηγούν και νέα αποβατικά οι Τούρκοι


ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΙ συνεχίζουν να εξοπλίζονται οι τουρκι­κές ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που οι ελληνικές αντι­μετωπίζουν σημαντικά προ­βλήματα λόγω της οικονο­μικής κρίσης. Ειδικότερα, την επιλογή του ναυπηγεί­ου Sedef Gemi Insaati A.S., ως αναδόχου του διαγωνι­σμού για το «Πρόγραμμα εγ­χώριας ναυπήγησης LPD» (Landing Platform Dock) για την κατασκευή ενός αποβατικού πλοίου αμφίβιας επίθεσης, ανακοίνω­σε χθες το πανίσχυρο υφυ­πουργείο Αμυντικής Βιομη­χανίας (SSM) της Τουρκίας.

Η πρόταση που επελέ­γη από το τουρκικό πολεμι­κό ναυτικό είναι αυτή των ισπανικών ναυπηγείων Navantia, η...

οποία στηρίζε­ται στο ισπανικό μίνι αερο­πλανοφόρο «Juan Carlos I». Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερί­δας «Hurriyet», οι διαπραγ­ματεύσεις με το Sedef έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά σε πε­ρίπτωση μη συμφωνίας με τα ναυπηγεία η Τουρκία θα προχωρήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τη δεύτερη επιλογή, που είναι τα ναυπηγεία DESAN Deniz Insaat Sanayi Α.S.

Το σχέδιο

Μαζί με το πλοίο αμφίβιας επίθεσης LPD (που θα λει­τουργεί και ως μικρό αερο­πλανοφόρο) θα κατασκευα­στούν και τέσσερα αποβατι­κά σκάφη μεταφοράς οχημάτων LCM, δύο αποβατικά μεταφοράς προσωπικού LCVP, καθώς και ένα μικρό σκάφος διοίκησης.

Το τελικό πλάνο έχει ως στόχο το πλοίο αμφίβι­ας επίθεσης να μπορεί να φιλοξενεί δύναμη μέχρι 1.000 στρατιωτών και προ­σωπικού, οκτώ ελικοπτέ­ρων, τριών UAV (μη επαν­δρωμένων αεροσκαφών), 13 τεθωρακισμένων και 81 εξοπλισμένων οχημάτων. Το κόστος του προγράμμα­τος αναμένεται να ξεπερά­σει τα 400.000.000 ευρώ.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/01/2014)
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger