Αρχική » » Διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις


Τα όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αναγκάζουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και προανήγγειλε θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε... «να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Όπως είπε, οι σχετικές παρεμβάσεις βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα παρουσιαστούν σύντομα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ, «θα υπάρξει ακόμη κοινή συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής, προκείμενου να ενημερωθούν τα μέλη της και να ακουσθούν οι εισηγήσεις τους, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου-πλαίσιο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΚΥΣΕΑ και, βέβαια, επικύρωση από την ελληνική Βουλή». 

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε, έξαλλου, ότι έχει δεσμευθεί ήδη ενώπιον της Ο­λομέλειας του Κοινοβουλίου ότι «οποιαδήποτε δαπάνη στον χώρο του εφοδιασμού και της συντήρησης -γιατί δεν υπάρχουν νέες προμήθειες- θα συζητείται στην αρμοδία κοινοβουλευτική Επιτροπή και θα ζητείται η έγκριση της». 

Κ.Π. 
(ΑΠΟΨΗ-04/01/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger