Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 05 Φεβ 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 05 Φεβ 2014


 Μέρες που είναι δεν θα μπορούσα παρά να αναφερθώ στην κρίση των Ιμίων και τις βαρύτατες συνέπειες που είχε για την χώρα μας η ήττα εκείνο το βράδυ. Τα γεγονότα εκείνης της νύχτας, που οδήγησαν και στον θάνατο των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι, είναι το πόσα πολλά άλλαξαν ξαφνικά μέσα σε μια στιγμή. 

 Από εκείνη τη νύχτα και μετά δημιουργήθηκε και επίσημα το καθεστώς των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο... Εμείς μπορούμε αν θέλουμε να κοροϊ­δευόμαστε να λέμε πως τίποτα δεν άλλαξε, αλλά πλέον ολόκληρος ο πλανήτης θεωρεί πως το θέμα των συνόρων στο Αιγαίο παραμένει ανοιχτό και μάλλον δεν θα κλείσει προς το συμφέρον μας. 

 Επίσης, εκείνο το βράδυ επιβεβαίωσε σε όλους τους ενδιαφερόμενους πως η ελληνική πολιτική ηγεσία παραμένει φοβική απέναντι στις προκλήσεις των γειτονικών κρατών και δεν υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει δυναμικά, ακόμα και όταν θίγονται ζωτικά μας συμφέροντα. Αυτή την διαπίστωση την εκμεταλλεύτηκε αργότερα και η Αλβανία αλλά και τα Σκόπια, πέρα από το συνήθη ύποπτο την Τουρκία. 

 Ακόμα χειρότερο όμως, ήταν το γεγονός πως πέρα από την πολιτική ηγεσία, μειωμένα εθνικά αντανακλαστικά έδειξε να διαθέτει και ο ίδιος ο λαός. Μην ξεχνάμε πως λίγους μήνες μετά την τραγωδία ο λαός διατήρησε πανηγυρικά στην εξουσία τους βασικούς υπαίτιους της. Αυτά ακρι­βώς τα μειωμένα αντανακλαστικά έλαβαν υπόψη τους όταν επέβαλαν και τα μνημόνια. 

 Πράγματι, αν σκεφτεί κανείς το πόσο έχει επηρεαστεί προς το χειρότερο η ζωή των Ελλήνων, η αντίδραση που έχει υπάρξει είναι σχεδόν μηδενική και μακάρι αυτό να αλλάξει στο μέλλον. Τέλος, πατώντας πάνω στις υπαρκτές εξοπλιστικές ανάγκες της χώρας μας και στους τρεις νεκρούς αξιωματικούς, οι κυβερνήσεις από το 1996 και μετά έστησαν ένα όργιο διαφθοράς και παράνο­μου πλουτισμού. 

 Ακόμα και δεκαοκτώ χρόνια μετά, ούτε οι Τούρκοι άλλαξαν την πολιτική τους -και γιατί να το κάνουν άλλωστε δεδομένου πως συνεχώς κερ­δίζουν νέες παραχωρήσεις από την πλευρά μας- ούτε οι ελληνικές(;) κυβερνήσεις έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζουν. 

 Μόλις προχθές, η τουρκική φρεγάτα «Giresun» προσπάθησε να εμβολίσει το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος «Princess» που εκτελούσε έρευνες για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης εντός της κυπριακά ΑΟΖ. Φυσικά, ούτε η ελλαδίτικη, ούτε η κυπριακή κυβέρνηση αντέδρασαν όπως έπρεπε σε αυτή την πρόκληση. 

 Βέβαια, είχαν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν, όπως το να κανονίσουν μια ακόμα συνάντηση για να λύσουν υποτίθεται το χρόνιο πρόβλημα των υποβρυχίων Type 214 και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά γενικότερα. Φυσικά το γεγονός πως στην συνάντηση συμμετέχει και ο Βενιζέλος που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην επιδείνωση του προβλήματος μας δείχνει που θα καταλήξουν τα πράγματα. 

 Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν αποφυλακίζει σιγά-σιγά όλους τους συντελεστές του Σχεδίου «Βαριοπούλα» στην προσπάθεια του να αποκτήσει στηρίγματα εντός της Τουρκίας στη σύγκρουση του με τους δικαστικούς. Φυσικά, αυτό μόνο καλό δεν είναι για τη χώρα μας μιας και ξέρουμε που ειδικεύονται αυτοί οι κύριοι. 

 Τέλος, στο εσωτερικό της χώρας μας τώρα, εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η ανακάλυψη από τις αρχές ενός αυτοκινήτου γιάφ­κα στο Παλαιό Φάληρο. Στο εσωτερικό του βρέθηκε βαρύς οπλισμός και αντιαρματικά και κανείς δεν ξέρει ποιος ίσως να όταν ο στόχος των τρομοκρατών ή τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-05/2/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger