Αρχική » » Η μπόχα των ΜΚΟ έπνιξε τη χώρα

Η μπόχα των ΜΚΟ έπνιξε τη χώρα

 
Όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ για να περάσουν την πολιτική τους και αυτές υπηρετούν όποια κυβέρνηση τις χρηματοδοτεί.
 
του Γιώργου Δελαστίκ

ΒΡΟΜΙΚΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ βρώμι­κη η ιστορία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίες σε πλήρη αντίθεση με την ονομασία τους χρηματο­δοτούνται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά από τις... κυβερνήσεις!
 
Οι πρώτες βαριές υποψίες γεννιούνται όταν καθίσει κανείς και σκεφθεί γιατί μια κυβέρνηση να...
ονομάζει «μη κυβερνητική» μια οργάνωση που υπάρχει μόνο και μόνο επειδή τη χρηματοδοτεί η κυβέρνηση. Δεν μπορεί, σίγουρα κάτι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση αυτή! Έτσι είναι πραγματικά. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν αυτή που πρώτη συνέλαβε την ιδέα των κατ΄ όνομα «μη κυβερνητικών οργανώσεων». Η Ουάσιγκτον πρώτη χρηματοδότησε ΜΚΟ για να υλοποιήσουν πολιτικές αποστολές που τους ανέθεσε, και στη συνέχεια φυσικά αντέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις την αμερικανική.

Διπλά αμαρτωλή η ιστορία των ΜΚΟ. Η μία, η δευτερεύουσα πτυχή, είναι αυτή για την οποία συζητούμε αποκλει­στικά στην Ελλάδα οι... «αρπαχτές» των «κολλητών» της εκάστοτε κυβέρνησης μέσω του στησίματος αμέτρητων ΜΚΟ και της χρηματοδότησης τους από το κράτος. Υπαρκτή πλευρά.

Επιφανειακή προσέγγιση. Φαντάζε­ται κάνεις στα σοβαρά ότι η αμερικανική κυβέρνηση εφηύρε και χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια δολάρια τις ΜΚΟ μόνο για να τσεπώνουν τα λεφτά κάποιες μυριάδες παράσιτα; Θα ήταν αφελέστατο και λανθασμένο να νομίσει κάποιος ότι αυτός είναι ο κύριος ρόλος των ΜΚΟ. Όχι. Άλλος είναι ο λόγος που δημιούργησε τις ΜΚΟ η αμερικανική κυβέρνηση. Καθαρά πολιτικός. Οι ΜΚΟ αφενός προωθούν -κάποιες από αυτές, όχι όλες, εννοεί­ται- την πολιτική των ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη χώρα που δρουν και αφετέρου χρησιμεύουν ως κάλυμμα πρακτόρων της αμερικανικής κυβέρνησης! Γι΄ αυτό ξοδεύει ο Λευκός Οίκος δισεκατομμύρια δολάρια και δεν τον νοιάζει αν τμήμα τους ροκανίζεται από παράσιτα!

Δεν είναι όλες οι ΜΚΟ όργανα των κυβερνήσεων φυσικά. Ούτε είναι βε­βαίως «άνθρωποι των Αμερικανών» ό­λοι αυτοί που δραστηριοποιούνται στις ΜΚΟ. Θα ήταν ηλίθιος κανείς αν ισχυριζόταν κάτι τέτοιο. Η συντριπτική πλειονότητα έχει ιδεαλιστικά κίνητρα ανιδιοτελούς προσφοράς. Ελάχιστοι κινούνται από ιδιοτέλεια οικονομικού χαρακτήρα και ακόμη πιο λίγοι είναι οι πράκτορες που χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ για να περάσουν την πολιτική της κυβέρνησης που τους χρηματοδοτεί. Οι ΜΚΟ όμως είναι αποτελεσματικό πολιτικό όπλο.

Ας θυμηθούμε τον ρόλο που έπαιξαν πολλές ΜΚΟ στην ανατροπή του Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία, στις πολύχρονες «επαναστάσεις» σε χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αλλά και πολύ πιο κοντά μας, μέσω ΜΚΟ δεν προσπάθησαν οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι να περάσουν την αποδοχή του σχεδίου Ανάν στους Ελληνοκύπριους προ δεκαετίας, το 2004; «Έκαψαν» πολλούς ανθρώ­πους τους στις ΜΚΟ στην Κύπρο οι Αμερικάνοι, καθώς ο κυπριακός ελληνισμός είπε τότε το ανεπανάληπτο «Όχι» με ποσοστό 76%.

Όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ για να περάσουν την πολιτική τους. Οι ΜΚΟ υπηρετούν οποία κυβέρνηση τις χρηματοδοτεί. Εμείς χαιρόμαστε πάντως πάρα πολύ που η ανάγκη των Σαμαρά και Βενιζέλου να καταπνί­ξουν τις εσωκομματικές αναδράσεις στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ για να επιβιώσουν πολιτικά οδηγεί στην αποκάλυ­ψη κάποιων παρασίτων που δρουν στις ΜΚΟ και έτσι τις απομυθοποιούν εντελώς στα μάτια του λαού. Είναι αναγκαίο οι Έλληνες να γνωρίζουν την πραγματική φύση των ΜΚΟ.

(ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-23/02/2014)

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger