Αρχική » » ΣΤΡΑΤ0Λ0ΓΙΑ: Οι προσφυγές για αποφάσεις των υπηρεσιών

ΣΤΡΑΤ0Λ0ΓΙΑ: Οι προσφυγές για αποφάσεις των υπηρεσιών


Οι νόμοι και οι φορείς που λύνουν διαφορές 

ΟΣΟ ΣΑΦΗΣ και να είναι ο νόμος σχετικά με τις στρατιωτικές υποχρε­ώσεις των Ελλήνων, οι περιπτώσεις που πρέπει να έχει προβλέψει είναι τόσο πολλές, που μπορεί να υπάρ­ξουν ζητήματα διαφορετικών ερμη­νειών. Σε τέτοιες περιπτώσεις η Διεύθυνση Στρατολογικού-Στρατι­ωτικών Νομικών Συμβούλων του ΓΕΕΘΑ είναι αρμόδια να αποφασί­σει οριστικά, σε περίπτωση που μια Στρατολογική Υπηρεσία απέρριψε αίτημα κάποιου στρατεύσιμου. 

Εκεί πρέπει να απευθυνθεί ο πολίτης σε περίπτωση που θεωρεί ότι η απόρρι­ψη του αιτήματος του δεν ήταν... επαρ­κώς τεκμηριωμένη. Αυτό προβλέπε­ται από το σχετικό άρθρο (66) του Νόμου 3421/05 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις» που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 302 Α. 

Η προσφυγή υποβάλλεται στη Στρατολογική Υπηρεσία, η οποία έχει υποχρέωση να τη διαβιβάσει μέ­σα σε πέντε ημέρες στο ΓΕΕΘΑ. Μαζί με την προσφυγή θα πρέπει να διατυ­πώσει και τις δικές της απόψεις, τους λόγους δηλαδή για τους οποίους το αίτημα απορρίφθηκε και βεβαίως να επισυνάψει όλα τα σχετικά έγγραφα ή αντίγραφά τους. 

Ο πολίτης που προσφεύγει οφεί­λει να καταθέσει σχετική αίτηση μα­ζί με την οποία θα διαβιβασθεί και το απορριπτικό έγγραφο της Στρα­τολογίας. Παράλληλα έχει τη δυνατότητά, εφόσον το επιθυμεί, να επι­συνάψει υπεύθυνη δήλωση με τους λόγους για τους οποίους θεωρεί την απορριπτική απόφαση μη επαρκώς τεκμηριωμένη. 

Η προσφυγή υποβάλλεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών αφότου ο στρατεύσιμος απο­δεδειγμένα έλαβε γνώση της απορ­ρίψεως του αιτήματος του. Η υποβο­λή δικαιολογητικών μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερό­μενο ή μέσω πληρεξουσίου ή με συ­στημένη επιστολή προς την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία ή να κατα­τεθεί μέσω ΚΕΠ. Σε περίπτωση τα­χυδρομικής αποστολής ή καταθέ­σεως σε ΚΕΠ, ισχύει η ημερομηνία της καταθέσεως. Φυσικά ακόμη και για τη σύνταξη της προσφυγής ο εν­διαφερόμενος μπορεί να απευθυν­θεί σε οποιαδήποτε στρατολογική υπηρεσία και ειδικά για τις υπηρεσί­ες του νομού Αττικής μπορεί να κάνει χρήση της Υπηρεσίας Τηλεφωνικής Υποστηρίξεως Στρατολογικών Υπη­ρεσιών Αττικής, η οποία λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-16/03/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger