Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 15 Μαρ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 15 Μαρ 2014

 
Σύμβαση για την απόκτηση 109 ελικοπτέρων γενικής χρή­σης τύπου Τ-70, που αποτελεί την έκδοση εξαγωγής S-701 Black Hawk της αμερικανικής εταιρείας Sikorski, υπέγραψε πρό­σφατα η Τουρκία, συνολικού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να καλυφθούν οι ανάγκες του συνό­λου των τουρκικών Ενόπλων Δυνά­μεων.
 
Και όταν λέμε «του συνό­λου», εννοούμε ότι 30 θα εντα­χθούν στη Στρατοχωροφυλακή, 20 στην... Αεροπορία Στρατού, 11 στη Δι­οίκηση Ειδικών Δυνάμεων, 6 για Έρευνα και Διάσωση Μάχης (CSAR) της Πολεμικής Αεροπορίας, 20 για τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και δύο Διοικήσεως και Ελέγχου. Φυσικά, με μια τέτοια παραγγελία ενός ελικοπτέρου βα­σικής πτητικής πλατφόρμας οι Τούρκοι πέτυχαν σημαντικά τμή­ματα να κατασκευαστούν από την εγχώρια αμυντική τους βιομη­χανία, ενώ η ΤΑΙ θα τα συναρμολογήσει στο σύνολό τους. Ακρι­βώς όπως εμείς δηλαδή, που «σπάμε» τις παραγγελίες για δύο, τρία ή δέκα ελικόπτερα, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα, (φωτό: Sikorski Black Hawk).

Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου (I) Ευάγγελου Τουρνά, η τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών της Β' και της Γ' Λυκείου του σχολικού έτους 2012-13, οι οποίοι είναι τέκνα απόστρατων αξιωματι­κών της ΠΑ. Τιμητικά διπλώματα στους αριστεύσαντες μαθητές επέδωσε, εκτός του Α/ΓΕΑ, και ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ, αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης. Ασφαλώς μια διαφορετική δραστηριότητα για τον αρχηγό, η οποία τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μαγνησία η προγραμμα­τισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ 2014, του προσωπικού και των μέσων της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «ΜΟΡΑΒΑΣ» και της 1ης Ταξιαρ­χίας Αεροπορίας Στρατού, με την 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (22 MEU), οι οποίοι επιβαίνουν στο αμερικανικό ελικοπτεροφόρο USS «Bataan» (LHD-5) του Αμερικανικού Ναυ­τικού. Η συνεκπαίδευση αυτή είχε και μία «ιδιαιτερότητα», καθώς ο διοικητής όλης της μεικτής δυνάμεως του Αμερικανικού Ναυτικού και των Πεζοναυτών είναι ο ελληνικής καταγωγής κυβερνή­της του ελικοπτεροφόρου πλοίαρχος George Vassilakis, USN. Ο ίδιος, μάλιστα, μετέβη με ελικόπτερο στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ και είχε συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους του, οι οποίοι και του πρόσφεραν -σύμφωνα με πληροφορίες- μερικά μπουκά­λια τοπικό κρασί με ειδική ετικέτα που έφερε το έμβλημα της τα­ξιαρχίας. (φωτό: ΝΗ90-synekpaiodefsh-22 MEU).

(ΚΑΡΦΙ-15/03/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger