Αρχική » » ΤΟ «ΜΟΙΡΑΙΟ» 1,8%

ΤΟ «ΜΟΙΡΑΙΟ» 1,8%


Εξελίξεις μετά τις (τραγικές για ΤΟ ΠΑΣΟΚ) δημοσκοπήσεις

Από τον
Μανώλη Κοττάκη


Ο Λαλιώτης έχει δίκιο. Με­τά το Πάσχα και λίγο πριν από τις εκλογές θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Δεν ξέρω τι έχει στον νου του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μόνο το γεγονός ότι έκανε την εμφάνιση του στην εκδήλωση της Ελιάς, πράγ­μα ασυνήθιστο για κάποιον που «απέχει» από το 2003, δείχνει ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος είναι εξαιρετικά δυσάρεστη.

Ο Θεοδωράκης είτε εν γνώσει του είτε εν αγνοία του λειτουργεί ως «λαγός» στην υπόγεια διεργασία...
που γίνεται για τη βίαιη ανατροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και αυτό πιστοποιείται και από τις δημοσκοπήσεις. Μία από τις τελευ­ταίες που περιήλθε σε γνώση του Μαξίμου, χωρίς να έχει παραγγελθεί από αυτό, εμφανίζει το ΠΑ­ΣΟΚ (σκόπιμα χρησιμοποιώ αυτό το ρήμα, γιατί τα παιχνίδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρα­σκήνιο μας υπερβαίνουν) να κινείται σε ποσοστά περί το 1,8%-2%.            

Εμφανίζει επίσης το κόμμα Θεοδωράκη να καταγράφει δυναμική και να σκαρφαλώνει στο... 10%,τη Χρυσή Αυγή να αντέχει και τα δύο μεγάλα κόμματα σε απόσταση αναπνοής: ΣΥΡΙΖΑ 21%, Ν.Δ. 20%. Είτε αυτά τα ποσοστά απο­τυπώνουν την πραγματικότητα και είναι αληθι­νά είτε όχι (ο Σταύρος έλεγε σε συνεργάτες του «προφητικά» ότι οι επόμενες μετρήσεις θα τους δείχνουν στο 10%, πού το ήξερε;), παράγουν ήδη πολιτικό αποτέλεσμα: Οξύνουν την αμφισβήτη­ση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό του κόμματος του.

Το γεγονός δε ότι η Δημοκρατική Αριστερά έγινε δεκτή από τους Σοσιαλιστές του Σουλτς κάτι λέει. Το γεγονός ότι πρώην συνεργάτες του Γιώρ­γου Παπανδρέου (Κοππά, Μπεγλίτης, Καστανίδης) πλαισιώνουν τον έμπειρο και ανθεκτικό Κουβέλη πάλι κάτι λέει.

Όταν θα γίνει και επισήμως φανερό ότι το ΠΑ­ΣΟΚ κινδυνεύει να αφανιστεί στις κάλπες, κινού­μενο σε ποσοστό κάτω του 3%, τότε θα ενωθούν όλοι οι πόλοι για να βγάλουν από τη μέση τον ηγέτη επί των ημερών του οποίου ενταφιάζεται και τυπικά το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπαν­δρέου το 1974, (ουσιαστικά ετάφη από τον υιό του Γιώργο στις εκλογές του 2012).

Το τελικό ερώτημα είναι αν η μεταβολή θα γίνει ειρηνικά ή όχι. Ειρηνικά σημαίνει ότι ανεξαρτήτως εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση θα φτάσει κανονικά στις εκλογές και ανά­λογα με το αποτέλεσμα που θα φέρει ο εταίρος της υπό νέα ηγεσία θα πορευτεί: Θα γίνουν πρόωρες εκλογές αμέσως μετά, στις 25 Ιουνίου; θα γίνουν ταυτοχρόνως με τις ευρωεκλογές; Θα γίνει ανα­σύνθεση της πλειοψηφίας με ΔΗΜ.ΑΡ., ανεξάρ­τητους βουλευτές και άλλες δυνάμεις; Άγνωστο.

Εισερχόμαστε σε περίοδο εξαιρετικής ρευστό­τητας για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια και ενώ είναι ανοιχτά Κυπριακό και Σκοπιανό. (Κάλ­πες στήνουν και οι Σκοπιανοί, ενώ ο Ερντογάν κιν­δυνεύει με ανατροπή.)

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-12/03/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger