Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 22 Μαρ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 22 Μαρ 2014


✓ Η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων πραγματοποιήθηκε στις 19 του μή­να στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά, πα­ρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και των μελών του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου. Καθήκοντα διοικητού της ΣΝΔ παρέλαβε ο υποναύαρχος Γεώργιος Λεβέντης Π Ν από τον αντιναύαρχο Ιωάννη Μαΐστρο ΠΝ, ο οποίος και αποστρατεύτηκε στο πλαίσιο των πρόσφατων ετήσιων τακτικών κρίσεων. 

✓ Η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2014» της Πολεμικής Αεροπορίας πρόκειται να ...πραγματοποιη­θεί από την Τετάρτη 26 Μαρτίου (την επομένη της παρέ­λασης της 25ης Μαρτίου) ως την Παρασκευή 11 Απριλίου, στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, υπό την επίβλεψη του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ). Η άσκηση πρόκειται να διεξαχθεί σε συνδυασμό με την άσκηση «Λαίλαψ» του Πολεμικού Ναυτικού, που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους. Σε αυτή θα συμμετάσχουν το σύνολο των πολεμικών Μοιρών και μέ­σων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, οι δυνάμεις του Αρχηγείου Στόλου στο πλαίσιο της δικής τους άσκησης, αλλά και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς με ελικόπτερα και μονάδες κατευθυνόμενων βλημάτων. Σύμφωνα με το ΓΕΑ, «η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορι­κών αποστολών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Ηπειρωτικής Ελλάδας και του Αιγαίου, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών, ναυτικών δυνάμεων και μονάδων του Στρατού Ξηράς». Μάλιστα, μετά από πάρα πολύ καιρό, έχει προγραμματιστεί και Press Day για τις 3 Απριλίου. Καθόλου άσχημα, θα λέγαμε εμείς. 

✓ Τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τους πρόσφατα προαχθέντες αντιστράτηγους, αντιναυάρχους και αντιπτεράρχους, τους οποίους συνόδευε ο πολιτικός τους προϊστάμενος ΥΕΘΑ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δέχτηκε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημο­κρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο. «Και το έργο σας είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό λαό και για την Ελλάδα. Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια περίοδο που χειμάζεται από κρίσεις και δοκιμασίες είναι κάτι πολύ σημαντικό για την οποιαδήποτε διπλωματική πρωτοβουλία της Ελλάδος σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, ο ελληνικός λαός -και αυτό είναι σημα­ντικό, μην το ξεχνάτε- σας περιβάλλει με μια ιδιαίτερη αγάπη» τόνισε ο Πρόεδρος. «Είστε παιδιά αυτού του λαού. Δεν προέρ­χεστε από τζάκι. Είστε γεννήματα και θρέμμα ενός λαού που αγωνίστηκε και αγωνίζεται με τον ιδρώτα του» προσέθεσε με νόημα ο κ. Παπούλιας. 

(ΚΑΡΦΙ-22/03/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger