Αρχική » » Επί Σκοπόν της 27 Μαρ 2014.

Επί Σκοπόν της 27 Μαρ 2014.


✓ Καμία απάντηση έως τώρα δεν υπάρχει από τα Επιτε­λεία ή το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το φιά­σκο της προαναγγελθείσας αλλά μηδέποτε γενόμενης παρέλασης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημά­των μακρού βεληνεκούς S-300 PMU1 στο Σύνταγμα, στην επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. 

✓ Αν πιστέψουμε το Defencenet (που μέχρι τώρα δεν έ­χει τίποτα διαψευσθεί...) έγινε χαμός, μόλις ... πληροφορή­θηκαν οι Αμερικανοί ότι θα είχαμε μια εικόνα "Κόκκινης Πλατείας" στο Σύνταγμα, μεσούσης της κρίσης στην Κρι­μαία μεταξύ NATO-Ρωσίας. Κι έδωσαν εντολή να μην πα­ρελάσουν τα ρωσικά συστήματα, τα οποία όμως είχαν ή­δη μεταφερθεί από την Κρήτη... 

✓ Η ιστορία: Στις 17 Μαρτίου αποφασίστηκε το ελληνι­κό Πεντάγωνο να βγάλει όλα τα ρωσικά οπλικά συστήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με πρώτο φυσι­κά το κορυφαίο ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300 PMU1. 

✓ Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιας επιχειρησιακής αξίας σύστημα θα παρέλαυνε στην πλατεία Συντάγμα­τος. Οι πύραυλοι είχαν ήδη μεταφερθεί από την Κρήτη, και είχαν συμμετάσχει και στην δοκιμαστική παρέλαση στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. 

✓ Η δοκιμαστική παρέλαση πήγε θαυμάσια, όλοι οι αξιω­ματικοί και τα στελέχη της Μοίρας των S-300 PMU1 ήταν υπερήφανοι που θα παρέλαυναν μπροστά στον ελληνικό λαό, που τόσο λαχταρούσε να δει το υπέρτατο όπλο αντιαεροπορικής/αντιβαλλιστικής άμυνας που διαθέτει η χώρα, το καλύτερο ανάλογο σύστημα του NATO. 

✓ Μέχρι που κτύπησε το τηλέφωνο στο υπουργικό γρα­φείο του Δ. Αβραμόπουλου (ή στο γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου, εδώ οι απόψεις διίστανται) από το γνωστό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας (όχι πά­ντως από το Μέγαρο Μουσικής) όπου δόθηκε "άκυρο". 

✓ Έτσι απλά. Και όταν παίρνουν "οι από πάνω" δεν χω­ρούν ούτε αντιλογίες ούτε διαπραγματεύσεις. Τα κεφά­λια έσκυψαν και το επόμενο τηλεφώνημα ήταν στο Τατόϊ: "Άκυροι οι S-300, επιστρέφουν Κρήτη". 

✓ Η σημασία: Όταν υπάρχει παρέμβαση των υπερα­τλαντικών "συμμάχων" ακόμα και σε τέτοια ήσσονος ση­μασίας θέματα (παρέλαση ήταν...), ας σκεφθούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν χρειαστεί να πατηθεί στην πραγ­ματικότητα (π.χ ελληνοτουρκικός πόλεμος) το κουμπί των S-300 PMU1. Αφού ακόμα και στην παρέλαση δεν τα αφήνουν να παραστούν. 

✓ Αν οι καταγγελίες αληθεύουν, θλιβόμαστε για το κατά­ντημα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Και αλίμονο αν μας λένε οι διάφοροι "σύμμαχοι" ποιά οπλικά συστήμα­τα επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε. Αιδώς Αργείοι... 

Ο Τσολιάς 
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-27/03/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger