Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 29 Μαρ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 29 Μαρ 2014


✓ Τμήμα στρατιωτικών από το Κατάρ συμμετείχαν τιμητικώς και μετά από δικό τους αίτημα στη στρατιωτική πα­ρέλαση του προσωπικού της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, ανήμερα της εθνικής επετεί­ου του 1821! Το τμήμα των Καταριανών στρατιωτικών, δυνά­μεως διμοιρίας, παρέλασε με επικεφαλής της Σημαίας του άοπλο και φυσικά καταχειροκροτήθηκε. 

Σημειώνεται ότι περί­που 100 στρατιωτικοί του Κατάρ βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη από τα μέσα... Φεβρουαρίου και θα παραμείνουν εκεί ως τα τέλη Μαΐου, για να εκπαιδευτούν στο υπερσύγχρονο Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων Μάχης τύπου Leopard- 2A6HEL και Leopard-2A4 του Ελληνικού Στρατού που εδρεύει στην πόλη. Η όλη εκ­παίδευση πραγματοποιείται από Έλληνες μαυροσκούφηδες στην αγγλική γλώσσα και οι Καταριανοί έχουν ενθουσι­αστεί από το σύνολο των «παροχών» (εκπαίδευση, εγκατα­στάσεις, διαμονή κ.λ.π.). Μέσα σε αυτό το εξαιρετικό κλίμα και γνωρίζοντας για την 25η Μαρτίου, ο επικεφαλής ζήτησε άδεια να παρελάσουν μαζί με τα ελληνικά στρατιωτικά τμήμα­τα σε ανταπόδοση της άριστης ελληνικής φιλοξενίας. Όπερ και εγένετο! Αξίζει να σημειωθεί ότι οπτικό υλικό από την πα­ρέλαση αυτή χρησιμοποιήθηκε από τους διοργανωτές μεγά­λης διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού, που έγινε στην Ντόχα του Κατάρ, και προβαλλόταν συνεχώς στο Εθνικό Περίπτε­ρο των Καταριανών Ενόπλων Δυνάμεων. 

✓ Να υπενθυμίσουμε ότι την εβδομάδα που μας πέ­ρασε, στην ίδια πόλη βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, που είχε συνομιλίες με τον Καταριανό ομόλογο του για επέκταση και σε άλλους τομείς αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών στο στρατιωτικό τομέα. Επίσης, παρέστη και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος εκτός των άλλων συναντή­θηκε και με τον επικεφαλής των ThyssenKrupp κ. Αντμποζίεν, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της αποπεράτωσης των τεσσάρων υποβρυχίων του Π.Ν που βρίσκονται στο Σκαραμαγκά. 

✓ Στην Ντόχα του Κατάρ ήταν έτοιμος να πάει και ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, αμέσως μετά την παρέλαση, όπου θα είχε και αυτός συνάντηση με τον κ. Αντμποζίεν για το ίδιο θέμα των υποβρυχίων. Η μετάβασή του όμως αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς θεωρήθηκε ότι μια τέτοια συνάντηση του υπουργού με έναν επιχειρηματία στο εξωτερι­κό δεν δίνει το σωστό (πολιτικό και επικοινωνιακό) μήνυμα. Γι' αυτό και αποφασίστηκε να γί­νει η συνάντηση στο γραφείο του ΥΕΘΑ την επόμενη εβδομάδα, που ο Γερμανός επιχειρη­ματίας θα βρίσκεται στην Ελλάδα. 

(ΚΑΡΦΙ-29/03/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger