Αρχική » » Μόνο 400.000.000 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα (παρά τα μεγάλα λόγια)

Μόνο 400.000.000 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα (παρά τα μεγάλα λόγια)

 
 
ΔΕΝ θα υπερβεί τελικά τα 400.000.000 ευ­ρώ το τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι, γεγονός που διαψεύδει τις προσ­δοκίες που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση, η οποία έλεγε ότι θα διανεμηθεί το 70% του... πλεονάσματος, το οποίο οριοθετούσε μάλιστα σε ποσά που ξεπερνούσαν τα 2,1 δισ. Ευρώ και έφταναν μέχρι και τα 3,9 δισ. ευρώ.

Όμως το ποσό των 400.000.000 ευρώ αποτελεί το 70% των 571.000.000 ευρώ, που σημαίνει ότι ο θησαυρός του πλεονάσματος έγινε άνθρα­κας και εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες.

Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι πάρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς οι δανειστές της χώρας θέλουν να υπάρξει ένα σημαντικό μέρος του πρωτογενούς πλε­ονάσματος, το οποίο θα μείνει στα χέρια της κυβέρνησης και δεν θα διανεμηθεί. Μάλιστα είχαν πει ότι κάθε ταμειακό απόθεμα θα δίνε­ται ως αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δη­μοσίου στον ιδιωτικό τομέα και όχι ως παρο­χές στο Δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση, η τρόι­κα φαίνεται ότι έδωσε το πράσινο φως για να μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μονομερή κίνηση που χρειάζεται, ύστερα από την αναμενόμενη επικύρωση του πρωτογε­νούς πλεονάσματος από την Eurostat, στις 23 Απριλίου 2014. Η διανομή του ποσού που συμφωνήθηκε θα γίνει κατά πάσα πιθανότη­τα με τη μορφή εφάπαξ εισφοράς, με στόχο να ρυθμιστούν αδικίες του παρελθόντος σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες του πληθυ­σμού, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλ­λά και να στηριχθούν οι ένστολοι.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/03/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger