Αρχική » » ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Απόστρατοι σε απόγνωση για συντάξεις και εφάπαξ, που καθυστερεί έναν χρόνο.

ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» βρίσκονται οι απόστρατοι της χώρας, αφού το εφάπαξ που δικαιού­νται καθυστερεί τουλάχιστον έναν χρόνο, ενώ υπάρχουν και σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή της σύνταξης, που σε πολ­λές περιπτώσεις ξεπερνούν τους 15 μήνες! Σε επιστολή που απέστειλαν στον διευθυ­ντή του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοή­θειας Στρατού (ΕΛΟΑΣ) εκφράζουν την ορ­γή και την αγανάκτηση τους και κάνουν λό­γο για σοβαρές συνέπειες.

«Επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια, καθώς, ενώ ο νόμος προβλέπει την καταβολή του εφάπαξ σε διάστημα έως ...
τριών μηνών και πλέον, υπάρχει καθυστέρηση που ξεπερ­νά τον έναν χρόνο. Διαβάζουμε ότι η περί­οδος αυτή θα ξεχειλώσει ακόμη περισσότε­ρο, την ώρα που κανένας επίσημος φορέας δεν μπορεί να μας δώσει μια εξήγηση για τις καθυστερήσεις και κυκλοφορούν φήμες ότι τα χρήματα από τις ανταποδοτικές εισφορές που πληρώναμε στα 27-28 χρόνια εργασί­ας μας χάθηκαν από το "κούρεμα" του PSI» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων Εθε­λοντών Μακράς θητείας (ΠΣΑΕΜΘ) Δημή­τρης Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που απέ­στειλαν τα μέλη του συλλόγου αναφέρεται: «Τα παραπάνω προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στα μέλη μας, που έχουν με­τοχική σχέση με το Ταμείο και δεν απολαμ­βάνουν στον προβλεπόμενο χρόνο από τον νόμο την καταβολή του εφάπαξ με δυσάρε­στες συνέπειες στην προσωπική τους ζωή, μια και με την αποστρατεία τους -και σύμφω­να με το νόμο περί Ταμείων Αλληλοβοήθει­ας- υπολόγιζαν στη λήψη του εφάπαξ εντός τριμήνου». Εν κατακλείδι, τα μέλη του ΠΣΑ­ΕΜΘ ζητούν να μάθουν ξεκάθαρα από τον ΕΛΟΑΣ ποια είναι η αιτία της τόσο μεγάλης καθυστέρησης και ποιος είναι υπεύθυνος γι΄ αυτήν, καθώς και ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή καταβολή του δικαιούμενου εφάπαξ βοηθήματος.

Αρ. Μάτιος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/03/2014) 


1 σχόλια:

  1. Συνάδελφε άσε τον καναπέ και τα ευχολόγια. Ήλθε η ώρα που πρέπει να δείξουμε τη δύναμη μας και ότι πάψαμε να είμαστε δεδομένοι. Μια ομάδα συναδέλφων τόλμησε να μπει μπροστά. Κατεβάζει ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές με το όνομα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Ας ενώσουμε τη φωνή μας μαζί τους. Ας γίνουμε όλοι εμείς οι αγγελιαφόροι ώστε να ενημερώσουμε συναδέλφους, φίλους και γνωστούς ότι έχουν την άλλη επιλογή στις ευρωεκλογές, τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Στόμα με στόμα μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Είμαστε πολλοί. Εμπρός για την ΝΙΚΗ με την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
    Αν σε εκφράζει αυτό το μήνυμα διαβίβασε το όπου μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger