Αρχική » » ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Πως ψηφίζουν οι ανυπότακτοι στις εκλογές

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Πως ψηφίζουν οι ανυπότακτοι στις εκλογές


Ισχύει άρση απαγόρευσης της εισόδου στη χώρα. 

ΓΙΑ ΤΙΣ εκλογές του ερχόμενου Μαΐου θα αρθούν όλες οι απαγο­ρεύσεις εισόδου στη χώρα αυτών που αναζητούνται (ως ανυπότακτοι ή έχουν διωχθεί ποινικά για τον ίδιο λόγο, ώστε να μπορέσουν να ψηφί­σουν. Για ακόμη μια φορά θα εφαρμοσθεί η συνήθης για το ελληνικό κράτος πρακτική των εξαιρέσεων, η οποία ακολουθείται δεκαετίες τώρα, αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα των ανυπότακτων εξωτερικού εξακολου­θεί να υφίσταται και είναι μάλιστα τό­σο σημαντικό που κάθε φορά απαιτεί ειδικές ρυθμίσεις. 

Κάποτε οι εκλογές αποτελούσαν τη μοναδική περίπτωση κατά την οποία ένας ανυπότακτος του εξωτερι­κού.... μπορούσε να επισκεφθεί την πα­τρίδα. Μπορούσε βεβαίως να έλθει οποιαδήποτε στιγμή αλλά δεν μπο­ρούσε να ξαναφύγει. Στον έλεγχο διαβατηρίων της εξόδου από τη χώρα το όνομά του θα «χτυπούσε» στον ηλε­κτρονικό υπολογιστή του αστυνομι­κού - ελεγκτή μαζί με τα ονόματα αυ­τών στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και απαγόρευση εξόδου, των καταζητουμένων κ.λ.π. Αμέσως θα παραδιδόταν στις στρατιωτικές Αρχές και θα οδηγούνταν να καταταγεί ενώ παράλληλα θα κινού­νταν και η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία εναντίον του. 

Αν και θεωρητικά τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει από τότε, με την εφαρμογή της συνθήκης του Σένγκεν, στην πράξη υπήρξε μια σημα­ντική διαφοροποίηση, καθώς οι με­τακινήσεις στη ζώνη των ευρωπαϊκών χώρων που μετέχουν γίνεται χωρίς έλεγχο διαβατηρίων. Έτσι οποιοσ­δήποτε, ακόμη κι ένας ανυπότακτος εξωτερικού, μπορεί να κινηθεί ελεύ­θερα στις χώρες αυτές. Δηλαδή μπο­ρεί να μπει και να βγει από την Ελλά­δα χωρίς τον κίνδυνο να τον σταμα­τήσουν, υπό την προϋπόθεση ότι κατευθύνεται προς μια χώρα της ζώνης Σένγκεν. 

Αν βέβαια έχει διωχθεί ποι­νικά, κινδυνεύει να αντιμετωπίσει τις αστυνομικές Αρχές οποιαδήποτε στιγμή παραμονής του στην Ελλάδα. Για τις εκλογές του Μαΐου, πάντως, ο έλεγχος στρατολογικής καταστάσεως αναστέλλεται με κοινή από­φαση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμύνης Φώφης Γεννηματά και του υπουργού Εσωτερικών Γιάν­νη Μιχελάκη από τις 11 Μαΐου μέχρι και τις 9 Ιουνίου. Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναστέλλεται η ποινική δίωξη όσων διατελούν σε ανυποταξία. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/03/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger