Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 09 Απρ 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 09 Απρ 2014


Η Τουρκία έχει αποδείξει σε πάρα πολλές περιπτώσεις την αναξιοπιστία της ως χώρα και τους κίνδυνους που υπάρχουν μόνιμα για τα κράτη που είχαν την ιστορική ατυχία να συνορεύουν με αυτή. Μια κουτοπόνηρη προσέγγιση των διεθνών σχέσεων, κοντόφθαλμη αντιμετώπιση τους και συνεχείς απόπειρες να στρέψουν την προσοχή των Τούρκων μακριά από τις πολλές δυσκολίες της καθημερινότητας τους, με σκη­νοθετημένες κρίσεις και θερμά επεισόδια με τις γειτονικές τους χώρες... 

Τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την άποψη αυτή είναι πάρα πολλά, από την εποχή ακόμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι και τις μέρες μας. Η χώρα μας έχει υποστεί πολλές φορές τις συνέπειες της ανατολίτικης λογικής που αντιμετωπίζει τις διεθνείς σχέσεις λες και βρίσκεται σε παζάρι. 

Τελευταίο θύμα των Τούρκων η Συρία. Σαν να μην έφτανε ο εδώ και χρόνια συνεχιζόμενος εμφύλιος που υποκινείται από τους Αμερικάνους στο βάθος, αλλά και από τους Σαουδάραβες και τους Τούρκους, τώρα η κυβέρνηση Ερντογάν έχει αρχίσει να επεμβαίνει πολύ πιο άμεσα. 

Στον λόγο του αμέσως μετά την νίκη του στις δημοτικές εκλογές, ο Ερντογάν διακήρυξε πως η χώρα του βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία. Ο λόγος; Από τη μια πλευρά, η θέληση του Ερντογάν να ξεχαστούν τα πολλά σκάνδαλα στα οποία βρέθηκε να συμμετέχει η κυβέρνηση του. Από την άλλη, μια ευκαιρία τώρα που η Συρία είναι αδύναμη να αποσπάσει κάποια μικρά εδαφικά οφέλη και ίσως να ανατρέψει την κυβέρνηση του Άσαντ. 

Όλες αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας θα πρέπει να μας προβληματίσουν πολύ. Ακόμα και στους τελευταίους που διατηρούν ακόμα τις αμφιβολίες τους θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως όσο υπάρχει με αυτή τη μορφή το Τούρκικο κράτος, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε μια ειρηνική συμβίωση. 

Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παντοτε προετοιμασμένη να υπερασπιστεί το έδαφος της. Θα πρέπει να αφήσει στην άκρη την πολιτική του κατευνασμού των θρασύδειλων γειτόνων μας και θα πρέπει να αντιδρά δυναμικά σε κάθε τους πρόκληση. 

Κυρίως όμως, θα πρέπει να εργαστούμε με κάθε μέσο για έναν μεγάλο εθνικό στόχο. Την διάσπαση του τουρκικού κράτους. Πάρα πολλές μειονότητες κατοικούν μέσα στα όρια της Τουρκί­ας με μεγαλύτερη και πιο γνωστή τους Κούρδους. 

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκτή­σουν όλες αυτές οι μειονότητες τουλάχιστον την αυτονομία τους πράγμα που και δίκαιο είναι αλλά κυρίως είναι ο μοναδικός τρόπος να μπορέσουμε να επιτύχουμε κάποτε μια καλή γειτονία με μια αποδυναμωμένη Τουρκία που θα έχει διαγράψει μια για πάντα τις Αυτοκρατορικές της φιλοδοξίες και τις επεκτατικές της βλέψεις που σίγουρα θα ξαναστραφούν κάποια στιγμή εναντί­ον της χώρας μας, αμέσως μόλις ξεμπερδέψουν με τη Συρία. 

Την ίδια στιγμή, η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη κάθε άλλο παρά έχει ξεπεραστεί. Το επί­κεντρο τώρα είναι πολύ πιθανόν να μεταφερθεί δυτικότερα, στο ξεχασμένο κράτος της Υπερδνειστερίας. Ένας ρωσικός θύλακας στα όρια των Βαλκανίων, που πολύ θέλει να ακολουθήσει το δρόμο της Κριμαίας. 

Απίθανο είναι οι Ρώσοι να αδιαφορήσουν για μια ευκαιρία να επεκταθούν ακόμα περισσότερο δυτικά, όπως απίθανο είναι αυτή τη φορά να μην αντιδράσουν και πάλι οι Αμερικάνοι, που αποφάσισαν να επαναφέρουν μια Ταξιαρχία τους στην Ευρώπη, πιθανότατα στην Πολωνία, δύνα­μης πέντε χιλιάδων ανδρών. Ίδωμεν... 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-09/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger