Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 16 Απρ 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 16 Απρ 2014


 Αρχικά, καλή Λαμπρή σε όλους και μακάρι αυτές οι γιορτές να είναι οι τελευταίες που η χώρα μας θα βρίσκεται σε αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση. Σε λίγες μέρες θα έχουμε Ανάσταση, ελπίζοντας πως σε ένα μήνα και κάτι θα ξεκινήσει και η Ανάσταση της Πατρίδας μας που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη όλοι. 

 Όμως δυστυχώς, οι εξελίξεις στον κόσμο δεν είναι καλές. Μεταβαίνουμε ολοταχώς σε μια εποχή ...
αστάθειας που κανείς δεν μπορεί να προ­βλέψει που θα μας οδηγήσει. Ακόμα και αν στο τέλος κάτι καλό προκύψει από αυτή, πιθανότατα θα χαθούν πολλά πριν γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. 

 Ας εξετάσουμε κάποια γεγονότα που πιστεύω πως τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό μου. Στην Ουκρανία αρχικά, παρά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, η αναταραχή όλο και μεγαλώνει, με τις ανατολικές επαρχίες να είναι πλέον ουσιαστικά αυτόνομες και να επιθυμούν διακαώς και αυτές την προσάρτηση τους στη Ρωσία. 

✓ Τις τελευταίες μέρες στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη, στο Λουγκάνσκ οι κάτοικοι έχουν συγκροτήσει ένοπλες πολιτοφυλακές και κατα­λαμβάνουν το ένα μετά το άλλο τα δημόσια κτήρια, με την κάλυψη και την υποστήριξη προφανώς των Ρώσων. Από την άλλη πλευρά, η παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου, με την υπο­στήριξη των Αμερικάνων, επιμένει να χαρακτηρί­ζει το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας της ως «τρομοκρατικές οργανώσεις» και ετοιμάζονται για επιχειρήσεις ανακατάληψης. 

 Το που θα οδηγήσουν όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να το ξέρει με σιγουριά, κανείς όμως δεν φαίνεται πρόθυμος να κάνει πίσω. Τόσο οι Ρώσοι, που θεωρούν πως η Αμερική προσπαθεί να επέμβει σε ένα καθαρά δικό τους γεωπολιτικό χώρο, όσο και οι Αμερικάνοι, που δεν μπορούν να ανεχθούν και άλλη πολιτική ήττα μετά τα γεγο­νότα στη Γεωργία, στη Συρία και στην Κριμαία. 

 Ταυτόχρονα, με μικρά αλλά σταθερά βήματα αυξάνεται η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με αναχαιτίσεις ρωσικών αναγνω­ριστικών αεροσκαφών από τουρκικά μαχητικά και διαφωνίες σχετικά με την εφαρμογή της συνθήκης του Μοντρέ. 

 Επίσης να μην ξεχνάμε πως ο πόλεμος στην Συρία δεν έχει τελειώσει ακόμα και αν και φαί­νεται πως τελικά θα επικρατήσουν οι δυνάμεις του Ασάντ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χρη­σιμοποιηθεί αυτή η σύγκρουση ως πρόφαση για επέμβαση από τρίτες χώρες. 

 Εδώ αναφέρομαι τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που μπορεί να προσπαθήσουν να ανταποδώσουν σε πιο «φιλικό» γεωγραφικό χώρο προς σε αυτές το χτύπημα που δέχτηκαν στην Ουκρανία, όσο και στην Τουρκία, το κράτος καιροσκόπο, που μπορεί να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της Συρίας για να έχει εδαφικά οφέλη. 

 Εύκολα λοιπόν μπορεί να γίνει αντιληπτό, πόσο πλασματική είναι η σταθερότητα της εποχής μας και πως μπορεί μέσα σε λίγες μέρες όλα να ανατραπούν από μια φαινομενικά ασήμαντη αφορμή. Χρέος μας λοιπόν είναι να θωρακίσου­με τη χώρα μας να την κάνουμε αυτοδύναμη και αυτόνομη και να μην βασίζεται στους άλλους για την επιβίωση της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να χάσουμε τις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους. 

 Μια τελευταία σημείωση-ερώτηση για τον Αναστασιάδη, που παριστάνει τον πρόεδρο της Κύπρου. Τώρα που οι Τούρκοι έχουν βάλει ως κόκκινη γραμμή την απαίτηση τους να νομιμο­ποιηθούν οι έποικοι προφανώς για σένα δεν αλλάζει κάτι; Δεν ιδρώνει το αυτί σου, άλλωστε έχεις αποδείξει πως μικρότητες όπως η εθνικότη­τα δεν σε απασχολούν... 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-16/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger