Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 26 Απρ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 26 Απρ 2014


Πάσχα στο μακρινό Dar- El-Salaam της Τανζανίας έκανε το πλήρωμα της φρεγά­τας «Ψαρά», που αντιπροσω­πεύει το ΠΝ στην επιχείρηση της E.E για την πάταξη της πει­ρατείας στην περιοχή της Ανατολικής Αφρικής και του Κέρατος της Αφρικής. Μάλι­στα, για το σκοπό αυτόν επι­σκέφτηκε τη φρεγάτα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών Νήσων κ.κ. Δημήτριος, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως π. Φώτιο και μέλη της ελλη­νικής κοινότητας Τανζανίας, και τέλεσε αγιασμό στο ελικοδρόμιο της φρεγάτας, όπου τον παρακολούθησε όλο το πλήρωμα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του ...
πλοίου και συζήτησε με μέλη του πληρώματος. Μάλιστα, ο κυβερνήτης του σκάφους αντιπλοίαρχος Χρήστου ΠΝ προσέφερε -μεταξύ των άλλων- στο μη­τροπολίτη το θυρεό του σκάφους και μία μεγάλη ελληνική σημαία του πλοίου για τη μητρόπολη. 

Ο Ελληνικός Στρατός γιόρτασε την Τετάρτη τον προστάτη άγιό του, το μεγαλομάρτυρα άγιο Γεώρ­γιο. Όχι όλος ο Στρατός βέβαια, καθώς οι Πυροβολητές γιορτάζουν στις 4 Δεκεμβρίου τη δική τους προστάτι­δα, την αγία Βαρβάρα τη μεγαλομάρτυρα. Βεβαίως στη γιορτή του Σ.Ξ ο επίσημος εορτασμός πραγματοποιήθη­κε στη Σχολή Πεζικού της Χαλκίδας, παρουσία της πο­λιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, με επικεφαλής τον YEΘA Δημήτρη Αβραμόπουλο, και της αντίστοιχης στρατιωτι­κής με επικεφαλής τον πυροβολητή αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και βεβαίως τον «εορτάζοντα» αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά. Χρό­νια Πολλά και από εμάς! 

Επίσκεψη γνωριμίας πραγματοποίησαν οι ακόλουθοι Αμύνης των ΗΠΑ, Σερβίας και Ρουμανίας στο ΑΤΑ στη Λάρισα, κα­θώς και σε μονάδες της ΠΑ, και μάλιστα έγιναν δεκτοί και από τον αρχηγό ΑΤΑ αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση στο γραφείο του. Έτσι, ο νέος Αμερικανός αερο­πορικός ακόλουθος στην Αθήνα σμήναρχος Adam Kavlick και οι ακόλουθοι Άμυνας της Ρουμανίας συνταγματάρχης lulian Barbu και της Σερβίας αντισμήναρχος Dusan Michailovic πραγματοποί­ησαν την εθιμοτυπικού χαρακτή­ρα επίσκεψη στο ΑΤΑ και στην 110 ΠΜ στη Λάρισα, στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, στην 130 ΣΜ στη Λήμνο και στην 135 ΣΜ στη Σκύρο. Οι ξένοι ακόλουθοι ενημερώθηκαν για την αποστολή, την οργάνωση και τα μέσα του ΑΤΑ, ενώ και στις επιμέρους μονάδες, που επισκέφθηκαν, ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή τους και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις τους. Σημειώνεται ότι οι επισκέψεις αυτές γίνονται με αμοιβαιότητα με τους αντίστοιχους Έλληνες ΑΚΑΜ στις χώρες τους. 

(ΚΑΡΦΙ-26/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger