Αρχική » » Με τακτική Ερντογάν απαντά στην ελληνική «Βαριοπούλα»

Με τακτική Ερντογάν απαντά στην ελληνική «Βαριοπούλα»


Η «ανάσταση» ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και η απόφαση Σαμαρά για τελική ρήξη - Απαγόρευση μετάδοσης των βίντεο Κασιδιάρη στο Διαδίκτυο και φυλάκιση των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην κρίση της Δικαιοσύνης. 

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ 

Να στριμώξουν στη γωνία του ρινγκ τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εκμεταλλευόμενοι την αναζωπύρωση του θέματος της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν οι παραπαίοντες κυβερνητικοί του εταίροι, πρώην και νυν, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Στο παιχνίδι της αμφισβήτησης του πρωθυπουργικού imperium μπαίνουν δυναμικά στο παρασκήνιο δυσαρεστημένες από τον παραμερισμό τους συντηρητικές δυνάμεις εντός και εκτός ΝΔ όσο και τελειωμένοι πολιτικοί παίκτες όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, σε σημείο που κάποιοι να υποστηρίζουν ότι ο Τάκης Μπαλτάκος με την γκάφα του πέτυχε το ακατόρθωτο: «ανάσταση» (δημοσκοπικά) νεκρών δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα! 

Στο Μαξίμου παρατηρούν το ελληνικό σχέδιο «Βαριοπούλα» να εξελίσσεται και αποφάσισαν να αντιδράσουν...
όπως ο Ερντογάν: θα αναμένουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που θα κρίνουν το θέμα της προφυλάκισης των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το θέμα της απαγόρευ­σης μετάδοσης των υπόλοιπων βίντεο Κα­σιδιάρη από τηλεοπτικούς σταθμούς και Διαδίκτυο και το ζήτημα της ανακήρυξης των συνδυασμών της Χρυσής Αυγής για το Ευρωκοινοβούλιο. Η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην υπόθεση (η οποία θα στοιχειώσει την προεκλογική ατζέντα) είναι ότι εδώ το βάρος των αποφάσεων για να τεθεί πλήρως εκτός πολιτικού παιχνιδιού ο «αντίπαλος» το έχει επωμιστεί η Δικαιοσύνη και δευτερευόντως το Κοινοβούλιο, κάτι που προκαλεί σημαντικές πολιτικές παρενέργειες. 

Όπως φαίνεται, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση και όσοι ξέρουν καλά το συγκρουσιακό του χαρακτήρα καταλαβαίνουν ότι όχι μόνο δεν θα κάνει πίσω, αλλά θα οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα με στόχο την τελική επικράτηση. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται πλήρως πως, όσες προσπάθειες κι αν γίνουν στο επίπεδο της επικοινωνίας, το θέμα δεν θα φύγει από την ατζέντα. Και για υποκειμενικούς και για αντικειμενικούς λόγους. Οι υποκειμενικοί είναι γνωστοί: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, παπανδρεϊκοί, καθώς και πολιτικοί που κι­νούνται στην περιφέρεια της συντηρητικής παράταξης βολεύονται από την ανάδειξη και εγκατάστασή του στο κέντρο της δη­μόσιας συζήτησης, αφού τους επιτρέπει να ισχυρίζονται ότι έχουν διακριτό στίγμα από τη ΝΔ. Τους δίνει τη δυνατότητα να απο­δράσουν από το μνημονιακό μπλοκ και να μεταφέρουν τη συζήτηση στο «ευρύ δημοκρατικό τόξο». 

Η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να δώσει μια τρίωρη συνέντευξη, στην οποία υπογράμμισε τις «αισθητικές διαφορές» της παράταξής του από τη ΝΔ, και η διάχυτη εντύπωση που υπήρξε ότι το ΠΑΣΟΚ επέβαλε την απόσυρση του Φαήλου Κρανιδιώτη από το ευρω-ψηφοδέλτιο της ΝΔ αποτελούν μια πρώτη γεύση για το τι θα δούμε. Η φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι είναι μαζί με τον πρωθυπουργό «εγγυητής της εφαρμογής της προγραμματικής συμφωνίας» σηματοδοτεί την απόφασή του να φέρει στην ατζέντα ζήτημα ψήφισης αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Στη φάση που βρίσκεται σήμερα η κυβέρνηση -η υπόθεση Μπαλτάκου δημιούργησε σκιές στις σχέσεις με το εβραϊκό λόμπι- κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κατάθεση αντιρατσιστικού σε προεκλογική περίοδο. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να διευρύνουν το... ρε­περτόριο τους από το αντι-Μνημόνιο στις «συγγένειες» με τη Χρυσή Αυγή. 

Πλην ΠΑΣΟΚ, πεδίον δόξης λαμπρόν βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Η Κουμουνδούρου ανακάλυψε ότι η ανακίνηση θεμάτων ατομικών δικαιωμάτων και λειτουργίας θεσμών μπορεί να είναι η μόνη -κατά την εκτίμησή της- διαχωριστική γραμμή ικανή να της προσδώσει δημοσκοπικά οφέλη. Οι πρώτες κυλιόμενες μετρήσεις έδειξαν ότι η ΝΔ έχα­σε κεντρογενείς ψηφοφόρους από την υπό­θεση Μπαλτάκου. Στην ίδια ρότα «πλέει» και η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία «προ Μπαλτάκου» δεν ανιχνευόταν καν στις δη­μοσκοπήσεις. Ήταν εξαφανισμένη. 

Εκτός όμως από τους υποκειμενικούς και αντικειμενικοί λόγοι αναβαθμίζουν το θέμα της Χρυσής Αυγής. Η Δικαιοσύνη καλείται υπό καθεστώς αφόρητης δημόσιας πίεσης να λάβει αποφάσεις που θα δημιουργή­σουν επικαιρότητα. Η απόφαση ή μη για μετάδοση των βίντεο με τα οποία εκβιάζει ο Κασιδιάρης, η ανακήρυξη ή μη των συνδυασμών της, η συμμετοχή Κασιδιάρη ή μη στις δημοτικές εκλογές, η απόφαση του ΣτΕ για τη διακοπή ή μη της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αναμένονται. Αν αυτές συμβαδίζουν με το πολιτικό σκεπτικό του κ. Σαμαρά, ο οποίος έχει καθολική στήριξη από τα ΜΜΕ, θα οδηγηθούμε στην τελική ρήξη. Αν, αντιθέτως, η Δικαιοσύνη αποφα­σίσει διαφορετικά, τότε η κυβέρνηση θα υποστεί ήττα εντυπώσεων. Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας και ο πρωθυπουργός δεί­χνει αποφασισμένος. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-10/04-16/04/14) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger